Teknologia yrittää jatkuvasti saada vallan kaikkeen itselleen – viimeisenä hyökkäyksenä tekoäly.

 Teknologia yrittää jatkuvasti saada vallan kaikkeen itselleen – viimeisenä hyökkäyksenä tekoäly.

On luotu mielikuva omnipotentista tekoälystä – superteknologiasta.

Ja onhan tekoäly omnipotentti siinä että se saa varmasti ihmisresursseja katsomaan peräänsä tekoälyn hölmöilyvirheiden vuoksi.

Ja kun tekoäly on supernopea tekemään noita virheitä huomaamatta itse – niin ihmiset jotka tarkastaa sen tuotoksia tekevät sen etanan vauhdillla.

Eikö tekoälyn omnipotenssi ole verrattavissa omnipotenttiin taaperoon – joka ei tiedä mikä on realistista ja eettisesti oikein – jota aikuinen joutuu joka hetki katsomaan perään ettei taapero satuta itseään.

Selviö on että harkintakykyinen kypsä politiikka pitää olla kaiken aikaa katsomassa onko teknologian aikeet kypsiä, realistisia ja eettisiä kokonaiskuvassa.

Pitää panna puntariin esimerkiksi onko luokkakoot koulussa riittävän pieniä ja teknologiahankinnat.

eerojuhani vaarala

Ympäristölle ja monimuotoisuudelle myönteinen asenne leviää ihmisten parissa - niistä on tullut sosiaalinen normi

Ihmiset rakastavat yhä enemmän luontoa ja luonnoneläimiä mutta myös kotieläimiä ja lemmikkieläimiä.

Käsite monimuotoisuus kuuluu ja näkyy yhä useammin joka paikassa - on ymmärretty miten keskeinen käsite se on ihmiskunnan luontosuhteessa myös ihmiskunnan säilymisen kannalta.

Metsä tulee yhä läheisemmäksi ihmisille monimuotoisena asiana - puupellot ja avohakkuut menettävät suosiotaan ja metsän ja metsätalouden käsitteet monipuolistuvat mm jatkuvan kasvun metsänhoidon suuntaan.

Materialismi on yhä enemmän kyseenalaistettua samaan aikaan kun aineettomien arvojen äärimmäisen rikkaaseen kirjoon herätään yhä paremmin. Mitkä mahdollisuudet pelkällä sosiaalisuudella voi olla.

Autoilun dominointi vähenee ja samaan aikaan kaupungeista tulee sekä terveellisempiä, hiljaisempia ja turvallisempia - kaduilla kaikuu yhä enemmän autojen äänten sijaan ihmisten puheensorina - ja kaukaa kuuluu haitarin soitto ja kirkonkellojen soittokin tulee takaisin kaupunkien äänimaisemaan.

Ja lintujen laulu - aamulla herättyään voi avoimesta ikkunasta kuulla lintujen laulua.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu