Tyypillinen tilanne – jossa pitäisi osata tehdä strateginen singaloiva interventio 

Tyypillinen tilanne – jossa pitäisi osata tehdä strateginen singaloiva interventio 

Tyypillinen tilanne – jossa pitäisi osata tehdä strateginen singaloiva interventio – joka on sekä kyllin vahva interventio – mutta myös sellainen jossa voi olla jopa useita asioita dynaamisesti tulevaisuuden suuntaan ohjaava signaali.

https://yle.fi/a/74-20091927

Tällaiselle tilanteelle on tyypillistä

1. Se on kehittynyt vähitellen huomaamatta yleistyen

2. Siinä on kasvava joko välitön konkreettinen tai periaatteellinen vaaramomentti.

3. Se on dynaamisesti paisumassa ja vaarassa karata hallinnasta.

4. Se usein kehittyy jonkun tai joidenkin tahojen eduntavoittelusta – sekä valhearvoketjusta jossa väärä yritetään osoittaa näennäisesti oikeaksi

5. Siinä usein perustellaan oma epäeettisyys tai laittomuus sillä että kun muutkin tekee siten niin silloin voin joukon mukana minäkin vaikka tietää varsin hyvin ettei niin saa tehdä.

Ja olettaa että väärinteko pääsee rangaistuksetta kun moni tekee niin – asia jota oikeusvaltio ei missään tapauksessa saa päästää tapahtumaan – jos keinot on saada selville ketkä teki väärin.

Jos oikeusvaltio ei puutu rangaisten jokaikistä – luo oikeusvaltio samalla joukkovoimalle luodun laittomuuden porsaanreiän – ja niiden reikien etsijöitä kyllä riittää – ja sellaisten joukko kasvaa vaan – jos oikeusvaltio on luonut joukkolaittomuuden rangaistuksettoman porsaanreikäkulttuurin.

eerojuhani vaarala

On astuttu jo aikaan - jolloin globaalin maailman on pysäytettävä Venäjän mielipuolisuus - kokonaan ja pysyvästi.

Lännen on kovennettava otteita Ukrainan pelastamiseksi. Pehmopuheet ja -otteet ja edes aseiden toimitus ei enää riitä.

IL:

" EU:n korkean edustajan Josep Borrelin mukaan tärkein Ukrainaa koskeva kysymys on, kuinka maan energiantuotannon täydellinen tuhoutuminen voidaan välttää.

Venäjä on Borrellin mukaan tänä kesänä tuhonnut 70 prosenttia Ukrainan tuotantokapasiteetista.

Tämä tarkoittaa, että ensi talvesta tulee Ukrainalle entistä vaikeampi kestää. Borrell pyytää EU:n jäsenvaltioita antamaan Ukrainalle lisää tukea maan sähköverkon jällenrakentamiseen ja energiantuotannon ylläpitämiseen "

Se tarkoittaa Venäjän häätämistä Ukrainasta ja Venäjän kaiken öljyn ja kaasun viennin estämistä.

Putinin täydellisen barbaariset otteet tulevat onneksi ajamaan vähänkään itseään kunnioittavat kansat ja valtiot irtautumaan Putinista.

Putinin teot sairaudessaan ovat vastenmielisiä. Kaikille.

On astuttu jo aikaan - jolloin globaalin maailman on pysäytettävä Venäjän mielipuolisuus - kokonaan ja pysyvästi.

***
Aforismi - kaiken hyvän perusta ja päämäärä on eettisyys

Todellisten ongelmanratkaisijoiden keskeinen piirre on - he kävelevät populismin yli - miksi - siksi että nykyongelmissa on sekä ongelma että ratkaisu epäpopulistisia - mutta - ratkaisijoiden pääominaisuus korvaa kaiken paremmalla - heidän tinkimätön eettisyytensä - kaiken hyvän perusta ja päämäärä on eettisyys.

Aina.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu