Tässä pykälässä on uudessa turvallisuustilanteessa suomettumisriski

Tässä pykälässä on uudessa turvallisuustilanteessa suomettumisriski jota ei pidä salakuljettaa uuteen turvallisuuspoliittiseen lainsäädäntöön

Yle

” Vieraan vallan puolesta vakoilu on rikos. Sen sijaan nykyaikaista informaatiovaikuttamista rikoslaki ei tunne, vaikka rikoslain maanpetos- ja valtiopetospykälät sivuavat sitä.

Ne koskevat tilanteita, joissa tekijä pyrkii Suomea koskevan sotilaallisen tai kansainvälisen poliittisen kriisin aikana tai sellaisen välittömästi uhatessa saattamaan Suomen sotatoimen kohteeksi.

Hallituksen esityksessä(siirryt toiseen palveluun) vuodelta 1993 mainitaan rangaistavuuden edellytykseksi se, että teon tarkoituksena on nimenomaan saattaa Suomi sotaan tai sotatoimen kohteeksi. Lisäksi toiminnan on oltava sellaista, että se selvästi lisää Suomen sotaan tai sotatoimen kohteeksi joutumisen vaaraa.

Tarkkojen rajausten tarkoituksena oli lakia säädettäessä turvata mahdollisimman vapaa julkinen keskustelu myös kriisin aikana. ”

https://yle.fi/uutiset/3-12561484

Kun minä kirjoitan – että jos Venäjä hyökkää Suomeen niin Suomen liittolaisineen on saman tien parasta hyökätä 50-100 km Venäjän puolelle ja siirtää sodan rintamalinja sinne mm mieluummin Venäjän kuin Suomen infrastruktuuria tuhoamaan. Että puolustautumiseen kyyristely ei ole paras vastaus ja pelote Venäjän uhkaan – vaan samantien laaja kymmenien kilometrien syvyinen vastahyökkäys Venäjän alueelle.

Niin tämä ajatus otetaan helposti sodan lietsomiseksi – niiden mielestä – joiden mukaan uudessa täysin muuttuneessa turvallisuustilanteessa Suomen entiseen suomettumismalliin pitäisi edelleenkin kyyristellä hiljaa ettei vain aikaansaada Venäjän hyökkäystä Suomeen. Ja saan syytteen Suomen asettamisesta sodan vaaraan.

Tämä esimerkki kertoo siitä miten loputon Venäjän pelotteluvallan alle jäämisen kierre on se jos koetamme varoa kaikkea ettemme ärsytä Venäjää –  mutta että emme piittaa siitä mitä Venäjä periaatetasolla tekee muualla.

Siksi tuo suomettumiskyyristely on itseasiassa pelkkää omasta edusta lähtevää itsekästä periaatteista ja arvoista piittaamattomuutta – riittää että minä ja me vältymme sodilta – vähät sillä väliä miten arvojen ja periaatteiden käy – tai se – miten Venäjälle annetaan ihan suomalaisten omasta kädestä valtioterrorismin pahin ase – pelottelukortti. Ja samalla vahvistetaan Venäjää sen käytössä muuallakin. Jolloin suomettuminen pelaa Venäjän pussiin juuri niin kuin Venäjä haluaakin.

Joten kun nyt kaiketi vieraan vallan hyväksi tapahtuvan disinformaation levittämistä saatetaan alkaa kriminalisoida sen ilmeisissä muodoissaan – pitää myös koskea medioita – niin tuo edellä sanottu pitää demokraattisen keskustelun sallimisen lisäksi huomioida.

Ettemme salakuljeta tai säilytä suomettumista uuteen turvallisuuspoliittiseen tilanteeseemme – jossa niin Britannia kuin Yhdysvallatkin ovat osoittaneet – Suomi voi seisoa suomettumatta omilla jaloillaan Venäjän naapurissa – raskaan sarjan sotilaallista apua tulee välittömästi jos Venäjä ei suostu hyväksymään Suomen uutta turvallisuuspoliittista asetelmaa ja seisonta-asentoa.

Meille on lännen puolelta sotilaallisesti taattu ajatella ja sanoa mitä ajattelemme. Eikä siitä silloin pidä rangaista – enää – lainsäädännössäkään.

0
eerojuhani vaarala

Miehellä kansainvälisyyttä suomalaisella metsälaavulla - päässä Venetsiasta ostettu lippalakki

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu