Lääketieteen etiikassa nousee äärielitististä muihin keinoihin puuttumatonta etiikan aluepoliittista jyvittelyä

Rokotteita pitää siirtää muualle vasta kun muut toimet on käytetty eikä ne ole tehonneet

” Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (HUS) johtajaylilääkäri Markku Mäkijärvi pitää asiantuntijaryhmän suositusta järkevänä.

– Helsinkiläisellä diabeetikolla on 30 kertaa suurempi riski sairastua koronaan kuin muualla asuvalla. Sairaustapauksia tulisi 20 prosenttia vähemmän tällä painotuksella. Kyllä metsäpaloakin sammutetaan siellä, missä niitä liekkejä on. ”

Menettääkö muualla asuva diabeetikko henkensä rokotteensa menettämisen vuoksi

Vain sen takia ettei pääkaupunkiseutu kykene järjestämään diabeetikoilleen kunnolla virussuojattua tilannetta kunnes hekin saavat rokotteen.

Mitä tuo kanta tarkoittaa yleiseen lääketieteen etiikkaan ja sen nykyisiin sovelluksiin verraten. Jyvitetäänkö lääketieteen etiikkaa äärielitistiseen tyyliin varallisuus- ja aluepoliittisesti jatkossakin.

Paikataanko pääkaupunkiseudun hölmöyksiä muiden resursseilla jatkossakin. Mitä maksaa pääkaupunkiseudun asuntojen sikahinnat muulle Suomelle ja kansantaloudelle – mitään tuottamattomana asiana se kun on iso vientituloja syövä kulu. Ja vie rahaa muulta kulutukselta.

Pääkaupunkiseutu on jatkuva ongelma eikä ratkaisu mihinkään.

Ja sekin näkökulma tässä jää huomioimatta että siellähän se tulipalo eniten roihuaa jossa varomattomimmin tulta käsitellään, piittaamattomasti sytytellään ja muin toimin ylläpidetään. Kuvaannollisesti – ei muista kunnista palokuntien lähettäminen Helsinkiin paloa sammuttamaan riitä ratkaisuksi sille jos palokunta Helsingissä vetää lonkkaa.

Rokotteita pitää siirtää muualle vasta kun muut toimet on käytetty eikä ne ole tehonneet. Pääkaupunkiseudulla ei ole kaikkia toimia käytetty. Siellä pitää ottaa supertiukat liikkumisrajoitukset käyttöön. Sitä paitsi se on nopein ja ajankohtaisin ratkaisu.

0
eerojuhani vaarala
Ruovesi

Vanha puheenvuorokonkari jotenkin peruutti tänne.

Taisi eksistentiaalifilosofi Sartre sanoa - maailmaa ei ole tehty nähtäväksi vaan muutettavaksi.

Picasso sanoi - säännönmukaisuudesta poikkeamisesta aukeaa variaatioiden valtakunta.

Näillä mennään.......

Kehittämälläni eettis-realismin aatteella - mitä enemmän asiassa on sekä etiikkaa että realismia, sitä parempi se on ratkaisuna - etiikan peruskallio on jokaiselle elolliselle hyvä elämänkaari muita tarpeettomasti vahingoittamatta

https://jussivaaralathoughts.blogspot.com/

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu