Eikö puheenjohtaja Antti Rinne vartioinut ettei perustuslakivaliokunta tee poliittisia päätöksiä, entä varapj Häkkänen.

Tekikö perustuslakivaliokunta virheen

Ei kai siellä käsitelty sitä tuleeko yhteisestä velasta pysyvä käytäntö.

Joka ajatus ontuu siltä kohdalta pahasti ohi realiteettitajun – että ei kai kukaan edes kuvittele että koronakriisin kaltainen asia olisi jotenkin EU:n yleinen olotila – jota käsite yleinen käytäntö indikoisi.

Myöskin siinä realiteettitaju horjuu että on tietenkin itsestään selvää maailmansotienkin suhteen että tarvitaan erillistä rahoitusmenettelyä että kriisistä selvitään.

Josta tietenkin seuraa logiikka – että tottakai tällaisten kriisien jälkeen tarvitaan erityisrahoitusta kriisin hoitoon.

Josta taas seuraa se johtopäätös – että perustuslakivaliokunta päätti ettei yleistä käytäntöä saa olla että pandemian kaltaisesta kriisistä syntyy yleistä erityisrahoitustarvetta – vaan jokainen tulkoon toimeen omillaan.

Onko se Suomen ja EU:n lakien vastaista.

Onko siis perustuslakivaliokunnan päätös kaikin puolin laittomalla pohjalla.

Pitääkö asia palauttaa takaisin perustuslakivaliokuntaan.

Minusta pitää. 

Ylen jutusta

”  Valiokunta myös arvioi, että yhteisestä velanotosta voi tulla pysyvä käytäntö. Tämä on lausunnon keskeisiä argumentteja sen puolesta, että valiokunnan mielestä asiassa tarvitaan määräenemmistö. ”

Ps. Mitä kallispalkkaiset oikeusoppineet virastoissa oikein touhuaa ja osaa – oikeuskanslerikin – kun meikäläinen alvariinsa joutuu täysin ilman lakitieteen koulutusta oikomaan sitä sun tätä laillisuusasiassa. .

Ps2. Perustuslakivaliokunnan päätös on epälooginen – se yleistää kriisitilanteesta normaalioloihin, epärealistinen – se kuvittelee että joku muka edes ehdottaisi normaalioloissa tuollaisia summia lainaa otettavaksi EU:lle, epäeettinen – se varustaa tuon epärealistisen ja epäloogisen johtopäätöksen pelolla.

0
eerojuhani vaarala
Ruovesi

Vanha puheenvuorokonkari jotenkin peruutti tänne.

Taisi eksistentiaalifilosofi Sartre sanoa - maailmaa ei ole tehty nähtäväksi vaan muutettavaksi.

Picasso sanoi - säännönmukaisuudesta poikkeamisesta aukeaa variaatioiden valtakunta.

Näillä mennään.......

Kehittämälläni eettis-realismin aatteella - mitä enemmän asiassa on sekä etiikkaa että realismia, sitä parempi se on ratkaisuna - etiikan peruskallio on jokaiselle elolliselle hyvä elämänkaari muita tarpeettomasti vahingoittamatta

https://jussivaaralathoughts.blogspot.com/

Puoluekantani:
Kallistun vasemmalle kun pyyhin oikealla keskeltä, ja se mikä sieltä tulee muuttuu vähitellen vihertäväksi, puhun ruotsia huonosti, enkä huuhdo persettä merivedessä kuten Soini ja käyn harvoin kirkossa.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu