Tuon jutun grafiikka takaa sen että oma kukkaro -orientoituneet puolueet istuu ensi vaalikaudellakin oppositiossa

Tuon jutun grafiikka takaa sen että oma kukkaro -orientoituneet puolueet istuu ensi vaalikaudellakin oppositiossa

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000009395269.html

Suomessa on selvästikin syntynyt seurauksena Marinin hallituksen toiminnasta uusi jakolinja – dimensiolla suhtautuminen verotukseen ja leikkauksiin.

Jakolinjan pysyvyyttä ja Marinin hallituksen uutta kautta vahvistaa se tieto.

Että kokoomus ei yli kymmeneen vuoteen hallituksessa ole saanut aikaan niin paljon kuin Marinin hallitus yhdessä vaalikaudessa. Eikä tietysti muutkaan nykyiset oppositiopuolueet.

Se ei jätä keskustallekaan muuta vaihtoehtoa kuin mennä uuteen Marinin hallitukseen. Oli sen vaalimenestys mikä tahansa – muuten se luisuu konservatiivipysähtyneistöön oppositiossa. Ja sitä sen kannatus ei enää kestä.

Mutta tällä on vieläkin suurempi syvällinen vaikutus.

Oikeiston aatepohja murenee samoin kokoomus.

Ja alkaa uusiutuminen lopultakin oikeistossa.

Tämä ennakoi myös liberaaleille yhtä paikkaa eduskunnassa ja tietäähän se jo kuka Suomen pankissa työskentelevä sen saa.

On siis myös olemassa puoluekentässä jako – eteenpäin menevä uudistuneisto ja oikeistokonservatiivinen jo menetettyjen asemien – jota he eivät tajua – säilyttämisen konservatiivipysähtyneistö.

Ja perussuomalaisilla kova hätä päästä konservatiivipysähtyneistön leimasta irti. Jos persuilla ei ole uudistamismieltä ei sillä ole tulevaisuuttakaan.

Näistä vaaleista tuleekin kunnon poliittisen ajattelun vapautumisen säpinävaalit.

eerojuhani vaarala

Oman eettis-realistinen aatteeni enkä minkään puolueen kannattaja enkä jäsen. Jotka haluaa kannattaa eettis-realistista aatettani niin ilmoittakoon minulle. Voimmehan tehdä siitä vaikka puolueen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu