Virustorjunnan jäälaattaskenaario

Virustorjunnan jäälaattaskenaario

Eikö skenaarioissa pitäisi huomioida paitsi virustartuntojen määrä niin myös alueellinen laajuus

Virustartuntojen määrää ja laajuutta voisi verrata jäälaattaan mitä paksumpi laatta (mitä enemmän paikallisesti viruksia) ja laajemmalla alueella jäälaatta on (mitä laajemmalle alueelle paksu viruskerros on) – sitä hitaammin se sulaa.

Tästä voisi tehdä kaksi johtopäätöstä – isolla paksulla viruslaatalla täytyy jatkaa niin kauan liikkumisrajoituksia että viruslaatta on pienentynyt ohuemmiksi pienemmiksi viruslaatoiksi. Jolloin ne on helpompi hallita ja tuhota täsmätoimin – jäljitys, paikallisrokotus, paikallisrajoitukset jne.

Tarkoittaisiko tämä toukokuun loppuun liikkumisrajoituksia Uudellamaalla ja Varsinais-Suomessa – mutta esimerkiksi vain vähintään kuukauden oleskelun lupaa omalla mökillä muualla Suomessa – joka keventäisi ja helpottaisi Uudenmaan ja Varsinais-Suomen virustaakkaa. Mutta silloin kaikille mökeille menijöille pitäisi olla pakkotestaus ko maakuntien rajoilla ettei virusta viedä muualle.

Samanlainen viruslaattaratkaisu pitäisi tehdä paikallisesti muualla Suomessa.

Paikallistetaan viruslaatat ja rajataan alueet alueelta liikkumiskielloin – siis rajat kiinni – edellämainituin pakkotestausmenettelyin.

Tämä kaikki siksi että Suomi ei pääse tartuntaräjähtämään Ruotsin tilanteeseen jossa kukaan ei mahda asialle enää mitään.

Lisäksi liikkumisrajoituksissa  – koko Suomessa – pitää olla ehto että kenenkään luo ei mennä kylään kunnon sakon ja kuukauden pakkokaranteenin määräämisen uhalla tartuntatautilain mukaisesti vaaralliseksi henkilöksi määrittelyn vuoksi.

Pitäköön puistoissa bileitään 5 m turvavälein poliisin valvonnassa ja poliisilta anotuin luvin em rangaistuksen uhalla jos ei turvaväli pysy. Paskiaiset pitää poimia säilöön ihmisten terveyttä uhkaamasta. Heitä on aivan liian kauan siedetty.

+1
eerojuhani vaarala
Ruovesi

Vanha puheenvuorokonkari jotenkin peruutti tänne.

Taisi eksistentiaalifilosofi Sartre sanoa - maailmaa ei ole tehty nähtäväksi vaan muutettavaksi.

Picasso sanoi - säännönmukaisuudesta poikkeamisesta aukeaa variaatioiden valtakunta.

Näillä mennään.......

Kehittämälläni eettis-realismin aatteella - mitä enemmän asiassa on sekä etiikkaa että realismia, sitä parempi se on ratkaisuna - etiikan peruskallio on jokaiselle elolliselle hyvä elämänkaari muita tarpeettomasti vahingoittamatta

https://jussivaaralathoughts.blogspot.com/

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu