Varakkaiden velkalogiikka valtion velanottoon lähtee heidän omasta lainanoton tarpeestaan

Varakkaiden velkalogiikka valtion velanottoon lähtee heidän omasta lainanoton tarpeestaan

Ei varakkaan tarvitse ottaa velkaa missään valtion kriisin vaiheessa, vaurastuvat vaan. Siksi he ajattelee ettei valtionkaan tarvitse ottaa velkaa.

Mutta kyllä valtion tarvitsee koska on köyhiä joihin kriisit iskee heti ensimmäiseksi ja valtion täytyy ottaa siihen velkaa.

Koska varakkaat on kuitenkin samassa valtioveneessä nauttimassa yhteiskunnan hyvästä – niin heille pitäisi asettaa valtion velanhoidon helpottamiseksi määräaikainen viisivuotinen korkea tulo- ja omaisuusveroprogressio.

Syystä – etteivät silloin tarjoutuneet progression kohteeksi kun oli kriisi ja piti joko ottaa velkaa tai saada rahaa kansalta – ja keltäs muulta kuin varakkailta – kun kriisit iskee heti köyhät maahan. Niin ettei heillä ole rahaa.

Sille pitää tulla loppu – että oli hyvät tai huonot ajat – niin aina varakkaat kasvattavat varallisuuttaan – ja aina valittavat valtion velkaantumisesta.

Eivätkä koskaan osallistu valtion ylösnostamiseen veloistaan – päinvastoin harrastavat aggressiivista verosuunnittelua ja karkaavat maasta kuin sotilaskarkurit rintamalta kun pitäisi taloudellista vastuuta isänmaastaan ottaa.

 

Olisi kiva nähdä varakkaita astuvan rivistä esiin kertomaan – kuinka paljon he vaurastuivat sinä aikana kun Suomi joutui velkaannuttaviin kriiseihin toinen toisensa jälkeen.

Saadaan realismiperspektiiviä kokoomuksen puheille.

Ja veroistahan sen näkee jos ei varakkailla ole kanttia astua rivistä kertomaan asiaa.

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu