Velan eräännyttäminen ja myyminen eteenpäin – kyseenalaiset oikeudet pankille tuhota vaikeuksissa olevan ihmisen talous kerralla

Velan eräännyttäminen ja myyminen eteenpäin – kyseenalaiset oikeudet pankille tuhota vaikeuksissa olevan ihmisen talous ja elämä kerralla ja perusteellisesti

https://yle.fi/a/74-20054904

Kenen etua sellainen yhteiskunnassa ja kansantaloudessa ajaa.

Ei kenenkään.

Sehän laukaisee heti valtaisan kansantalouden kuluvyöryn jo viranomaisten palkkakuluissa kun pitää tukikokonaisuutta rakentaa jne. Sehän hakkaa mennen tullen kymmenkertaisesti pankkien viivästyskorot jota näköjään eivät pysty sietämään kuin hirvikärpästä paidan alla.

Ja kaikki tämä vain siksi ettei pankeilla ole pitkämielisyyttä maksujen suhteen – edes siinä tapauksessa kun velallinen yrittää maksaa kuitenkin velkansa.

Kyllä pankkipyövelin giljotiinissa ihmisten elämän suhteen on näissä asioissa aivan liian herkkä ja hyvin voideltu liipasin. Ja edes oikeus sellaiseen giljotiiniin – joka on ilmiselvä kansantalouden tappio.

Eikö sellainen pankki jo ole elämästä vieraantunut ja ansaitsisi toimilupansa harkintaa viranomaisten puolella – jos pankilla ei ole edes mitään joustoasennetta ihmisten vaikeuksiin.

Kuinka monta eräännyttämisgiljotiinia on kolahtanut nytkin Suomessa kun ihmiset ovat olleet isoissa vaikeuksissa.

Eikö 90-luvun alusta ole opittu mitään – kun eräännyttämispykälä on vakiona lainasopimuksissa.

eerojuhani vaarala

Ajatus että annettaisiin Putinin voittaa on samaa barbaarista tasoa kuin että yliopistot ja korkeakoulut luopuisivat tieteen periaatteista.

Ollaksesi varmasti ajantasalla miten ajattelen ja mitä kirjoitan - kannattaa sinun seurata blogiani

http://jussivaaralathoughts.blogspot.com/

Hyvät neuvot tulevat kaikkein kalleimmiksi – silloin kun niitä ei ymmärretä kysyä. Kyllä minä konsulttina olen käytettävissä – tietty maksua vastaan – jos asiat jumittaa.

Aforismi. Jaettaessa hyvä lisääntyy - pelkästään vastaanotettaessa se ehtyy.

Aatteeni on kehittämäni eettis-realismi - se näkyy kirjoituksissani - tartun asioihin suoraan ja eettisesti.

Aforismi - meidän pitää rakastaa ja kehittää julkista sektoria - eikä vihata ja tuhota sitä

Mielipide kannattaa aina ilmaista näistä syistä

1. Jos se tuo uuden syventävän, laajentavan, tarkentavan näkökulman asiaan

2. Jos se asettaa perustellusti vastakkainasettelun tai kritiikin erityisesti asenne- ja ennakkoluulolähtöisiin näkemyksiin

3. Jos se edistää ihmisten etiikka- ja realiteettitajua

4. Jos se stimuloi ihmisiä ajattelemaan

5. Jos se osoittaa ajatteluvirheitä

6. Jos se edesauttaa ihmisiä ymmärtämään että - asiat on paitsi dynaamisia jatkumoita eikä staattisia poikkileikkauksia - mutta myös eri tahojen muodostamia arvoketjuja

7. Jos se edesauttaa ihmiset saamaan kiinni ajatuksesta että asiat on aina prosessiluontoisia - myös silloin kun niissä ei näy mitään prosessintapaistakaan.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu