Yhdysvallat ruokkii Venäjän politiikan jatkumista jos se ei pidä kiinni Kriminkin palauttamisesta

Yhdysvallat ruokkii Venäjän politiikan jatkumista jos se ei pidä kiinni Kriminkin palauttamisesta

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000009451662.html

Toisaalta kyse on myös vastuunjaosta – Euroopan maiden pitää kantaa enemmän vastuuta – oman etunsa vuoksi – että Venäjän hyökkäyspolitiikka tehdään tehottomaksi.

Mitä taas tulee eskaloitumisvaaraan.

Niin se ei ainakaan pohjoisessa Euroopassa pelota – tietäen Venäjän sotakyvyt.

Mutta onko ajateltu eskalaatiovaarasta niin päin.

Että mitä vähemmän Ukrainalle annetaan aseapua ja ruokitaan Venäjän menestystä.

Niin sitä suuremmaksi käy vaara että eurooppalaiset itse eskaloituvat – hyökäten heikentyneen Venäjän kimppuun – auttaakseen Ukrainaa voittoon – ja kaataakseen lopultakin ikiaikaisen Venäjän riesan Euroopassa.

Että oikeastaan sota on jo Euroopassa asennetasolla eskaloitunut – joka laukeaa jos Ukrainaa ei auteta voittoon Krimin takaisin saamista myöten.

Venäjän naapurimaissa on voimakas kaikkia kansanosia läpäisevä inho ja vastenmielisyys Putinin toimia vastaan. Jolle ei ole mitään asennepuolen estettä etteikö voitaisi käydä aseinkin Putinin hallintoa vastaan.

Kysymys kuuluu – onko Yhdysvallat tietoinen tästä Euroopan maiden inhosta ja toimintavalmiudesta Venäjää vastaan – Suomi, Baltian maat, Puola jne.

Noidenkaan maiden eskalaatiokynnystä ei pitäisi ärsyttää.

eerojuhani vaarala

Oman eettis-realistinen aatteeni enkä minkään puolueen kannattaja enkä jäsen. Jotka haluaa kannattaa eettis-realistista aatettani niin ilmoittakoon minulle. Voimmehan tehdä siitä vaikka puolueen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu