Tässä perustelut miksi etenkin poluilla pyöräily on ikääntyville parasta liikuntaa

Ne nivelet ja jalkojen kömpelyyskin. Ne on kovin huonot metsässä jossa on epätasaista kävellä. Ei ole enää nuoruuden jäntevyyttä.

Mutta polkupyörä poluilla. Se on kuin edelläsanotun vastakohta – miksi.

Tajusin sen viime kesänä ja pistin sen tekstiksi medialle.

Ja asia menee näin.

Kun kävelet metsässä on paino aina vuorotellen kummallakin jalalla.

Mutta kun pyöräilet onkin paino jakautunut viiteen kohtaan – peffa penkillä, kädet ohjaustangossa ja jalat polkimilla. Aiku jalkojen nivelet tykkää.

Eikä tässä kaikki. Kun pyöräilet poluilla ovat ne epätasaisia ja joudut koko ajan tasapainoilemaan – ja silloin aktivoituu joka lihas kropassa.

Ja mikä parasta – mitkään nivelet ei rasitu kohtuuttomasti. Ja matkakin menee joutuin. Viime kesänä tein useita n 25 km päivälenkkejä eikä tuntunut missään. Mutta lähdepä kävelemään 25 km niin jopa tuntuu.

Siis hiekkateitä, metsäautoteitä, metsän polkuja pyöräilin.

Mutta – kannattaa olla kypärä ainakin päässä. Poluilla pyöräillessä on jokseenkin varmaa että välillä kaatuu. Ja joutuu myös taluttamaan pyörää välillä.

Mutta se on erittäin hauskaa puuhaa – senkin vuoksi että polut näkyy usein netinkin kartoissa ja paikannus näyttää jopa missä olet.

Suosittelen ikäihmisillekin. Itse olen kohta 67 ja taas kohta mennään pyörän kanssa metsään – ja hiki tulee – ja kaikki lihakset on kunnolla rassattu.

Laitan tähän vielä yhden videon reissusta. Enkä sanaakaan sano videossa – luonnolla on sanottavaa – ei mulla. Videokamera on luokkaa 350 euroa n 15 v sitten ostettuna. Videon loppupuolella näkyy että pyörä on tavallinen hieman paksummilla renkailla.

 

+1
eerojuhani vaarala
Ruovesi

Vanha puheenvuorokonkari jotenkin peruutti tänne.

Taisi eksistentiaalifilosofi Sartre sanoa - maailmaa ei ole tehty nähtäväksi vaan muutettavaksi.

Picasso sanoi - säännönmukaisuudesta poikkeamisesta aukeaa variaatioiden valtakunta.

Näillä mennään.......

Kehittämälläni eettis-realismin aatteella - mitä enemmän asiassa on sekä etiikkaa että realismia, sitä parempi se on ratkaisuna - etiikan peruskallio on jokaiselle elolliselle hyvä elämänkaari muita tarpeettomasti vahingoittamatta

https://jussivaaralathoughts.blogspot.com/

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu