Yksi ainoa asia pilaa Suomen liikkuvan sodankäynnin tärkeimmän perustan kaikkina vuodenaikoina

Yksi ainoa asia pilaa Suomen liikkuvan sodankäynnin tärkeimmän perustan  kaikkina vuodenaikoina

Tämä seuraava tarkoittaa että Suomen sotilaiden pitää kaikkien olla periaatteessa liikkuvasti sissitoimintakykyisiä.

IL

” – Ukraina myös näyttää, että jäykän torjuva puolustus maksaa paljon kaatuneita. Liikesota on parempi, Toveri sanoo ”

Liikesota tarkoittaa suurta valmiutta liikkua ja olla metsissä kaikkina vuodenaikoina.

Eli pitää osata myös kartanluku ja suunnistus, majoittuminen ja tulenteko.

Ne pitää opettaa jo kouluissa ja työpaikoilla.

Jotta koko Suomen kansa olisi sissisotataitoinen.

Mutta – Suomen nykyinen tulentekopolitiikka metsässä ei todellakaan edistä noita taitoja.

Kuka haluaa mennä kaikkina vuodenaikoina metsään kun siellä tulentekokiellon vuoksi tulee heti kylmä. Ja silloin ihmiset ei koskaan opi sissitoiminnan keskeistä perustaa metsässä liikkumista, majoittumista ja tulentekoa.

Siksi pitäisi pikaisesti muuttaa tulentekolupaa kaikissa metsissä niin että pellettien käyttö on kaikkialla sallittua siihen soveltuvissa suljetuissa kamiinoissa piippuineen. Pelletit kulkee helposti mukana ja on turvallisinta polttamista.

Se loisi välttämättömän perusedellytyksen astua sissitoiminnalle välttämättömään eräilyyn jossa juuri ne taidot kertyy joiden pitää olla sisseille – yhtä tuttuja – kuin kotona olo.

Myös siten että eräillessään oppii tärkeän sissien perustiedon itsestään – minkälaisiin matkoihin kykenen repun kanssa metsässä ja millä etenemisnopeudella. Se taito pitää tietää myös kartalta lukien.

Kaikilla noilla asioilla saavutetaan se sissitoiminnan perusosaamisen taso joka on liikkuvan sodankäynnin tärkein perusta.

Suomalaisen pitäisi olla metsässä kuin kotonaan. Ja nyt tilanne on kenties prosentilla suomalaisista noin. Suomalaiset on opetettu pitkospuu- ja polkusuhteeseen metsään. Ehei – metsässä pitää osata olla ja kotoutua missä vaan ja milloin vaan.

Ja sen estää nimenomaan tulentekokielto metsissä viemällä ihmisiltä halut mennä metsiin vuorokausiksi.

Eikä sodassa metsässä käväistä päivän kerrallaan – siellä ollaan kaikkina vuodenaikoina vuorokausia – ja taidot ja tuntuma siihen pitää paitsi oppia niin myös ylläpitää.

Siksi asevelvollisuuskin menee sissitaitojen osalta hukkaan – sillä varsin nopeasti asevelvollisuuden suorittaneet unohtaa mitä on metsässä olemisen taidot – eivätkä opi tiedostamaan omaan ikääntymiseensä liittyvää heikkenevää kykyä siihen – kun eivät metsässä liiku ja ole vuorokausia.

Ja sen estää tehokkaasti yksi ainoa asia – tulentekokielto metsissä mukaanlukien yksityismetsät.

 

Ps. Minä olen oppinut kohta 69 vuotiaana että kykenen sähköpyörällä helposti kulkemaan kymmeniä kilometrejä metsäteitä ja polkuja repun kanssa ja osa tavaroista satulalaukuissa. Mukana myös kotateltta ja kamiina.

Joka kaataa sen käsityksen ettei  yli 60 vuotias olisi palveluskelpoinen metsäolosuhteissa – kun ei joudu kävelemään pitkiä matkoja. Sillä kävely on raskainta iän kasvaessa – ja on hämmästyttävää minkä kykylisän iäkkäämmälle tuo sähköpyörä metsätieolosuhteissa ja poluilla. Se on suorastaan iän vastainen nautinnollinen havainto.

Joka havainto ikääntyvistä sähköpyörillä lisää heti paikallispuolustusjoukkojen käyttökelpoisuutta myös maasto-olosuhteissa. Joka pitää tietenkin lisätä puolustusstrategiseen ajatteluun. Kyllä 50-70 vuotiaita voi käyttää moniin tehtäviin kuten vaikkapa droonitiedusteluun maasto-olosuhteissa.

eerojuhani vaarala

Oman eettis-realistinen aatteeni enkä minkään puolueen kannattaja enkä jäsen. Jotka haluaa kannattaa eettis-realistista aatettani niin ilmoittakoon minulle. Voimmehan tehdä siitä vaikka puolueen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu