Jos Venäjä hyökkää Turkin kiristyksen aiheuttaman viivästyksen vuoksi Suomeen – suomalaiset lukevat Turkin Suomen viholliseksi
Turkki loukkasi vakavasti koko Suomen oikeutta turvallisuuteen asettamalla Venäjän uhkan samaan kategoriaan pikkuisen kurdiryhmän uhkan kanssa
Turkkiin ei voi enää luottaa että sillä olisi sen enempää pidäkkeisyyttä kuin suhteellisuudentajuakaan ajaessaan omia etujaan.
Tästä tuli suomalaisille Turkin aiheuttama arvaamattomuustrauma.
Suomen ei pidä enää kannattaa Turkin EU-jäsenpyrkimyksiä.
EU ei tarvitse noin isoa ja noin itsekästä ja arvaamattoman kiristävää Turkkia jäsenekseen – joka olisi EU:n jäsenmaana moninkertainen katastrofi Unkariin verrattuna. Lähi-Idän pelejä ei pidä päästää EU:hun.
Turkin ollessa EU-jäsenmaa ei EU:lla olisi enää mahdollisuus olla niin kultivoitunut ja sivistynyt kuin lähes kaikki jäsenmaat ovat olleet. Johon kultivoituneisuuteen ei yllä Unkarikaan.
Varmaankin moni muukin maa on samaa mieltä että Erdoganin näytös nyt riitti siirtämään Turkin EU- jäsenyyden saavuttamattomiin.
Erdoganin Turkki on mafiaotteita käyttävä roistovaltio saadakseen kurdipakolaisia Turkkiin tapettaviksi.
Aikoinaan laajentumiskomissaari Olli Rehn halusi tällaisen valtion EU-jäseneksi, mutta onneksi Ranska tyrmäsi Ollin aikeet.
Ilmoita asiaton viesti
Ei ole Olli Rehnistä presidentiksi. Ei vääryyksien voiteluaineeksi lankeavasta ole Suomen presidentiksi.
Ilmoita asiaton viesti
Höpsistä! Turkki ei vain halua itseensä vihamielisesti suhtautuvia ja heidän asioihinsa puuttuvia omahyväisiä pohjoisvaltioita Natoon. Kunnioitusta, respectiä eikä pääaukomista niin asiat sujuvat.
Ilmoita asiaton viesti
Suomi ei pommita vähemmistöjään
Ilmoita asiaton viesti
Ajattelusi on lievästi sanien kummallista kun se ei tunnista Turkin toimien epäeettisyyksiä.
Ilmoita asiaton viesti
Olen jostakin sellaisesta kuullut, mutta mitä väliä sillä on meille? Huutaminen tuo harmia enemmän kuin hyötyä…. ja ikävä kyllä myös sotaa.
Juuri nyt te möykkäätte Suomen ja Ruotsin itseaiheuttamasta ongelmasta. Mutta kyllä tämä asia ratkeaa myönteisesti aikanaan.
Hyvät kauppasuhteet ja turismi on tapa, jolla vaikutetaan valtioiden toimintakulttuuriin. Mutta se vaatii vuosikymmeniä. Siis valtioihin vaikuttamisen suhteen mallia Kiinasta. He kunnioittavat muita ja etenevät pikkuhiljaa asiassaan. Eivät rymistele ja huuda kuin Pohjoisen maat.
Ilmoita asiaton viesti
Turkkiko ei rymistele
Ilmoita asiaton viesti
Varila ihailee selkeästi autoritäärisiä johtajia. Pitäisi vaan mennä kauppa ja turismi edellä, sekä myötäily aina ihmisoikeuksia ennen, etupiiripolitiikka tietenkin hyväksyttävä ja hallinnon vainoamat tietenkin lähetettävä kidutuskammioihin. Tuo Varilan muka kohtelias tyyli tekee tuosta kuvottavasta aivoripulista vielä irvokkaampaa.
Ilmoita asiaton viesti
”..mutta mitä väliä sillä on meille?”
Mitä väliä ihmisoikeuksista, jos ei koske Varilaa. Kun kuvittelin että olet jo rimasi alhaimmalle tasolle laittanut, aina osaat yllättää.
”Hyvät kauppasuhteet ja turismi on tapa, jolla vaikutetaan valtioiden toimintakulttuuriin.”
Oletko seurannut mitä Venäjällä ja Turkissa ollut kehitys viimeiset 20v? Jos olet, se vasta pelottavaa onkin.
Ilmoita asiaton viesti
Suomi ja muu Eurooppa kuvitteli, että Venäjälle kannattava kauppa ja turismi tekisivät maasta sivistysvaltion, huonosti kävi. Kaikki Euroopan maat, jotka käyttävät venäläistä kaasua ottivat suuren riskin luattaessaan Venäjään, nyt se luottamus karisee, eikä palaudu sataan vuoteen.
Ilmoita asiaton viesti
Mölyapinat möykkäävät. En ole sellaista käytöstä havainnut sivistyneiltä pohjoismaisilta demokratioilta.
Kenen lauluja te oikein laulatte?
Ilmoita asiaton viesti
Ja Turkkiko ei sitten suhtaudu omaan kurdivähemmistöönsä vihamielisesti? Millä tavalla Suomi puuttuu Turkin asioihin?
Ilmoita asiaton viesti
Arvon kommentaattorit! Olen aina kaikissa kirjoituksissani ELÄMÄN puolella.
En kunnian, en talouden, en oikeuden tai vääryyden. Vaan sen vaihtoehdon, jonka uskon pitkässä, sukupolvien aikajänteellä tuottavan elämän kannalta parhaan ratkaisun.
Jotenkin en usko sotien/taisteluiden/kunnian puolesta vääntämisen olevan elämää säilyttävä raktaisu.
– On liikaa Malia, Tunisiaa, Libyaa, Keski-Afrikan tasavaltaa, Vietnamia, Afghanistania sekä Turkkia.
Kekkosen ja Koiviston linjalle: Suomelle ja suomalaisille sopii paremmin lääkärin kuin tuomarin rooli maailmalla.
Ps. Yksi rauhaan liittyvä tapa ovat myös kunnioittavat käytöstavat. Niitä yritän noudattaa Blogistanissakin aina vaikka minun henkilöyteeni käydäänkin usein kiinni.
Ilmoita asiaton viesti
Kertoilee ihminen, jonka mielestä mallia pitäisi ottaa Kiiinasta.
Ilmoita asiaton viesti
Ystävällisempää lukijan kannalta olisi toki pysyä kommentoitavan tekstin sisällössä eikä laajentaa tulkintaa.
Lause kuului: ” Siis valtioihin vaikuttamisen suhteen mallia Kiinasta.”
Väärän todistuksen tarjoileminen tieten tahtoen on yksi epärehellisyyden muoto.
– Sellainen taas ei luo rauhaa… ellemme nyt puhu käytöstapoihin liittyvistä kohteliasuuksista. Tyyliin ”olettepa te Manu Korkman tänään virkeän näköinen”.
Ilmoita asiaton viesti
Voin vilpittömästi vakuuttaa, että suhtaudun teihin erittäin kunnioittavasti.
On vain suuri sääli, että olette mielestäni melkeinpä kaikessa täydellisen väärässä. Lisäksi epäilen vilpittömyyttänne, mutta teen sen suuresti arvostaen.
Ilmoita asiaton viesti
Sääli on elämää ylläpitävä tunne. Jos rehellisin mielin pyritte kanssani keskustelemaan, silloin argumentoitte selityksen siihen miksi ja milloin olen väärässä.
Toteattehan: ”On vain suuri sääli, että olette mielestäni melkeinpä kaikessa täydellisen väärässä.”
– miksi siis käytte persoonaani kiinni tai vääristelette lausumieni sisältöä.
Osaltani päätän tämän keskustelun kanssanne tällä erää tähän. Keskustellaan seuraavan kerran argumentoiden syistä ja seurauksista, Blogimaailman ihanteita noudattaen.
– Sanoisiko – habermasilaisittain tai mezirovilaisittain – joko demokraattisen dialogin tai kriittisen reflektion hengessä.
Ilmoita asiaton viesti
”Osaltani päätän tämän keskustelun kanssanne tällä erää tähän.”
Toivottavasti sinusta ei kuulla.
Ilmoita asiaton viesti
En käynyt millään tavalla persoonaanne kiinni. Esitin vain vilpittömän käsitykseni, että olette väärässä.
Viittaukset suureen oppineisuuteenne, ”habermaisilaisittain tai mezirivalaisittain”, tuottaa minulle jonkinlaista hupia. Niin pieni on ihminen.
Ilmoita asiaton viesti
Moraalipatsastelija sinä olet, ilman kunniaa.
Ilmoita asiaton viesti
Inhimillinen kehitys, tiedon, tahdon, vietin sekä ration tasapaino yhdistettynä klassisen humanismin arvoihin on ollut pysyvä vakaumukseni hyvästä elämästä!
– Surullista, jos niiden toteuttaminen vaikuttaa teistä moraalipatsastelulta.
Ilmoita asiaton viesti
Sinulta puuttuu kaikki luettelemasi kommenttiesi perusteella.
Ilmoita asiaton viesti
”Inhimillinen kehitys, tiedon, tahdon, vietin sekä ration tasapaino yhdistettynä klassisen humanismin arvoihin on ollut pysyvä vakaumukseni hyvästä elämästä!
– Surullista, jos niiden toteuttaminen vaikuttaa teistä moraalipatsastelulta.
”
Siltä se on vaikuttanut monen mielestä, että noiden toteuttamisen kohdalla voi olla vähän parantamista teillä. Surullista sekin on. Mutta ihmisiä on monenlaisia. Ehkä vaikuttaisitte vähemmän moraalipatsastelijalta somen ulkopuolella – mutta kukapa näitä tietää.
Mitä itse blogiin tulee, niin selvää on ollut monillekin vuosikymmeniä, ettei Turkkia kannattaisi ottaa EU-porukoihin. Hyvä että suurin osa ymmärtää senkin nykyään. Mutta en nyt tällä hetkellä ainakaan Turkkia viholliseksi sentään luokittelisi. Tuollainen luokittelu ei olisi kovinkaan hedelmällinen tapa esim. tämän NATO-jäsenyyden kannalta. Eikä tässä lisää vihollisia kaivata.
Ilmoita asiaton viesti
Kiitoksia Rami Ovaskainen, kommenttinne käy malliesimerkiksi asiallisesta arvioinnista, jonka sävy ei ole loukkaava tai vähättelevä.
Itse blogin pääasiassa olen viimeisen kappaleenne kanssa samaa mieltä.
– Lisää vihollisia ei kaivata. Sehän olisi Turkin kohdalta hulluutta kun se on Naton jäsen ja Suomi vielä vain prospect -jäsen (mitenkä tuon kääntäisi – ehdokasjäsen kait).
Ilmoita asiaton viesti
”Mutta en nyt tällä hetkellä ainakaan Turkkia viholliseksi sentään luokittelisi. Tuollainen luokittelu ei olisi kovinkaan hedelmällinen tapa esim. tämän NATO-jäsenyyden kannalta. Eikä tässä lisää vihollisia kaivata.”
Turkki nykyhallinnolla on hyvin ongelmallinen Suomen oikeusvaltioperiaatteiden osalta, mutta onneksi Erdoganin puolueen kannatus laskee kuin Liira, siihen päälle 70% inflaatio ja nousee vain…
Ilmoita asiaton viesti
Sanoin että jos Turkin aiheuttaman viivyttelyn vuoksi Venäjä ehtii hyökätä Suomeen – on viivyttäminen vihollistoimintaa Suomea kohtaan ainakin minulle.
Suomalaisia kuolisi silloin Turkin nollasummapelin vuoksi. Koska Turkki on asettanut Suomen tarjottimelle Venäjän hyökätä.
Turkki olisi Suomessa silloin nollan arvoinen maa.
Ilmoita asiaton viesti
Minusta on syytä katsoa tässä asiassa realiteetit mitä on tapahtunut ja etiikka – eikä se näkymä ole Erdoganille kaunis – etenkään kun Turkki kannatti Suomen js Ruotsin Nato-jäsenyyttä – ja sitten yhtäkkiä alkoi mittaamasn etujaan.
Ja nyt vaatii mediassa Turkille kunnioitusta. Törkeää.
Näin on realiteetit ja etiikat nyt tässä asiassa. Ja suomalaiset käsittää tuon kaiken – eikä niitä käsityksiä niistä enää käännetä. Erdogan ja Turkki munasi itsensä. Se vain on näin.
Ilmoita asiaton viesti
Erdogan saattaa varsin hyvin määrittää kantansa näkemistään ja kohtaamistaan Suomeen tai suomalaisiin liittyvistä asioista.
– Samoin kuin te olette kohdannut osan Erdoganiin liittyvistä uutisista.
Luulenpa, että Erdoganille erään suomalaistoimittajan (nainen) kysymys julkisessa lehdistötilaisuudessa taisi olla kunnianloukkaus. Ja jos muuta kunnianloukkausta on Suomen suunnasta tullut, niin klassisen ehdollistumisen periaatteita noudattaen suuttumuus nousee kun kuulee sanan suomalainen!
*** ***
Ehkä me Suomessa emme oikein ymmärrä käytöstapoja.
Siellä jossakin Laosin ja Vietnamin viidakkojen pikkuteillä fillariretkelläni kysyin aina kolmelta ihmiseltä reittiäni valittaessa. Kasvojen säilyttäminen kun vaati siellä vastaamaan tietävästi reittini kohteeseen vaikka ei olisi sitä tuntenutkaan.
– Kolms samansuuntainen vastaus ja viittoilu eteenpäin – silloin tiesin olevani oikessa suunnassa.
Ilmoita asiaton viesti
”Ehkä me Suomessa emme oikein ymmärrä käytöstapoja.”
Projisointia, sekä se päälle että sinä ymmärrät näköjään Erdogania joka ei todellakaan ole tunnettu kohteliaasta kielenkäytöstä, eikä minkään kunnian kunnioittamisesta. Samaa despoottipaskasakkia kuin Putler.
Ilmoita asiaton viesti
Suomalaistoimittajan kysymys (nainen) taisi olla kunnianloukkaus…
Ilmoita asiaton viesti
Sanoisin nähdyn perusteella ettei Erdoganin kurssi suomalaisten keskuudessa ole kovin korkea
Ilmoita asiaton viesti