Venäjä epäonnistui taas strategiassaan – tällä kertaa infrastruktuurin tuhoamisstrategiassaan

Venäjä epäonnistui taas strategiassaan – tällä kertaa infrastruktuurin tuhoamisstrategiassaan

Ja onko se viimeinen kohtalokas epäonnistuminen.

Nimittäin Venäjä on tuhlannut rakettejaan ja droonejaan turhaan.

Venäjän infrastruktuurihyökkäys on kuin syysmyrsky – joka loppuu joskus – mutta myrskytuhojen korjaaminen ja sen loppuun saattaminen ei koskaan. Ei koskaan.

Hetkeksi Venäjä saa tuhottua infrastruktuuria jonka Ukraina pian korjaa – mutta lopullisesti Venäjä saa tuhottua ohjus- ja droonivarastonsa jota täydentää se että länsi tulee myös estämään ja tuhoamaan uusien rakettien saantia ja valmistusta.

Eikä ratkaisevaa ole se että Ukraina saa torjuttua suurimman osan raketeista vaan se että rakettien käyttö on niin onnettoman tehotonta – kuten syysmyrskyvertailu osoittaa.

Venäjä on täydellisen sodan häviämisen ja samalla Putinin hallinnon kaatumisen partaalla.

Mikään vakavasti otettava valtio ei ole niin tyhmä että rupeaisi mitenkään tukemaan Putinin toivotonta ristiretkeä. Sillä siitä tuesta tulee pysyvä muistijälki lännen muistiin – ja syystäkin – lukuisat kuolleet ja valtaisa kärsimys velvoittaa siihen. Eikä Kiina ja Intia halua muutenkaan mitenkään osallistua sellaisen kärsimyksen tuottamiseen. Eivät Xi ja Modi ole sadistisia tappajia.

Putinin romahduksen täytyy olla jo käsinkosketeltavan lähellä.

Pian olemme tilanteessa että venäläiset sotilaat alkavat sotimaan toisiaan vastaan Ukrainassa kun kaikki toivo on mennyttä ja jäljellä on vain typeryys ja typerykset.

 

****

 

Historiallinen johtopäätös nykyhetkestä.

Sodalla menee nykymaailmassa oikein huonosti – sillä ihmisille on yhä selvempää sen mielettömyys muihin mahdollisuuksiin verrattuna.

Eikä mene imperialismillakaan yhtään paremmin – ihmiset vastustaa sitäkin koko ajan lujemmin mukaanlukien kolonialismi.

Ihmiset haluaa arvostaa ja kunnioittaa toisiaan – joka puolella maailmaa kaikilla etäisyyksillä joka ilmansuuntaan.

Ja se on voima jota yksikään hallitus ja valtiojohtaja ei voi lopulta vastustaa. Ja sen trendin petasi loppujen lopuksi internet.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu