Tottakai Suomi joutuu maksamaan ennallistamisesta eniten – koska Suomi on EU:n metsäisin ja maailman kuudenneksi soisin maa

Tottakai Suomi joutuu maksamaan ennallistamisesta eniten – koska Suomi paitsi EU:n metsäisin niin myös maailman kuudenneksi soisin maa

Jolloin sitä ennallistamista riittää Suomelle eniten.

Ihmeellisesti ilmeisesti ajatellaan että Suomelle kuuluu metsätulot ja muille kaikki metsien ympäristökulut.

Onpa taas menossa äärityperä  tekemällä tehty kuplashow selviä raakoja realiteetteja vastaan.

Ehdotan että hallitus tekee EU:lle valituksen siitä että Suomella on niin paljon soita ja metsiä. Napapiirin pohjoispuolen revontulista ja kaamoksestakin voisi valittaa.

Vaikuttaa siltä että Suomi on opetellut venäläisen tinkaamisen.

” Suomi on suoalaltaan maailman kuudenneksi soisin maa. Arviot suopinta-alasta vaihtelevat kuitenkin lähteittäin. Suomessa on geologista suota noin 5,1 miljoonaa hehtaaria (15 %) ja metsätieteellistä suota noin 8,9 miljoonaa hehtaaria (26 %), eniten Pohjois-Suomessa ja vedenjakajien seudulla. ”

” Oppositiopuolueet jättivät viime viikolla yhteisen välikysymyksen, jossa ne kiinnittivät huomiota siihen, miten hallitus on vaikuttanut komission esitykseen luonnon ennallistamisesta. 

Komission ehdotuksen mukaan jäsenmaita velvoitettaisiin parantamaan luonnon tilaa ennallistamisella eli palauttamisella alkuperäiseen kuntoon.

Tämä voisi käytännössä tarkoittaa esimerkiksi ojien täyttämistä, jolloin metsän tilalle voisi palata suo. Tästä tulisi maille kustannuksia mutta myös hyötyjä.

Oppositio kysyi muun muassa sitä, miksi hallitus ei vastustanut metsiin kohdistuvaa yksityiskohtaista EU-sääntelyä, ja jakautuvatko kustannukset oikeudenmukaisesti komission esityksessä.

Komission esityksessä arvioidaan Suomen kustannuksiksi 930 miljoonaa euroa vuodessa. Suomi joutuisi maksamaan EU-maista eniten, jos loppulasku suhteutetaan maiden talouksien kokoon. ”

Ps. Jos Suomi vaatii että muut maat maksaisivat Suomen ennallistamiskustannukset – niin heti perään pitää kysyä – onko Suomi mitenkään maksajan paikalla EU:n muiden maiden ennallistamisvaatimuksissa.

0

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu