Tavalliselle ihmiselle pitkittynyt oire on pitkittynyt – oli sen viitekehys lääkäreille mikä tahansa

Tavalliselle ihmiselle pitkittynyt oire on pitkittynyt – oli sen viitekehys lääkäreille mikä tahansa

” Asiantuntijaryhmän puheenjohtaja Risto O. Roineen mukaan 50 prosentin luku johtaa harhaan, jos se irrotetaan asiayhteydestään.

– Mukana ovat kaikki pitkittyneet oireet. Kaikista covidin sairastaneista potilaista noin 10–20 prosentilla on aidosti arkea ja toimintakykyä haittaavia oireita, mikä myös todetaan lausumassamme. ”

https://yle.fi/uutiset/3-12267814

Kyseessä on siis se että Kiuru eläytyi tavallisiin ihmisiin ja talouteen kuten osin ryhmän puheenjohtaja Roinekin. Ja poliitikkona ministeri Kiuru toimi niin kuin poliitikko toimii laajasta näkökulmasta.

Lääkäreillä ei niin laajaa näkökulmaa ole – vaan he eläytyvät vain omiin käsityksiinsä – ja sitten tapahtuu se hölmöys että THL:kin häärää sitten mennen tullen poliitikkona – jossa asemassa ei ole ja johon sllä ei ole sitä kaikkea laajaa näkökulmaa mitä poliitikoilla on.

Eikä sitten muuta voinut odottaakaan kuin STM:n ja THL:n yhteentörmäys – sen vuoksi että niillä oli kummallakin oma ”lääketieteensä” – STM:llä politisoitumaton asiantuntija- ja lakiorientointunut ja THL:llä liian politisoitunut.

Siis – lääketieteilijät eläytyivät vain omiin näkemyksiinsä, eivät politiikan maailmaan, sitten hyppäsivät hääräämään poliitikkoina kunnes heistä tuli perustelemattomia mielipiteitä heitteleviä uskomuslääketieteilijöitä. Unohtaen kertoa mitä tieteellistä evidenssiä heillä on.

Näin tämä meni. Ja taas ministeri Kiuru toimi oikein – ja STM kansliapäällikköineen.

Työryhmän puheenjohtaja Roine on oikeilla jäljillä mutta aivan liian ponneton sanomaan miten asiat on ja käteen jää selittelyn maku kautta linjan. Ei kehtaa kollegoita oikoa.

Ja kävi niin että lääketieteen asiantuntijat melkein polttivat näppinsä politiikkaan – mutta ei kuitenkaan – miksi – siksi että Suomella on oikein kiltti.hallitus.

Ps. Pistäkää nyt opiksenne miten politiikkaa, viranomaistoimintaa ja mediaa voi analysoida.

Niin – nyt opettelemaan dynaamista hallinnon analyysia.

Saatan olla väärässäkin – mitä sillä on väliä kunhan analysoidaan ja ajatellaan.

Se on lopulta ainoa jolla on merkitystä hyvässä hallinnossa.

0

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu