Yhä useampi yritys kysyy – miksi me olemme pääkaupunkiseudun kalliissa konttorissa

Yhä useampi yritys kysyy pääkaupunkiseudulla miksi olemme enää täällä

Jatkuva pandemia muuttaa talouden perusteiden arvorakennetta koska se toisaalta supistaa tavarakulutusta ja siten teollisutta ja toisaaita siivilöi aineettomia arvoja pintaan.

Jo pelkkä etätyö on nostanut ihmisten tietoisuutta aineettomista arvoista.

Josta seuraa että he myös tekevät yhä enemmän valintoja aineettomien arvojen suuntaan.

Kuka lähtee kahlomaan Helsingin sohjoon työpaikalle päästäkseen kun voi astua kotona viereiseen työhuoneeseen järvi-, metsä- tai tunturimaisemassa. Mikä tehollisen työajan lisäyskin se on.

Yhä useampi yritys kysyy – miksi me olemme pääkaupunkiseudun kalliissa konttorissa maailmassa jossa bisneksien fyysinen läsnäolo on kaikilla tavoin yhä enemmän digitaalista läsnäoloa.

Miksi emme hankkisi työntekijöille asumisen halventumisen muodossa palkankorotusta ja turvallisempaa ja luonnonläheisempää kasvuympäristöä heidän lapsilleen – sillä että yritys muuttaa maaseudun pikkupaikkakunnalle, jonka muuton saldo on sekä rahassa että aineettomissa arvoissa selvästi kaikille osapuolille positiivinen. Kun ei edes jonkun Helsingin yöelämäkään vedä – muutama vuosi kiertelin Helsingissä viikonloppuna alkukesästä Aleksanterinkadun ravintolat – ei missään juuri ketään.

Arvomuutosesimerkki: Esimerkiksi ennen metsä oli yhtäkuin sellu. Mutta nyt metsä on ihmisille jatkuvakäyttöinen aineeton arvotihentymä.

+3
eerojuhani vaarala
Ruovesi

Vanha puheenvuorokonkari jotenkin peruutti tänne.

Taisi eksistentiaalifilosofi Sartre sanoa - maailmaa ei ole tehty nähtäväksi vaan muutettavaksi.

Picasso sanoi - säännönmukaisuudesta poikkeamisesta aukeaa variaatioiden valtakunta.

Näillä mennään.......

Kehittämälläni eettis-realismin aatteella - mitä enemmän asiassa on sekä etiikkaa että realismia, sitä parempi se on ratkaisuna - etiikan peruskallio on jokaiselle elolliselle hyvä elämänkaari muita tarpeettomasti vahingoittamatta

https://jussivaaralathoughts.blogspot.com/

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu