Tekeekö nämä asiat minusta uudenlaisen ihmiskuvan esimerkin ja esikuvan

Tekeekö nämä asiat minusta uudenlaisen ihmiskuvan esimerkin ja esikuvan

Kysymyshän on häikäilemättömän röyhkeä – mutta herkullinen – koska se saa ihmiset kiihtymään nimenomaan röyhkeydessään. Nauttikaamme siitä hetki.

……………………………………. krooh………………. öhöm……….

No niin, jatketaanpa nyt sitten.

Ihmiset ovat yhä enemmän narsisteja – aseman, uran, rahan, sosiaalisen ja medianäkyvyyden, vallan, voittamisen, kilpailemisen, itsenä kehittymisen suhteen – tai niin että olen ilman muuta paras vaikken ole missään edes kovin hyvä enkä edes yritä saavuttaa mitään muuta kuin upota narsistiseen onahyväisyyteeni.

Olen minäkin pikkasen narsisti – pitää olla narsisti myöntääkseen vain tuon verran. Varmaan hieman medianäkyvyyden, ehkä vaikutusvallan mutta ennenkaikkea itseni kehittymisen suhteen – joka on hauskaa hommassa kuin hommassa.

Mutta minulla on myös ja erityisesti aivan erityistä narsismia – siis itsetyytyväisyyttä ja iloa tuottavaa – auttaa ihmisiä kehittymään. Joka uskoakseni on hyvin harvinainen narsismi ja asenne ihmisissä. Että olisi sekä itseensä keskittyvä että muita auttava narsisti. Eikä se sinänsä ole harvinaista. Mutta se mitä sanon siitä seuraavaksi tekee siitä harvinaisen.

Ihmiset ajattelee että kuka on niin hölmö että auttaa asenteena ihmisiä kehittymään maailmassa jossa jokainen taistelee omaksi edukseen kaikesta.

Minä olen. Ja siihen on muutama viisas syy.

En päädy mitenkään siihen stressiin miten pärjään muiden kanssa milloin mistäkin muka hyvistä asioista joista minä en kamppaile ollenkaan.

Miksi kamppailisin – plussista miinukset vähennettynä jää rankasti miinusmerkkinen saldo.

Miksi pyrkisin valtaan, saamaan rahaa, ison talon ja auton kun ne ei minua kiinnosta eikä etenkään se sosiaalinen pellepeilailu että kellä on isoin talo-, auto-, palkka-, asemamuna. Heh. Jossa suhteessa naisilla on usein jopa suurempi sosiaalinen peilailumuna kun miehillä. Naisilla pitää olla jättikeittiötkin, miehille riittää vajan nurkkaus. Naiset ylpeilee keittiöllään, miehet ei vajan nurkkauksellaan, ovat vain piiloiloisia siitä. Ei kai siitä nyt julki-iloinen usjalka olla.

Näin minulta poistuu kilpailustressi asioista joita en edes halua – ja enkä edes kilpaile asioista joita haluan kuten musiikki ja laulutaito – jossa haluan nauttia, kehittyä ja auttaa toisia kehittymään – joka ainoasta kohdasta suunnattomasti nauttien kärsimättä hetkeäkään kilpailemisen stressiä. Ja saaden myös sosiaalista arvostusta. Vailla pienintäkään kynnysstressiä.

Eikö tämä ole fiksua uudenlaisen ihmiskuvan mukaista stressitöntä narsismia.

Joka esikuvaksikin käy.

Toinen jossa käyn tuon ohella esimerkki-ihmiskuvaksi on se.

Että mittaan kaikki materialistiset hankintani sen suhteen onko niistä aineetonta hyötyä minulle – ja tietenkin muille niillä aikaansaamieni aineettomien arvojen puolesta joiden suhteen minulla on selkeä filosofia – sharing caring – jakaminen on välittämistä.

Siinäkin käyn esimerkki-ihmiskuvaksi. Ihan käytännössä, sekä ihmisten auttamisen että luonnonkin suojelemisen aineettoman arvon suhteen.  Minulla on esimerkiksi kolmet villasukat joista on kantapää kulunut puhki – käytän niitä niin saappaissa että pyöräytän reiän jalan etupuolelle – ja villasukka ajaa aineettoman arvon asiaansa täysin edelleen. Ja luontoa säästyy. Varokaa vaan seuraani, saatan olla siinä reikäisissä sukissa 😅😃🤪😊. Varmaan kun menen seuraavan kerran kylään minulle sanotaan – saat olla kengät jalassa. Ja jalkojani tuijotetaan niin että kenkäni kuluvat puhki😃😃😅🤪😄. Ai että minulla on hauskaa kustannuksellanne🤪😅🤪

Tämä kaikki ei kiinnosta tietenkään niitä joilla on elämä pelissä saavuttaakseen sen paskan jota materialistinen narsismi ja siihen liittyvä vastenmielinen sosiaalinen peilailu ja kilpailukeekoilu tuo ja on.

Mutta niitä elämäntapani tietenkin kiinnostaa esimerkkinä – jotka haluaa elää ambitiostressitöntä elämää sillä että leikkaa elämästään typerät stressiä tuottavat ambitiot pois niihin liittyvine ihmisineen – ja suuntaavat toimintansa niin yksinkertaiseen päämäärään kuin olla voi – mielihyvään siitä ettei tuota pyrkimyksillään itselleen stressiä, mielihyvään siitä että auttaa muita ihmisiä kehittymään ja mielihyvään siitä ettei tuota luonnolle stressiä.

Ja tietenkin mielihyvään siitä että on eettinen globaalissakin mittakaavassa.

Miten yksinkertaista.

Siis – etsi mielihyvää siitä joka ei vahingoita itseäsi, muita ihmisiä ja luontoa ja jotka ei synnytä sinulle stressiä. Jos joku ihminen aiheuttaa sinulle stressiä noiden pyrkimystesi takia niin ajattele – tuota ihmistä minä en tarvitse enkä kaipaa oli se kuka hyvänsä. Ei kenelläkään ole vähäisintäkään oikeutta tuottaa sinulle stressiä siitä että pyrit noihin hyviin asioihin. Jos luulee että on niin vie häneltä oikeus kuulua elämääsi.

Ole mieluummin yksin yksin kuin yksin kaksin tai yksin joukossa. Muita ei yleensä voi elämässä voi valita mutta kumppanin ja ystävät voi. Ja tuolla filosofialla mitä yllä esitän olet ennenkaikkea itsesi paras ystävä – koska teet itsellesi kaikessa hyvää.

Tietysti esikuvaksi voin sopia siinäkin että olen selkeästi ja määrötietoisesti globaalisti ja yhteiskunnallisesti eettinen – eli ajan etiikkaa yhteiskuntaan koko ajan.

Veikkaanpa että tämä tekstini laukaisee melkoisen ajatusmyllyn siellä sun täällä.

Tämäpä olikin riemastuttava teksti kirjoittaa.

0
eerojuhani vaarala
Ruovesi

Vanha puheenvuorokonkari jotenkin peruutti tänne.

Taisi eksistentiaalifilosofi Sartre sanoa - maailmaa ei ole tehty nähtäväksi vaan muutettavaksi.

Picasso sanoi - säännönmukaisuudesta poikkeamisesta aukeaa variaatioiden valtakunta.

Näillä mennään.......

Kehittämälläni eettis-realismin aatteella - mitä enemmän asiassa on sekä etiikkaa että realismia, sitä parempi se on ratkaisuna - etiikan peruskallio on jokaiselle elolliselle hyvä elämänkaari muita tarpeettomasti vahingoittamatta

https://jussivaaralathoughts.blogspot.com/

Puoluekantani:
Kallistun vasemmalle kun pyyhin oikealla keskeltä, ja se mikä sieltä tulee muuttuu vähitellen vihertäväksi, puhun ruotsia huonosti, enkä huuhdo persettä merivedessä kuten Soini ja käyn harvoin kirkossa.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu