Venäjän tehokkain ase länttä vastaan on lännen eskalaatiopelko – ja näin Venäjä käyttää sitä länttä vastaan

Venäjän tehokkain ase länttä vastaan on lännen eskalaatiopelko – ja näin Venäjä käyttää sitä länttä vastaan

Kun Venäjä hyökkäsi Ukrainaan se valtasi samalla Ukrainan aluevedet Mustallamerellä.

Ja samalla se alkoi käyttäytymään Mustallamerellä kuin se olisi sen oma meri – pudotti amerikkalaisen droonin tahallisella törmäyksellä ilmatilassa joka ei Venäjälle kuulu. Ja länsi ei eskalaation pelossa uskaltanut tehdä mitään.

Saksa ei uskalla lähettää eskalaationpelossa Taurus-ohjuksia joilla Ukraina voisi tuhota Krimin taloudellisen ja turvallisuusmerkityksen kokonaan – ja sitten Ukrainan ottaessa siitä edes osan haltuunsa Ukraina voisi käyttää sitä hyökkäysalustana Venäjän joukkoja vastaan etelän suunnasta.

Kun siis on olemassa kansainvälinen aluevesi valtioiden omine aluevesineen – ja kun Venäjä siitä vähänkin valtaa itselleen se ajattelee että loputkin kansainväisestä merialueesta kuuluu sille jonka jälkeen Ukrainan viljalaivat eivät uskalla liikkua kansainvälisellä vesialueella ollenkaan vaan vain läntisten maiden aluevesien kautta.

Eikä länsi tee mitään – eskalaation pelossa.

Oma lukunsa tässä asiassa on onko Erdogan toimillaan tukemassa Venäjän kansainvälisten merialueiden valtausta Mustallamerellä.

Ja nyt.

Venäjä kenties Kiinan kanssa on vehkeilemässä – lännen eskakaatiopelon aseella – Itämerta haltuunsa. Samalla tavalla – loukkaamalla alueen valtioiden oikeuksia sekä sitä että Itämeri on käytännössä Naton sisämeri – Venäjä ja kenties Kiinakin venyttää lännen sietokykyä mihin vaan lännen eskalaatiopelolla – niin että ne hivuttaa vähitellen Itämeren Venäjän ja Kiinan yhä röyhkeämpien omavaltaisuuksien kohteeksi.

Ja mitä tekee länsi – vain lisää valvontaa eskalaatiopelossa – jossa valvonnassa ei ole mitään pakotetta Venäjää kohtaan – kun sen sijaan lännen eskalaatiopelko toimii pakotteena länttä itseään vastaan.

Ja eikö Kiinakin toimi hivuttamalla lännen eskalaatiopelkoa hyväksikäyttäen – pelottelemalla Taiwanin hyökkäyksellä – ja samalla toimii yhä vain suoraviivaisemmin Etelä-Kiinan merta valloittamalla. Eikä länsi tee mitään – eskalaatiopelossaan.

Samoin Kiina perustaan omia laittomia poliisiasemiaan lännen valtioiden alueelle – ja länsi ei tee mitään – eskalaatiopelossaan.

Venäjä ja Kiina siis tulee laillisin keinoin lännen hallintorakenteisiin – ja rakentaa sinne laittomia pahantahtoisia toimia.

Sinänsä on nyt hieno ele että Yhdysvallat ja EU PYYTÄÄ Kiinaa että se pakottaa Venäjän hyökkäyksen.

Mutta se pyyntö on nyt sillä rajalla tärkeä pyyntö – että onko Kiina mennyt omissa imperialistishivuttavissa toimissaan liian pitkälle – ettei se voi reagoida uskottavasti pyyntöön mitenkään.

Tai reagoi pyyntöön tavalla joka tekee Yhdysvallat ja EU:n pelleksi.

Minusta kannattaisi jo ymmärtää että lännen eskalaatiopelolla Venäjä ja Kiina on vienyt imperialistiset toimensa niin pitkälle.

Että lännen pitää määritellä – missä kohdassa niitä rajoja rikottiin lännen mitenkään reagoimatta kuten Krimin ja Mustanmeren merialueen varastaminen Venäjän toimesta ja esimerkiksi Kiinan laittomat poliisiasemat jne.

Ja määrätietoisesti voimakkaasti pakottaen ajaa asiat takaisin kansainvälislaillisiin raameihin – niihin pakotteisiin kuuluen mm lännen joukkojen tuominen Ukrainaan jos näyttää siltä että Venäjä voittaa. Lännen laivaston tuominen Mustallemerelle palauttamaan sinne kv oikeus ajaen myös Venäjän laivasto pois Ukrainasta. Erdoganin palauttaminen kv sääntöjen ja Naton ruotuun. Erittäin kipeät taloudelliset seuraukset Kiinalle laittomista poliisiasemistaan lännessä ja pääsyn rajoittaminen läntiseen hallintoon mitenkään.

Ja jos siltä näyttää – tarpeen mukaan Naton hyökkäys Venäjälle joka suunnasta murskaten sen asevoimat ja sotateollisuus – perusteellisesti. Ellei Venäjä tajua että sen on perusteellisesti muututtava.

Eiköhän tässä aleta olla jo eskalaatiopelot pelätty ja anelut aneltu – ja ruvettava päättäväisiin tosi toimiin.

***

 

Tämä helpottaa Suomen itärajan ja satamien sekä lentoasemien sulkemista kaikelta toiminnalta Venäjän kanssa

Askeleena Putinin Venäjän julistamiseksi terroristivaltioksi.

Yle

” Venäjän pääministeri Mihail Mišustin on allekirjoittanut asiakirjan, jolla maa irtisanoo valtiosopimuksen Suomen kanssa rajat ylittävästä yhteistyöstä, uutisoivat Venäjän valtionmediat Tass ja Ria Novosti.

Tassin mukaan Venäjän ulkoministeriötä on ohjeistettu ilmoittamaan Suomelle päätöksestä.

Rajat ylittävää yhteistyötä koskevan valtiosopimuksen tavoitteena on ollut edistää aluekehitystä rajan molemmin puolin. Sopimus allekirjoitettiin vuonna 2012, mutta sen toimeenpano keskeytettiin viime vuonna Venäjän hyökättyä Ukrainaan. ”

eerojuhani vaarala

Mikä on julkisen ja yksityisen terveydenhuollon ero.

Molemmat haluaa saada asiakkaan terveeksi - mutta julkinen terveydenhuolto ei pyri saamaan asiakkaan rahoja.

On toinenkin ero - yksityinen terveydenhoito haluaa asiakkaaseen pitkän asiakassuhteen jossa se asiakas on siitä riippuvainen - julkinen ei taas halua sellaisia riippuvuuksia vaan päinvastoin - sillä yksityinen pyrkii saamaan rahaa, julkinen säästämään sitä.

https://yle.fi/a/74-20093391

***

Olen useita kertoja kirjoittanut että monoviljely on pelloilla välttämätöntä ruokaturvan vuoksi - mutta yhtä välttämätöntä olisi että peltojen välissä olisi yhteensä 4 m levyiset niittykaistat ja puitakin - se olisi monimuotoisuustemppu - ja estäisi muuten ravinteidenkin ja lannoitteiden valumisen ojiin kun niittykaistale nappaa ne ennen sitä käyttöönsä.

Siis hyvä monimuotoinen keino turvata pölyttäjät kuin puhdistaa jokia, järviä kuin Itämertakin.

**

Ohjaako silmitön viha liikaa Israelin johtoa sokeuttaen sitä faktoille ja win-win vaihtoehtojen näkemiselle.

https://yle.fi/a/74-20095309

***

Mitä jos perustetaan monimuotoisuusdynaaminen puolue ajatusteni varaan

Jos puolue perustetaan minun luovien visioitteni ja analyysieni varaan - niin minä en olisi asiassa muu kuin tausta-ajattelija ja osaltani operaatiosuunnittelija.

En siis puolueen puheenjohtaja enkä edes aiemmin blogissa esitettyä enempää aloitteentekijäkään.

Muiden pitää kokea että jo tähän asti esittämissäni linjoissa on ajatusta ja haluavat lähteä niitä toteuttamaan.

Minulle riittää se vaiva mitä nytkin teen että kehittelen visioita ja analysoin asioita. Siinä on 70 vuotiaalle kyllin puuhaa.

Ja olisin yhtä lailla jäsen kuin muutkin ja voin lähteä puolueesta kävelemään jos siltä tuntuu.

Ps.En minä yritä vaan.muut yrittää sitä puoluetta – minä tuen sitä ja annan ideologiaa.

Niin se menee.

Mutta sillä puolueella on varmasti ohjelma joka on 1. Uniikein ja 2. Joka kehittyy jatkuvasti kun analysoin asioita ja luon käsityksiä 3. Siksi se puolue on sellainen jolta ei seurattavuus lopu

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu