Työ on muuttunut 60 vuodessa omaisuuksiksi – eikä verotus ole seurannut perässä

Työ on muuttunut 60 vuodessa omaisuuksiksi – eikä verotus ole seurannut perässä – ja on syntynyt omaisuuksien kansantaloustuottamaton tyhjiö

” …tuottavuusvetoinen kasvu ei pelasta valtiota ja kuntia, jos työssäkäyvien osuus Suomen väestöstä laskee. Ei siis edes onnistuessaan. ” – kirjoittaa kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kai Mykkänen.

Ei ole mikään ”jos” että työssäkäyvien osuus Suomen väestöstä laskee – se on  varmaa.

Samaan aikaan niin eläkeläisten kuin kasvavan perinnön saajien omaisuus – kiinteä omaisuus ja rahamäärät tilillä pysyy tuottamattomuuteen vähäisellä verotuksella sinetöitynä kansantalouden polttoaineena.

Sitten suurten ikäluokkien työelämään tulon tähän päivään asti työnteon dynamiikan eteenpäin menevä tuottavuusmassa kasvoi yhä enemmän omaisuuden kertymisen tuottamattomuuden pysähtyneeksi massaksi kiinteänä omaisuutena ja inahtamattomina pankkitileinä.

Samaan aikaan on väistetty omaisuuden verotusta ja nimenomaan kokoomuksen ja keskustan toimesta päädytty omaisuuden ja perintöjen verotuksen kasvamattomuuden loukkuun ja lisäksi kansakunta katsoo tumput suorana kokoomus etunenässä Uroksen kaltaista verotuspelleilyä verojen Suomeen maksamisen suhteen.

Kokoomuksen ja keskustan omaisuus- ja perintöverojen nostamispakoilulla on omaisuuksien kansantalouden polttoainepotenssi juuttunut kiinniruostuneen korkin taakse. On kuin uros ei saisi housujen vyötä auki ennen odotettavissa olevaa aktia naaraan kanssa – halut on ja kyvyt mutta kun vyön solki juuttui kiin.

On väistämätön tosuasia – ja yhtälailla luonnonlakinen kuten luonnonlakinen on koko EU:n  väestön vanheneminen.

Että kun työ tuottaa suhteellisesti yhä vähemmän veroja.

Niin veroja on haettava omaisuudesta ja perinnöistä.

Euroopan Unionin valtioiden hyvinvointia on ylläpidettävä siirtämällä voimakkaasti rahoituspohjan hankintaa omaisuuden ja perintöjen verotukseen.

Ja samaan aikaan on yritysten ja yksityisomaisuuden veropakoilu EU:sta veroparatiiseihin yhä yksiselitteisemmin estettävä.

Ei sille ole vaihtoehtoa – omaisuutta ja perintöjä on alettava verottaa huomattavan voimakkaasti.

Ja kokoomuksen talouspoliittiset yhtälöt ovat epärealistista tehotonta tempoilua. Noidankehä jonka he itse ovat ideologiallaan luoneet. Siksi kokoomus ei ole vaihtoehto vaan vaihtoehdon puute.

Työ on muuttunut 60 vuodessa omaisuuksiksi – eikä verotus ole seurannut perässä – ja on syntynyt omaisuuksien kansantaloustuottamaton tyhjiö.

0
eerojuhani vaarala
Ruovesi

Vanha puheenvuorokonkari jotenkin peruutti tänne.

Taisi eksistentiaalifilosofi Sartre sanoa - maailmaa ei ole tehty nähtäväksi vaan muutettavaksi.

Picasso sanoi - säännönmukaisuudesta poikkeamisesta aukeaa variaatioiden valtakunta.

Näillä mennään.......

Kehittämälläni eettis-realismin aatteella - mitä enemmän asiassa on sekä etiikkaa että realismia, sitä parempi se on ratkaisuna - etiikan peruskallio on jokaiselle elolliselle hyvä elämänkaari muita tarpeettomasti vahingoittamatta

https://jussivaaralathoughts.blogspot.com/

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu