Ukrainan sodassa on tapahtumassa jyrkkä käänne ja Putinin ja oligarkien rosvohallintokupla puhkeaa

Ukrainan sodassa on tapahtumassa jyrkkä käänne ja Putinin ja oligarkien rosvohallintokupla puhkeaa

Se että Ukraina on kyennyt Himars-ohjuksilla tuhoamaan venäläisten ammusvarastot niin venäläisten tykkituli on pudonnut alle puoleen aiemmasta – merkitsee sitä että venäläiset ovat huomattavan puolustuskyvyttömässä ja myös hyökkäyshaluttomassa tilassa. Joka johtaa Ukrainan nopeaan vyöryyn venäläisten ajamisessa maasta.

Lisäksi Ukrainalla on korkeakoulutetuimpia sotilaita armeijassaan – siis yliopisto-opettajia, it-eksperttejä – joka merkitsee moninkertaista älyllistä ylivoimaa köyhiltä Itä-Venäjän alueilta haalittujen venäläisten sotilaiden suhteen. Jolloin fiksumpi pärjää. Tilanteen ollessa tasan sama kuin Suomella Talvi- ja Jatkosodassa – jolloin jopa tuotteliaimpiin iskelmäsäveltäjiin kuuluva Toivo Kärki palveli rintamalla jne.

Sen sijaan Putin teki tuhoisimman virheensä kenties siinä – että kuvitteli että Venäjän koulutetut ja älykkäimmät lähtisivät motivoituneena ”Venäjää puolustamaan” sodassa jota he pitävät mielipuolisena – eivätkä varmasti tunnusta Putinin hallinnon legimiteettiä muutenkaan.

Siksi Putin ei ikinä saa aikaan liikekannallepanoa Ukrainan sotaa varten. Eikä sitä synny reaktiona lännen hyökkäykseenkään Venäjälle – sillä tuskin länsi hyökkää edes Venäjälle – juuri siitä syystä että ei synnyttäisi liikekannallepanoa Venäjällä.

Näin ollen koko Putinin sotaretki ja hallinto saattaa olla niin hataralla pohjalla – että jopa elokuun loppuun mennessä ukrainalaiset ovat marssineet venäläisten yli Ukrainassa – ja venäläiset Putinin rosvohallinnon yli Moskovassa.

Kaikki merkit viittaa juuri siihen suuntaan – etenkin kun länsi vain kiihdyttää asevientiä Ukrainaan.

Putinin hallinnon ja Ukrainan sodan  loppu häämöttää jo.

Ja alkaa olla aika nostaa kansainväliseen – myöskin venäläiset mukaan ottavaan – keskusteluun kysymys – mitä länsi ja venäläiset voivat tehdä että se paha mikä nyt Venäjällä näyttäytyy – saadaan lähitulevaisuudessa kääntymään pois terveempään suuntaan. Että se mikä on ollut Venäjän historiaa ei enää koskaan toistu.

Varmaa on – että länsi ei missään tapauksessa halua hyökätä Venäjälle -eikä alistaa sitä.

Vaan vain sen että Venäjä kehittyy kelpo valtioksi niin sisältään kuin ulospäinkin.

Se on ainoa päämäärä mitä länsi, EU ja Suomikin ehdottomasti haluaa.

+2
eerojuhani vaarala

Miehellä kansainvälisyyttä suomalaisella metsälaavulla - päässä Venetsiasta ostettu lippalakki

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu