Sammio
Kirjaudu blogeihin

Tiedote

Blogisti, oletko aluevaltuutettu tai kuntapoliitikko? Saat asiasta merkinnän profiiliisi tekemällä ilmoituksen ylläpidolle: Ota yhteyttä

Venäjän armeijaa odottaa täydellinen selkäsauna jos länsi ryhtyy aidosti sotilaallisiin toimiin. Venäjän kenraalit tietää sen.

 

Venäjän armeijaa odottaa täydellinen selkäsauna jos länsi ryhtyy aidosti sotilaallisiin toimiin

Venäjän kenraalit tietää sen.

Ps. Ja Lavrovista on tullut täysin mieleltään häiriintynyt.

CNN: Putinilta ehkä pian virallinen sodanjulistus Ukrainalle

Venäjän presidentti Vladimir Putinilta on mahdollisesti odotettavissa virallinen sodanjulistus Ukrainalle voitonpäivänä 9. toukokuuta, yhdysvaltalaiset ja länsimaiset viranomaiset uskovat uutiskanava CNN:n mukaan.

Voitonpäivänä Venäjällä juhlitaan Neuvostoliiton voittoa Natsi-Saksasta toisessa maailmansodassa.

Länsimaat uskovat CNN:n mukaan, että Putin hyödyntäisi voitonpäivän symbolista merkitystä ja propaganda-arvoa joko esimerkiksi julistamalla jonkinlaista sotilaallista menestystä Ukrainassa tai kärjistämällä konfliktia entisestään.

Putin on tähän asti kutsunut sotaa Ukrainassa ”sotilaalliseksi erityisoperaatioksi”, ja esimerkiksi mediaa on kielletty käyttämästä sanaa ”sota”.

Nyt länsimaissa katsotaan, että Putin voisi tehdä virallisen sodanjulistuksen. CNN:n mukaan tämä muun muassa mahdollistaisi reservin ja asevelvollisten liikekannallepano. ”

0

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu

Kommentit (17)

Kommentoi

Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kommentoida.
 1. IiroNordling
  Iiro Nordling #3662149

  Pentagonin mukaan Naton miestappiot olisivat ensi viikkoina 40 000. Suomestako tykinruoka, jolle sellainen ei tunnu missään? Venäjälle tulisi vastaavia tappioita, mutta silloin ne puolustavat omaa maataan.

  Tällä hetkellä Nato ei pärjää Venäjälle. Tosiasiassa Nato sotii jo Ukrainassa. USAn viesti – ja muuta teknologiaa ei anneta ulkopuolisille. Siellä on amerikkalaiset ja muut jo nyt sodassa.

  Saa nähdä kuinka paljon Venäjä pelkää. Länsi tarvitsee jonkun muun syyn kuin Hunter Bidenin sotkut alkaa sotimaan – ts sodan julistukseen. USA:ssa pelätään, että Ukrainan jälkeen sota jatkuu suoraan Natomaissa.

  0

  Ilmoita asiaton viesti

  • eerojuhani vaarala
   Eerojuhani Vaarala #3662171 Kirjoittaja
   Vastaus kommenttiin: #3662149

   Sulta on jäänyt huomaamatta miten surkea kompuroija Venäjän armeija on. Jolla selittyy osin se miksi Suomi pärjäsi Venäjän moninkertaista ylivoimaa vastaan sodassa. Raatteentiekin oli venäläisten totaalista tumpulointia.

   Pelkkä 2 kuukauden sota heikensi sitä rajusti.

   Suomen hyvin järjestäytynyt armeija kovalla itsenäisellä yksilösuorituskyvyllä on kova sana mille armeijalle tahansa.

   +1

   Ilmoita asiaton viesti

   • IiroNordling
    Iiro Nordling #3662179
    Vastaus kommenttiin: #3662171

    Venäjällä on kolminkertainen miesalivoima Ukrainassa. Niiden sodankäynnim kaavat perustuu toisenlaiseen matematiikkaan.

    Saksalta meni neljä kuukautta Ukraina valtaamiseen miljoonaluokan armeijalla.

    Toivottavasti ei Suomen tarvitse testata Venäjää vastaan.

    0

    Ilmoita asiaton viesti

    • eerojuhani vaarala
     Eerojuhani Vaarala #3662192 Kirjoittaja
     Vastaus kommenttiin: #3662179

     Ei neljä kuukautta ole pitkä aika kun Ukraina on sentään tuplasti Suomen kokoinen. Ei se kummoinen joukko tarvi olla maahan kaivautuneena kun pysäyttää hyökkäyksen viikoiksj. Kaivautunutta jalkaväkeä ei saa hengiltä kuin jalkaväellä. Niin hyvä suoja on 160 cm monttu maassa jossa on pystysuorat seinämät.ei pysty tykki, ei lentokone ja panssarit pelkää että mistä montusta nousee se paksumpi putki…..

     0

     Ilmoita asiaton viesti

 2. JaakkoKorpi-Anttila

  Sodanjulistusta seuraa Venäjälle ehkä suurehkot tappiot, jolloin Putin katsoo Venäjän olemassaolon uhatuksi ja voi doktriininsa mukaisesti turvautua ydinaseisiin. Siinä sitä sitten ollaan!

  0

  Ilmoita asiaton viesti

  • eerojuhani vaarala
   Eerojuhani Vaarala #3662271 Kirjoittaja
   Vastaus kommenttiin: #3662268

   On mahdotonta hyväksyä että tuolla barbaarisella etiikalla varustettu 144 miljoonainen kansa saisi hääriä maailmassa miten tahtoo. Siitä seuraa vääjäämättä sota.

   0

   Ilmoita asiaton viesti

   • JaakkoKorpi-Anttila
    Vastaus kommenttiin: #3662271

    Venäjän presidentin ehdoton usko tulivoimaan on suoraan 1800-luvulta. Hän tarvitsee nyt syyn, että voi käyttää ”oikeaa” tulivoimaansa. Toivottavasti mannertenvälisiä ohjuksia ei torjuta Etelä-Suomen yllä.

    0

    Ilmoita asiaton viesti

    • JpLehto
     Jp Lehto #3662410
     Vastaus kommenttiin: #3662289

     Ballististen ohjusten lentorata usaan ei kulje suomen yli. Tosin sillä ei sitten ole enää merkitystä mistä kulkevat. Yhdelläkään valtiolla ei ole kykyä torjua kuin yksittäisiä ohjuksia. Pelkästään brittien ydinaseet riittävät venäjän tuhoamiseen. Se tosin sitten johtaa maailman tuhoon. Ei sillä ole mitään tekemistä sen kanssa liitymmekö natoon vai emme. Eikä putin perseen nuolentakaan auta niihin päätöksiin.

     Menkää nyt auttamaan sitä Johan Bäckman parkaa. Ottakaa Paavo Väyrynen mukaan. Johan on silitellyt pukuaan jo kohta kolme kuukautta Kiovassa pidettävään voiton paraatiin. Hän halusi osallistua paraatiin ystäviensä kanssa. Joten menkää avuksi.

     Kyllähän tämäkin kommentti ihan oikean blogistin oikeassa blogissa oli.

     Lisäksi entinen työnantajasi oli erittäin oikeassa.

     0

     Ilmoita asiaton viesti

     • JaakkoKorpi-Anttila
      Vastaus kommenttiin: #3662410

      ”Menkää…”
      Leikkaa / liimaa menetelmällä kommentteja on hyvä toistaa. (Jo Goebbels hallitsi toiston viestiensä perille menossa.) Kiovaan olisi hyvä ottaa mukaan joku nerokas sähkömies varmistamaan, että jb:n silitysrauta lämpenee tarpeeksi.
      PS. Onnekseni minun kohdalle sattui viisaat esimiehet.

      0

      Ilmoita asiaton viesti

 3. Ukkram09

  ”Venäjän armeijaa odottaa täydellinen selkäsauna jos länsi ryhtyy aidosti sotilaallisiin toimiin”

  Euroopasta ei ole vastusta Venäjälle ja Eurooppa tietää sen. Jos tilanne menee pahaksi, Venäjä käyttää ydinaseita. Jos jenkit osallistuvat sotaan, odottaa Kiina rauhassa ja antaa jenkkien kuluttaa resurssinsa sodassa lähes loppuun ja tulee sitten noukkimaan rusinat pullista. Ja jenkit tietävät tämän.

  0

  Ilmoita asiaton viesti

  • JpLehto
   Jp Lehto #3662412
   Vastaus kommenttiin: #3662404

   Venäjän armeija on jo saanut selkäsaunan. Sehän se putinin ongelma on. Putinin ongelma on myös, että muutkin arviot menivät metsään. Eu löysi vihdoin vähän selkärankaa, koska on tajuttu,että natsiputin kelaa, niin kauan kuin löysää annetaan.

   0

   Ilmoita asiaton viesti

   • eerojuhani vaarala
    Eerojuhani Vaarala #3662692 Kirjoittaja
    Vastaus kommenttiin: #3662412

    Tehokkain lännen informaatiosota globaalisti olisi julistaa Venäjä isisin tasoiseksi epävaltioksi – ja siinä ei pitäisi aikailla

    Yle:

    ” Maanpuolustuskorkeakoulun sotaprofessori Aki-Mauri Huhtisen mukaan Venäjän hyökkäyksen ympärillä käytävässä informaatiosodassa ei ole tapahtunut suuria muutoksia.

    Itse hyökkäys etenee hitaasti, joten sekä Ukrainalla että Venäjällä on Huhtisen mukaan kova työ pitää suuret yleisöt kiinnostuneina.

    Huhtisen mukaan Venäjän vaikutuskeinot Eurooppaan ovat hyvin vähissä, mutta muuhun maailmaan voi vielä yrittää vaikuttaa.

    – On muistettava, että informaatioympäristömme on globaali. Seurattavia asioita tällä hetkellä voi olla se, mitä Kremlin myönteinen informaatiovaikuttaminen tekee Latinalaisessa Amerikassa ja kolmansissa maissa kuten Afrikan maissa ”

    0

    Ilmoita asiaton viesti

 4. hrautomaki

  Mielettömyys etenee.
  Niin Venäjällä kuin länsimailla on niin paljon ydinaseita, että koko maapallo voitaisiin tuhota.

  0

  Ilmoita asiaton viesti