Tässä on epäkohta – riennetään auliisti heti auttamaan hyvätuloisia teknologiatyöntekijöitä yrityskonkurssien vuoksi

Tässä on epäkohta – riennetään auliisti heti auttamaan hyvätuloisia teknologiatyöntekijöitä ettei heidän elintasonsa yrityskonkurssien vuoksi romahtaisi

Mutta sitä suhteellisen pientä rahasummaa että nuoret pääsisivät kuukauden sisään jonkilaisen terapiakeskustelun piiriin vaikka netissä – niin sitä rahaa hallitus ei löydä.

Kyllä tilanne antaa signaalin että valta ei välitä nuorista eikä heidän henkisestä tilastaan. Hyvätuloisten kuitenkin kunnossapysyneestä taloudesta ja sen itsetuntoloukkauksista hallitus huolehtii ja kallista laastarirullaa löytyy.

Jos on vastaava ministeri joka ei mielenterveysasiaa halua eikä osaa – pitää vaihtaa osaava ministeri. Lääketieteen ylenkatseen mielenterveyteen pitää käytännöntasolla loppua. Ihmisten henkisestä tilasta on välitettävä konkreettisesti.

Maailma on kaiken kaikkiaan mielenterveyttä uhkaavien paineiden alla.

Onko se nyt hirveän iso summa satojen tuhansien ohjushankintojen rinnalla että Suomessa olisi mielenterveyden nettipalveluihin satsattu vuosittain vaikkapa 100 miljoonaa – niin että koulutetut – alleviivaten koulutetut – terapeutit voivat olla netissä ihmisten läsnä jopa kahden viikon odotusajalla.

Jota varten pitäisi luoda toimintajärjestelmä – ja oheen seuranta- ja tutkimusjärjestelmä johon voisi panna erilliset muutama kymmenen miljoonaa.

Suomi kyllä osaa satuttaa ihmisiä – mutta ei se osaa kohdata ihmisiä arjessa hoivaavalla eikä pahuuteen puuttuvalla tavalla – kuten osoittaa se ettei vieläkään osata pysäyttää koulukiusaajien toimintaa ja sosiaalista asemaa kuin seinään.

Suomi on mielenterveyden kehitysmaa edelleenkin.

Onko 100 miljoonaa paljon että noustaisiin sieltä arjen mielenterveyden läsnäolijaksi internetissä.

 

Pitää jopa luoda käsite – mielenterveyden ensihoito

0

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu