Tuo vaalikoneen kysymys on huono – koska se on asenteeseen kohdistuva kysymys

Tuo vaalikoneen kysymys on huono – koska se on asenteeseen kohdistuva kysymys – oikeastaan kysymykseen sisällytetty asenne – siis johdatteleva kysymys. Huh mikä kiero moka.

” Onko Suomessa liian helppoa elää tukien varassa? ”

https://yle.fi/a/74-20021989

Ja kun asennetta – siis tiedon vastakohtaa jota kukaan ei sitä paitsi tiedä – kysytään peräti valtion Yleisradion vaalikoneessa.

Niin ihmiset mieltää sen tiedon kysymiseksi – koska sitä Yle kysyy vaalikoneessa –  ja saman tien kokevat että heidän asenteensa – joka on sitä onnettomasti molempiin suuntiin – onkin tietoa. Kun se ei ole sitä heille eikä kellekään muullekaan.

Niin siinähän käy niin että siinä vahvistetaan kaikkea muuta mutta ei tiedollista keskustelua ja ajattelua.

Jolloin sillä pelataan rationaalinen analyyttinen keskustelu ja ajattelu politiikasta pois.

Ja kenen etua se ajaa – ei kenenkään.

Niinpä koko väite olisi pitänyt pilkkoa esim viiteen realistisesti operatiiviseen väitteeseen jotta se olisi nostattanut rationaalista ajattelua.

Nyt se ei sitä tee. Osaako Ylen poliittinen toimitus edes nostattaa rationaalista ajattelua. Tuntuma on että se nimenomaan tykkää seilata asenteiden ja ennakkoluulojen aalloilla.

Ikäänkuin politiikka olisi asenteita ja enbakkoluuloja. Mutta eihän se ole.

eerojuhani vaarala

Oman eettis-realistinen aatteeni enkä minkään puolueen kannattaja enkä jäsen. Jotka haluaa kannattaa eettis-realistista aatettani niin ilmoittakoon minulle. Voimmehan tehdä siitä vaikka puolueen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu