Turkin ja Unkarin tie läntisten etujen ja joustavuuden hyväksikäyttäjänä ja arvopettureina on tullut tiensä päähän
Turkin ja Unkarin tie läntisten etujen ja joustavuuden hyväksikäyttäjänä ja samaan aikaan arvopettureina on tullut tiensä päähän
Unkarilla on vielä mahdollisuus kääntää suuntansa jos se torjuu Putinin Venäjän, astuu nöyrästi EU:n sääntöihin sekä hyväksyy Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyyden.
Turkki on nyt ilmoittanut että ei hyväksy Ruotsia Natoon.
Ja se on selvä signaali että Turkki on tiellä joka ei sijoitu lännen demokraattisten arvojen yhteisön karttaan.
Ja Turkki pitää työntää ulos Natosta ja Euroopasta.
Se saakoon sitten ihan itse ottaa vastaan seuraukset mitä on olla diktatuuri ilman mitään lännen kontaktien luomaa tukea Turkille – mukaan lukien se että länsi voi todeta Erdoganin olevan persona non grata Turkin johdossa Turkin vaalien alla.
Saman työntämisen diktatuurin hylkiöyksinäisyyteen huonommalla puolella hylkiörajaa lännen rikkaiden valtioiden vieressä täytyy Unkarin kokea – jos se ei toteuta edellä esitettyjä toimenpiteitä.
Kiristäjien valtaan antautuminen pitää lännessä, EU:ssa ja demokraattisissa maissa loppua. Suvaitsevaisuudella ja arvojen vastaiselle arvokaupankäynnillä on rajansa – Erdoganin Turkki on sen ylittänyt – Unkari on sen rajan ylittämisestä askeleen päässä.
Minun käsittääkseni Nato ei ole mikään läntinen arvo yhteisö vaan sotilasliitto. Se on vaan silleen, että Turkki ja Unkari on niskan päällä tässä asiassa. Yleensä jos jonkun kanssa halutaan puolustusliittoon niin pitäisi olla luottamusta ja kunnioitusta toisia kohtaan mutta Suomalaisilla ja Ruotsalaisilla ei näytä olevan ja sit ihmetellään kun eivät ratifioi meidän hakemuksia. Se on helppo arvostella muita mutta välillä olisi hyvä katsoa peiliin.
Ilmoita asiaton viesti
Eh…….
Ilmoita asiaton viesti
Hämmästyttää kummastuttaa isompaakin kulkijaa…..
Ilmoita asiaton viesti
Nato on sotilasliittonakin arvoyhteisö – läntinen demokraattinen arvoyhteisö – sillä se sekä kunnioittaa että myös tarpeen mukaan toteuttaa läntisiä demokratian ja ihmisarvoja – myös sotilaallisin operaatioiden keinoin – mutta ennenkaikkea niin että se läsnäolollaan sopimuksena Nato-maassa luo tehokkaan turvan että sinne ei hyökätä – ja se turva on ollut tähän saakka sataprosenttinen.
Joten siitä että onko Nato arvoyhteisö vai ei – ei pitäisi olla mitään epäselvyyttä.
Ilmoita asiaton viesti