Vuosi on kompuroitu pandemioiden suhteen kahdessa asiassa – nyt ne on pakko oppia

 

Vuosi on kompuroitu pandemioiden suhteen kahdessa asiassa – nyt ne on pakko oppia

Ensimmäinen on se että perusoikeuden terveyteen ja elämään tulee olla ehdoton ykkösarvo virustiiviydestä tinkimättä pandemiaoloissa oli ne pandemiaolot valtakunnalliset tai paikalliset.

Siinä kompuroinnissa on tullut turhia sairastuneita ja kuolleita – kaikkien mahdollisten rajoitusten väistämisten muodossa mukaanlukien viranomaisten tilannetajuttomuus mukaanlukien avit, poliisi ja ylin oikeudenvalvonta.

Ja tässä vuotojen henkisessä luomisessa on myös medialla ollut ratkaiseva virustiiviyden puhkojan rooli.

Toinen kompuroitu asia on ollut että valtioneuvostolla ja eduskunnalla pitää olla ehdoton autoritaarinen valta pandemiatilanteessa terveyden perusarvoon nojaten.

Edellämainitut tahot ovat tässäkin asiassa valtioneuvoston kenkään kiviä heitelleet.

Mutta myös niin että on luotu suorastaan aiemmin lainsäädäntö – joka suorastaan estää valtioneuvoston autoritaarisen vallan pandemiassa.

Ja varsinaisia nukkuneen unelmia tässä asiassa ovat olleet oikeusoppineet niin yliopistoissa kuin kaikissa oikeusinstituutioissa – niin että nähty ei ole sellaista heräämistä ja herättelyä joka valtioneuvoston toimivalta-asiassa olisi pitänyt jo vuosi sitten tapahtua.

Nyt on sitten satakymmenprosenttinen pakko.

Virussota ympäri maailma pahenee vaan uusien muuntovirusten hyökkäysten takia ja yhden luokattoman huonon toimijan eli lääketeollisuuden temppuilun takia – joka myös pitää ottaa poliittisen vallan ehdottomaan autoritaariseen komentoon heti.

Ja tuo asetelma pitää viedä myös lakiin pysyviksi toimivaltaominaisuuksiksi pandemiatilanteisiin.

0
eerojuhani vaarala
Ruovesi

Vanha puheenvuorokonkari jotenkin peruutti tänne.

Taisi eksistentiaalifilosofi Sartre sanoa - maailmaa ei ole tehty nähtäväksi vaan muutettavaksi.

Picasso sanoi - säännönmukaisuudesta poikkeamisesta aukeaa variaatioiden valtakunta.

Näillä mennään.......

Kehittämälläni eettis-realismin aatteella - mitä enemmän asiassa on sekä etiikkaa että realismia, sitä parempi se on ratkaisuna - etiikan peruskallio on jokaiselle elolliselle hyvä elämänkaari muita tarpeettomasti vahingoittamatta

https://jussivaaralathoughts.blogspot.com/

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu