Vihreän vasemmistoliiton selkeämpi asiakyvykkyys vie äänestäjiä vihreiltä, demareiden asialinja myös pitää

Vihreän vasemmistoliiton selkeämpi asiakyvykkyys vie äänestäjiä vihreiltä, demareiden asialinja myös pitää

Vihreillä vahva ympäristöpaatos – mutta kyky operationalisoida se asioiden ytimiin on heikkoa. Vihreät ei osaa puhua muiden puolueiden kielellä – ja niin tulee vastakkainasetteluja jotka jäävät sellaisiksi ja siten hedelmättömiksi.

Vihreillä ei ole koskaan ollut operaatiokenraalia.

Aalistunturin kolmijalat julkisuudessa ei riitä jos ei ole mitään kykyä sanoa mitään vuorineuvosten pöydässä.

Ei ole operaatiokenraalia vasemmistoliitollakaan – mutta heidän ilmaisunsa on selkeää asialinjaa ilman paatosta ja se vetoaa enemmän vihreästi ajatteleviin kuin vihreät itse.

Voi olla että demareista ja vasemmistoliitosta on muodostumassa voimakas operatiivinen tahtopari puoluekenttään. Niiden linjat ovat paljolti yhteneväisiä ja rohkeasti ja innovatiivisesti asioihin kohdistuvia. Ja poliitikot konstailemattonan asialinjaisia. Sekä Marin että Li Andersson ovat ihailtavia tässä kyvyssään. Marin pitää edelleen sen linjansa minkä otti ja kesti taannoin Juha Sipilän painostusryöpytyksessä – johon muut poliitikot paneelissa pää riipuksissa taipui –  kun Marin sanoi ” Me kuulemme mitä tutkimukset sanoo ja muokkaamme kantamme sitten”. Se jämeryys näkyy nyt sekä Marinissa että Anderssonissa.

Oikeistoa ja keskustaa vaivaa paha epäinnovatiivinen konservatiivipysähtyneisyys joka on enemmän menneisyyden kuin nykyajan hermolla. Menetetyissä ja menetettävissä asemissa neuvottomana seisominen on huono vaihtoehto.

Se mitä demareiden ja vasemmistoliiton kaksikko tuo emme vielä tiedä mitä se tuo kun se on luovaa – sen sijaan tiedämme entuudestaan mitä kokoomus ja keskusta tuo – ja sellaista emme enää realisminkaan valossa halua puhumattakaan etiikasta. Kokoomuksen kannatus yksityisten tahojen ryöstöretkille julkisiin varoihin vie kannatusta kokoomukselta – Suomen demokratia ja hallinto on kansalle rakas ja oikeiston epäkunnioittavuus kuivuttaa sen kannatusta. Epäreilu on epäreilua ja kansa havaitsee sen. Suomen vakauden kivijalka on virkakunnan ammattietiikka ja oikeisto häpäisee sitä asenteillaan ja se ei kansalle käy. Virkamiehistä löytyy auttavia ystäviä, yritysmaailmasta ja poliittisesta oikeistosta ei mitään muuta kuin kyynistä hyväksikäyttöä.

Kaikki tuo vetää kokoomuksen prosenttien kannatusluisuun – keskustahan on nyt siinä.

Kansa alkaa palkita asioihin luovasti tarttuvia hokemapoliitikkojen sijaan.

Vihreä vasemmisto voimistuu voimistumistaan.

https://yle.fi/a/74-20020367

eerojuhani vaarala

Oman eettis-realistinen aatteeni enkä minkään puolueen kannattaja enkä jäsen. Jotka haluaa kannattaa eettis-realistista aatettani niin ilmoittakoon minulle. Voimmehan tehdä siitä vaikka puolueen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu