Ukrainalla on paljon kovempi ase kuin tykistö – kovatasoiset jalkaväen sotilaat – onko Suomessa

Ukrainalla on paljon kovempi ase kuin tykistö – kovatasoiset jalkaväen sotilaat

https://www.verkkouutiset.fi/a/vain-tehty-tykin-ammus-auttaa/#4c373916

Joita ei tykeillä voiteta.

Vaikka tykistön ammuksia pitää tehdä lisää – niin sitä ei pidä unohtaa – Suomessakaan jossa näytetään panostavan ainakin julkisuudessa asutuskeskusosaamiseen kovasti – että osaava itsenäiseen toimintaankin metsässä kykenevä jalkaväen sotilas on ylivoimaisesti tärkein ase.

Eihän Afganistanin islamistisisseille pärjännyt kumpikaan sotilaallinen suurvalta Venäjä kuin Yhdysvallatkaan. Ja afgaanit oli pelkkiä jalkaväen sotilaita.

Ja niin peitteisessä maassa kuin Suomessa – mikään ei ole niin kova sana – etenkään nykyajan kannettavilla ohjuksilla ja drooneilla – kuin jalkaväki.

Se on jalkaväki joka ratkaisee sodat ja vakiinnuttaa asemat.

Onko Suomessa tätä painopisteasiaa kyllin huomioitu – että viedään se jalkaväki paikallisjoukkoja myöten metsään ja opetaan se toimimaan ja selviytymään siellä.

Nykyinen valtion ja yksityismaanomistajien tulentekopolitiikka luonnossa ei todellakaan tue ihmisten kykyä selviytyä luonnossa – kun ei edes sitä opeteta ja sallita että pienellä kannettavalla suljetulla piipullisella vaikkapa 20x30x15 cm kamiinalla saisi polttaa hakkuutähteitä jne metsässä. Semmoinen kamiina per taistelupari käytettynä painaa parisen kiloa,

Pienen kamiinan lämmöntuotto sen ääressä olijalle per puu on paljon tehokkaampaa kuin avonuotion. Kenties jopa nelinkertainen – nuotiosta menee suurin osa heti suoraan taivaalle – kamiinassa kuumuus varautuu metalliseen kamiinaan ja sen ympärille asetettuihin kiviin paljon tekokkaammin – kenties jopa kymmenen kertaa tehokkaammin kun sen lähelle asetetaan kiviä.

Lisäksi piipullista pientä kamiinaa voi polttaa pienellä tulella poterossakin – tai kahden taistelijan yhteispoterossakin – jossa kamiina on sijoitettu molempien poteroiden väliin vähemmän syvälle kaivetulle tasanteelle. Tai missä tahansa lumikuopassakin.

Tulentekolupa ja kyky metsässä on metsässä pärjäämisen lähtökohta ja kynnysehto – ja siihen pieni kannettava suljettu piipullinen kamiina on ehdoton ykkösratkaisu.

Ainakin tuo kamiinan käyttö hakkuutähde tms puilla pitää sallia kaikille reserviläisille ja paikallisjoukoille – sillä jos ihminen voi mennä metsään kylmän takia jota hän ei voi torjua – niin ei hän metsässä osaa olla ja toimiakaan. Tämä on fakta ja kova fakta onkin.

eerojuhani vaarala

Ajatus että annettaisiin Putinin voittaa on samaa barbaarista tasoa kuin että yliopistot ja korkeakoulut luopuisivat tieteen periaatteista.

Ollaksesi varmasti ajantasalla miten ajattelen ja mitä kirjoitan - kannattaa sinun seurata blogiani

http://jussivaaralathoughts.blogspot.com/

Hyvät neuvot tulevat kaikkein kalleimmiksi – silloin kun niitä ei ymmärretä kysyä. Kyllä minä konsulttina olen käytettävissä – tietty maksua vastaan – jos asiat jumittaa.

Aforismi. Jaettaessa hyvä lisääntyy - pelkästään vastaanotettaessa se ehtyy.

Aatteeni on kehittämäni eettis-realismi - se näkyy kirjoituksissani - tartun asioihin suoraan ja eettisesti.

Aforismi - meidän pitää rakastaa ja kehittää julkista sektoria - eikä vihata ja tuhota sitä

Mielipide kannattaa aina ilmaista näistä syistä

1. Jos se tuo uuden syventävän, laajentavan, tarkentavan näkökulman asiaan

2. Jos se asettaa perustellusti vastakkainasettelun tai kritiikin erityisesti asenne- ja ennakkoluulolähtöisiin näkemyksiin

3. Jos se edistää ihmisten etiikka- ja realiteettitajua

4. Jos se stimuloi ihmisiä ajattelemaan

5. Jos se osoittaa ajatteluvirheitä

6. Jos se edesauttaa ihmisiä ymmärtämään että - asiat on paitsi dynaamisia jatkumoita eikä staattisia poikkileikkauksia - mutta myös eri tahojen muodostamia arvoketjuja

7. Jos se edesauttaa ihmiset saamaan kiinni ajatuksesta että asiat on aina prosessiluontoisia - myös silloin kun niissä ei näy mitään prosessintapaistakaan.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu