Yksityisautoilusta on tullut globaali paha päivittäistapa

Yksityisautoilusta on tullut globaali paha päivittäistapa

Näin voidaan aineettomilla arvoilla deteknologisoida yhteiskuntaa – tuottaa lisää aineettomia arvoja ja säästää kuntien ja ihmisten rahaa ja tuottaa kansanterveyttä. Ja lisätä runsaasti luonnonläheistä virkistysarvoa.

Ohessa noin 4 km2 alueita jotka ovat tiheämmin asuttuja joissa sisäisessä palvelujen käyttöliikenteessä auton käyttö on tarpeeton paitsi talvella.

Esimerkit on Suomesta – erittäin harvaan asutusta maasta – joka rajusti korostaa sitä – että esimerkiksi erittäin tiheästi asutussa keskisessä ja eteläisessä Euroopassa pienemmilläkin alueilla auton käyttö sisäisessä palvelujen käytössä on erittäin perusteetonta.

Voi globaalisti sanoa – yksityisautoilusta on tullut paha tapa – josta pitää päästä pois – sillä se uhkaa ilmastovaikutuksensa kautta ihmiskunnan tulevaisuuttakin.

Lisäksi autoilusta on näitä haittoja

– kumipöly, melu, katujen ylläpitokulut, huonoa maankäyttöä, viljelypinta-alan ja virkistysmaan vieminen, ihmisten liikunnan vähentäjä, tuontiriippuvuuden aiheuttaja, ihmisten omalle taloudelle kallis, aiheuttaa useita kuolonuhreja vuodessa.

Tässä siis pieniä alueita  Suomessa n 4km2 alueina joissa kaikissa on runsaasti asukkaita ja siten kaikki oleelliset palvelut joten autoilulle ei ole juuri muuta perustetta kuin ympäristö- ja taloushaitallinen paha tapa.

Isoissa kaupungeissa on tietysti kaikki alueet sellaisia joissa auton käytölle palveluiden saamiseksi ei ole perusteita – joten isoissa kaupungeissa ei pitäisi olla henkilöautoliikennettä lainkaan poislukien ammattiautoilu.

Visuvesi, pieni alue Ruovedellä n 2,4 x 1 km, 510 asukasta – löytyy mm koulu, ruokakauppa, parturi, kuntosali.

Hervanta – Tampereen kaupunginosa n 3,7×3,7 km, 25000 asukasta – kaikki palvelut useaan kertaan

Karstulan keskusta, maaseutukunta – n 1×2 km, asukkaita koko kunnassa 3700

Ylikiimingin keskusta, maaseutukunta, n 0,5×1,5 km, 3512 asukasta

Kempeleen keskusta, maaseutukunta, n 2x4km, kokonaisväkiluku 18688 as

Muhoksen keskusta, maaseutukunta  n 2×2 km kokonaisväkiluku 8948 as.

Vuosaari,  Helsingin kaupunginosa, 17 km2, 38155 asukasta, ei mitään syytä yksityisautoiluun.

Yksityisautoilusta on tullut globaali paha päivittäistapa.

 

eerojuhani vaarala

Kaikella omistamisella on ympäristövastuun taakka - kun siitä ei huolehdita syntyy ilmastonmuutos, monimuotoisuustuhot ja lajien kato

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu