Tässä on nyt tulossa tilanne – että Venäjän naapurivaltiot – oman tulevaisuuden etunsa vuoksi – irtautuvat muusta lännestä.

Yhdysvallat on kätilöimässä Venäjälle voitollista rauhansopimusta. Ja sitä Venäjän naapurivaltiot ja Venäjän temput nahoissaan tietävät valtiot ja kansat – mukaan lukien Japani ja ehkä jopa myös Turkki – eivät voi sallia.

 

Tässä on nyt tulossa tilanne – että Venäjän naapurivaltiot – oman tulevaisuuden etunsa vuoksi – irtautuvat muusta lännestä.

https://yle.fi/a/74-20010573/64-3-245064

Lähtevät eriasteisin keinoin puolustamaan Ukrainaa.

Ja ovat samalla valmiit paitsi puolustautumaan Venäjän hyökkäyksiä vastaan – mutta myös hyökkäämään puolustuskyvyltään heikentyneelle Venäjälle.

Eli muodostuu Venäjän naapurimaiden sotilasliitto.

Lännessä ei näytetä tajuttava bensapumpun hintoja tuijotellessa – miten kypsiä vähänkään sikamaisen Venäjän vaikutuksen alla olevat valtion Venäjän federaation alueita myöten ovat Venäjään.

Niitä valtioita ja kansoja kiinnostaa vain yksi asia.

Kremlin vaikutusvallan poistaminen maailman kartalta.

Ja jos Japani liittyy mukaan niin se sotilasliitto on väkimäärältään vahva – taloudellisesti, sotilaallisesti ja tahdon puolesta.

Bidenin hallinnon lepsuus on ollut selvä pettymys aseidenkäyttörajoituksineen.

eerojuhani vaarala

Onko geoturvallisuuspoliittiset odotuksemme Yhdysvaltoja kohtaan väärät - onko Yhdysvalloilla geoturvallisuuspoliittista strategista kykyä ollenkaan.

Ainakaan Bidenin, Trumpin tai Harrisin hajanaisissa otteissa on huutanut koko ajan sen puute eikä minkäänlainen strategisuus.

Sama koskee Scholzia, Macronia ja brittejäkin.

Tämä nostaa korostuneesti esiin sen - että yksittäisillä mailla ja lähi-intressejä omaavilla yhteistyömailla - pitää olla geoturvallisuusstrategiat kunnossa ja iskuvalmiudessa.

Täysin riippumatta muista sopimuksista tai ns suurten valtioiden strategisesta harhailuista.

Muistaen sen että Euroopan reunavaltiot eivät voi luottaa täysin Scholzin kaltaisiin johtajiin - jotka ampuu omat Tauruksensa itse alas ennen kuin niitä on edes ilmaan laukaistu.

Scholzia voi siis pitää reunavaltioiden kannalta turvallisuuspoliittisena riskinä joka saattaa politisoida aseet ja asiat arvaamattomalla tavalla.

Jopa niin että Scholz saattaa olla Saksalle itselleen riski. Evätessään reunavaltioiden puolustuspotentiaalia mahdollistaen Venäjän nopeamman marssin Saksaan.

Jos Venäjä pääsee menestysvyöryyn Ukrainassa nousee Saksa turvattomuusasteikolla monta pykälää ylöspäin.

Tauruksilla ei silloin enää auta Kertsin siltaa tuhota.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu