Vihreän siirtymän lisäksi myös – eettis-empaattinen ja aineettomiin arvoihin siirtymä

Vihreän siirtymän lisäksi myös – eettis-empaattinen ja aineettomiin arvoihin siirtymä

Vihreä siirtymä – esimerkiksi tuet pois ympäristöhaitta-aloilta tai kytkettynä valtion kanssa sovittuun ympäristöhaitan vähentämiseen – porkkana ja keppi samassa paketissa. Sähköpyörä-Suomi projekti ja autoilun raju rajoittaminen kaupungeissa ja kuntien keskustoissa.  Monimuotoisen itsesäätelyluonnon ja lajien säilyttämis Suomi projekti.

Eettis-empaattinen siirtymä – ihmisten henkiseen pahantekoon puututtava lapsista vanhuksiin ja yksilöstä yhteisöihin sekä kohteena että tekijöinä. Siis estettävä konkreettisesti – jos ei järki riitä olla olematta pahantahtoinen niin pakko ja pelko sitten – otettava käyttöön 3 vrk putkarangaistus rettelöiville nuorille,  pahuus poikki 3 vuorokaudeksi, kyllä siitä oppii.

Aineettomiin arvoihin siirtymä – on selviö että vähämaterialistiset ympäristöhaitattomat aineettomia arvoja tuottavat asiat ennenkaikkea kulttuuri on niitä jotka kuluttaa vähiten raaka-aineita ja energiaa ja vähiten saastuttaa luontoa –  ja – on siten paras tapa pelastaa maapallo ympäristötuhoilta.

Lisäksi – käsitteen arvoketju viimeiseksi ja kriittiseksi lenkiksi lisättävä käsitteet – aineettomat arvot ja aineeton kasvu.

Kehysriihikeskustelussa heitellään tyhjiä abstraktioita kuten työllisyys vailla mitään konkretiaa millään abstraktiotasolla laskeuduttaessa helikopteriefektillä kohti todellisuutta.

Tuossa on kolme näkökulmasektoria abstraktiopilven reunalla istuvalle eduskunnalle lähestyä historialliseen tilanteeseen soveltuvin todellisuutta –   aineeton kasvu -käsitteeseen päättyvän arvoketjuajattelun kanssa.

Joilla saadaan aikaan todellisia tuloksia.

0
eerojuhani vaarala
Ruovesi

Vanha puheenvuorokonkari jotenkin peruutti tänne.

Taisi eksistentiaalifilosofi Sartre sanoa - maailmaa ei ole tehty nähtäväksi vaan muutettavaksi.

Picasso sanoi - säännönmukaisuudesta poikkeamisesta aukeaa variaatioiden valtakunta.

Näillä mennään.......

Kehittämälläni eettis-realismin aatteella - mitä enemmän asiassa on sekä etiikkaa että realismia, sitä parempi se on ratkaisuna - etiikan peruskallio on jokaiselle elolliselle hyvä elämänkaari muita tarpeettomasti vahingoittamatta

https://jussivaaralathoughts.blogspot.com/

Puoluekantani:
Kallistun vasemmalle kun pyyhin oikealla keskeltä, ja se mikä sieltä tulee muuttuu vähitellen vihertäväksi, puhun ruotsia huonosti, enkä huuhdo persettä merivedessä kuten Soini ja käyn harvoin kirkossa.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu