Ukrainan sodanjohto presidenttiä myöten on koko ajan vaikeassa sotadiplomaattisessa välikädessä

Ukrainan sodanjohto presidenttiä myöten on koko ajan vaikeassa sotadiplomaattisessa välikädessä

Se joutuu koko ajan pohtimaan mitä aseita, missä ja miten se voi käyttää – ettei toisaalta Venäjä hermostuisi josta sitten lännen valtiot – eritoten Yhdysvallat hermostuisi – jossa näyttää päälle jääneen perusasetelma – että Biden jakaa toisella kädellä aseita Ukrainalle – toisessa kädessä edelleen yhdensuuntainen lentolippu presidentti Zelenskyjlle.

Eikö Yhdysvallat voisi puolustautua Venäjän syytöksiä vastaan sanomalla.

” Emme me Ukrainan armeijaa johda vaan Ukraina itse – Putin johtaa Venäjän armeijaa – ja se tulittaa jatkuvasti siiviilikohteita kuten sairaaloita, kouluja ja paikkoja johon siviilit kokoontuu. Josta siitä voi koko ajan ankarasti syyttää”

Vaikuttaa siltä että lännessä ajatellaan – Ukraina ei saa käydä sivistymätöntä sotaa – mutta Venäjä saa. Ukraina kuuluu länteen – me olemme sivistyneitä – käännämme toisenkin posken kun Putin on läiskinyt ensin toisen posken tulipunaiseksi.

Ei nimittäin ole näkynyt mediassa lännen syytöksiä Venäjälle siviilikohteiden pommittamisesta – eikä uhkauksia mitä siitä seuraa jos sitä jatketaan.

Hyvän uhkauksen ollessa – kerrankin vielä pommitatte siviilikohteita niin lännestä lähtee pitkänkantanan ohjuksia. Ja sen jälkeen Krimin sillat ja Sevastopolin laivat on tuhottu.

Nyt tilanne on mennyt siihen että Ukrainan omat aseet ja aseteollisuus on nousussa ja hyvästä syystä – jokainen yliopistotutkijakin Ukrainassa panostaa siihen että Venäjä häviää – Venäjältä sellaiset lähti maanpakoon.

Toisaalta tilanne on mennyt siihen – että Venäjä testaa lännen saamattomuutta – pommittamalla yhä lähempänä Naton rajaa – nyt on jo ikkunoita rikkoutunut Romanian puolelta.

Presidentti Biden – revi se yksisuuntainen lentolippu Zelenskyjlle – ei hän sitä koskaan käytä – ja ota käteen pitkänkantaman ohjusten toimituskäsky.

Ettei näytä siltä että suojelet Venäjän reaktioiden pelossa enemmän Venäjää kuin Ukrainaa.

Tietäen varsin hyvin – että jos Krimin sillat tuhotaan niin se on ensimmäinen dominolaatta joka alkaa kaataa muita aina Putinin hallinnon kaatumiseen saakka.

Ei ole lännelle eikä ihmiskunnalle enää mikään pahe – jos ja kun Putinin hallinnolle käy oikein huonosti.

Viedään Putinilta ensin Krim.

eerojuhani vaarala

Tämän vuoksi ihmisten maailmankuva ei kehity - he ovat keskittyneitä vain itseensä. Pahasti, asenteellisesti ja ennakkoluuloisesti.

Minun maailmankuvani sen sijaan kehittyy - tämän vuoksi - haluan tietää ja ymmärtää - se laajentaa maailmankuvaani.

Tyypillisesti se näkyy keskustelutilanteissa näin - liki sataprosenttisesti aina.

Kun juttelen ihmisen kanssa vaikkapa hänen ammatistaan tai harrastuksistaan - niin kyselen kaikenlaista tietääkseni ja ymmärtääkseni sitä - koska minua kiinnostaa tietää - olen utelias minkälainen maailma on.

Tyypillisesti ihmiset ovat myös mielissään kun kyselen - joku on kiinnostunut ja ihminen pääsee taas keskittymään itseensä ja omaan maailmaansa.

Yhtä tyypillistä on että ihmisiä ei kiinnosta minun maailma lainkaan - tyypillisesti useimmat eivät edes kysy mitään tai vain tunnustelevan kysymyksen mitä olen tehnyt työkseni tai missä olen syntynyt. Mutta sen jälkeen ei mitään syventävää kiinnostusta.

Ja usein käy niin että kysyttyään esimerkiksi missä olen syntynyt - poiketen hetkeksi itseensäkeskittymisestä - niin he pian palaa itseensäkeskittymiseensä sanomalla esimerkiksi " kävin siellä 4 vuotta sitten ja näin siellä sen kuuluisan nähtävyyden".

Ja sitten jos alan itse kertomaan asioistani niin alkaa ilmetä torjuntaa ja tilanteesta vetäytymishalua - oletettavasti kahdesta syystä - ihmiset haluavat keskittyä vain itseensä - ja heillä ei ole uteliasta maailman ja elämän ymmärtämishalua eikä sen laajentamishalua.

Sitten tyypillistä on myös että aletaan käydä yhteisistä asioista keskustelua kuten urheilusta - mutta mitä elämän tai maailman tuntemisen halua se edistää paljonko urheilija x loikkasi pituutta MM-kisoissa. Ei mitään.

Olen siis kuvannut ohessa keskusteluja joita en edes pidä keskusteluina vuorovaikutusmielessä vaan ihmisten paistatteluna itsekiinnostuksessaan sosiaalisessa tilanteessa - jonkalainen keskustelu ei edistä ketään eikä mitään - paitsi minun ja vain minun kiinnostusta millainen maailma on - ja kerryttää vain kokemuksia siitä miten tympeän tylsiä ja itseensäkeskittymisen kautta kapeita ihmiset maailman ymmärtämisessä ovatkaan - jota itseensäkeskittymisen he vielä suojaavat usein asenteilla ja ennakkoluuloilla.

Kysymys kuuluu - ovatko sellaiset ihmiset kiinnostavia - vastaus kuuluu - ei vähääkään - sillä he ovat äärimmäisen epäkiinnostavia ihmisinä vaikka heiltä saakin kuulla mielenkiintoisia asioita - sillä heidän kanssa ei pääse minkäänlaiseen alkeelliseen alkuunkaan aidossa syventävässä vuorovaikutusmielessä mistään asiasta. Ei mistään asiasta.

Ja mikä kauheinta - minä en ole edes tavannut muunlaisia ihmisiä kun näitä itseensä keskittyneitä maailmankuvassaan pysähtyneitä tylsimyksiä.

Ja joka kerta tulee merkintä sarakkeeseen - asenteellinen ja ennakkoluuloinen maailmankuvassaan pysähtynyt ja jäykistynyt kehityskyvytön tylsimys.

Jolla ei ole kykyä mihinkään aitoon mitään kehittävään keskusteluun vaan vain alkeistason asenteiden ja ennakkoluulojen heittelyyn jotka eivät kestä mitään kritiikin raapaisuakaan. Ja tämä on fakta myös korkeakoulutetuissa.

Ihmisistä on tullut äärettömän tylsiä luutuneita kapeutumia.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu