Yksityisen sektorin vimma saada julkiselta puolelta perustuu täydelliseen väärinkäsitykseen ja loogiseen kömmähdykseen

Yksityisen sektorin vimma saada julkiselta puolelta perustuu täydelliseen väärinkäsitykseen ja loogiseen kömmähdykseen julkisen ja yksityisen sektorin rooleista.

Yksityinen sektori tekee arvoista rahaa.

Ja kun se pohtii miten saada julkisesta sektorista rahaa – niin keinojahan on kolme – leikataan palveluita yritysten verotuksen alentamiseksi – toisena keinona tehdä julkisia liikelaitoksia jotka ”myy” palvelut asiakkaille eli leikitään yritystoimintaa julkisen sisällä – kolmannen rahaan keskittyneen keinon ollessa palveluiden tehostaminen.

Ja mikään niistä ei sisällä julkisen sektorin päätarkoitusta – julkinen sektori tekee rahasta arvoja – ei siis arvoista rahaa niin kuin yksityinen sektori.

Ja kun tuo yksityisen sektorin arvoista rahaa ideologiaansa sokeutunut oikeistojoukko lähtee viemään sokeaa ideologiaansa julkiseen sektoriin siltä rahaa hakien – niin ensimmäiseksi se leikkaa pois periaatteen ”julkinen sektori tekee rahasta arvoja” – ja sitten tottakai se leikkaa palveluita ja samalla tuhoaa sitä laatua mitä rahasta arvoja ideologialla on yhteiskuntaan aikaansaatu.

Oikeiston säästövimmaiset on yhtä sokeita yhteiskunnan arvoille kuin avohakkaajat metsän monimuotoisuudelle, hiilinieluille kuin lajien säilyttämisellekin että kaikki puut vaan avohakaten kumoon että saadaan arvoista rahaa.

Ja tuossa yksityisen sektorin ja oikeiston sokeassa ahneessa leikkausvimmassa on ytimessä varsinainen itsepetospommi.

Kun sanotaan että julkinen sektori on tehotonta ja yksityinen sektori tehokasta.

Niin se on emävale – sillä sitä arvojen ja palveluiden laajaa kirjoa mitä julkinen sektori saa  aikaan tietyllä rahasummalla – ei yksityinen sektori saa lähellekään aikaan samoja arvoja ja palveluita.

Millä tavalla yksityinen sektori on siis tehokkaampi. En minä ainakaan keksi

Sitä paitsi – jos puretaan julkinen sektori ja annetaan yksityisen sektorin rakentaa se – niin rahasta arvoja periaatteen vuoksi yksityinen sektori rakentaa juuri saman julkisen sektorin kuin se esimerkiksi Suomessa on – paras periaateratkaisu niin rahojen arvotuoton kuin säästämisenkin kannalta.

Ongelma ei siis ole julkinen sektori – vaan se että yksityinen sektori ja oikeisto ovat asioita ymmärtämättömiä oman ideologiansa sokeuttamia.

eerojuhani vaarala

Miksi ilmastonmuutosta pitää pikaisesti torjua

Ilman mitään siirtymäaikoja tms.

Näin Italian keskuspankkiiri Cipollone tiivistää asian.

US:

“Edessämme on siis kaksi toisensa poissulkevaa tietä: joko valitsemme toimettomuuden ja olemme loukussa noidankehässä, jossa reagoimme jatkuvasti pahentuviin kriiseihin, tai pyrimme ennakoivasti ehkäisemään uusien ilmasto- ja energiakriisien syntymistä järkevällä ja koordinoidulla politiikalla”, Cipollone sanoo.

***

Tieteen ja politiikan pysyvä suhde.

Kannattaa ymmärtää tämä perusasia
1. Tiede ei tiedä kaikkea - siitä seuraa että asiantuntijatkaan ei tiedä kaikkea
2. Josta seuraa että poliitikot yrittää paikata niitä aukkoja ja ymmärryksen katvealueita joita tiede ja asiantuntijat ei tiedä ja ymmärrä.
3. Tämä on tieteen ja politiikan pysyvä suhde.
****
Onko hälymaailma vallannut liikaa tilaa sekä julkisuudessa että sitä kautta ihmisten mielissä.

On visuaalista hälyä. On auditiivista hälyä - on somen asiatonta hälyä.

Pitäisikö substantisoitua.

Olisiko jo aika avata visuaalisen shown eurooppalaiset kilpailut. Eikä alistaa Euroviisuissa musiikkia sen pelleksi.

Musiikki ytimeltään on sisäisenä koettu epävisuaalinen asia. Nyt musiikki on kadonnut Euroviisuissa visuaaliseen hälyyn.

Mistä sen tietää - siitä että ihmiset kuuntelee arjessa musiikkia musiikkina - ei visuaalisen möykän keskellä.

Jos visuaalinen haluaa olla taidetta - sen pitää hypätä kaikissa visuaalisen taiteen lajeissa taiteena omaan kelkkaansa - eikä kytkeä muita tahoja itsensä pinnallapitäjäksi.

***
Raha työntää muut arvot sivuun - sille pitää keksiä vasta-arvo.

Sellainen onkin jo olemassa - operatiiviseksi toimivaksi aatteeksi asti kehitettynä.

Se on kehittämäni eettis-realismi.

Se panee muut arvot etiikan ja realismin voimalla paikoilleen.

Mikä on eettisintä ja realistisinta on paras ratkaisu.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu