Tämäkin voi selittää Saksan hieman neuroottisen suhtautumisen Ukrainan sotaan

Tämäkin voi selittää Saksan hieman neuroottisen suhtautumisen Ukrainan sotaan

https://yle.fi/a/74-20013935

Mutta tuo ryhmä on minimaalinen kooltaan joka on käsityksessä että Saksa ei ole oikea valtio vaan ulkopäin ohjattu lähinnä Yhdysvalloista.

Ja siinä voi sanoa olevan siinä suhteessa perää – josta syystä Yhdysvaltojen ja medioiden pitäisi pyytää Saksalta anteeksi.

Että kuten aikoja sitten olen kirjoittanut on syntynyt vaikutelma – että Yhdysvallat oli sotilaallisesti tarpeettomasti läsnä Saksassa vuosia – jonka läsnäolon syyt eivät olleet pitkään aikaan sotilaallisia vaan suurvaltapoliittisia.

Haluttiin pitää Saksa Yhdysvaltojen vallassa menneen sodan muistoilla – ja etenkin niillä syyllistämällä – joka oli kauan läntisen median tapa. Siihen asti ehkä kun siitä taannoin blogissani mainitsin.

Tämä voi olla myös selitys miksi Saksa halusi päästä irti Yhdysvaltojen sotasyyllistämispiinasta suuntautumalla taloudellisesti Venäjään.  Josta sitä nyt on syytelty ymmärtämättä että sillä voisi olla tämä tausta.

En tiedä onko käsitykseni oikea mutta onkohan niin että saksalaiset ja Saksa ei ole juurikaan kritisoinut itsenäisen kansan ja maan tapaan koskaan Yhdysvaltoja – joka on aina reagoinut siihen raapimalla Saksan sotasyyllisyyshaavaa. Vain syystä että saisi Saksaan kohdistuvalla vallallaan pidettyä Saksan kautta koko EU:n Yhdysvaltojen peukalon alla.

Tässä voisi olla valtioiden välistä selviteltävää asianmukaisin anteeksipyynnöin.

Tulkintani saattaa olla oikea että kun nuo asiat on torjuttu on syntynyt Saksan ulkosohjautuvuuden käsitys joka on sitten karannut keisarikuntaääliöiden keppihevoseksi maan alle Saksassa kun niitä ei ole käsitelty.

Jotenkin tämä Saksan veto että Yhdysvaltojen pitää lähettää ensin taistelupanssarivaunuja Ukrainaan ennen Saksaa voisi olla neuroottissävyinen ilmaus tästä Yhdysvaltojen ylläpitämästä Saksan sotasyyllisyystraumasta.

Turha kuvitella että minä olisin hyppäämässä noiden keisarikuntahourailujen kelkkaan – teen vain tulkinnan miksi niitä Saksassa elää.

Ja ilmaus siitä että asiat pitää kohdata ja selvittää.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu