Yle on vaarassa viihteellistyä ja oheisuutisoitua merkittäviä uutisia peittäväksi

Yle on vaarassa viihteellistyä ja oheisuutisoitua merkittäviä uutisia peittäväksi

Ylen pitää olla selvästi ja leimallisesti enemmän asia- kuin oheisuutisten tai viihde-Yle.

Ylen julkaisutila ja julkaisuaika on rajallinen kuten myös ihmisten vastaanotto- ja prosessointikyky. Uutisvirralla on siis rajallinen tila. Eikä sinne pidä kuulua mitenkään ihmisten narsistinen näyttäytymisen tarve – jos ei ole asiapohjaista yhteiskunnallista syytä näkyä Ylen uutisissa niin sitten ei ole.

Noiden kahden prosessin kohtaaminen – julkaisutilan ja vastaanottokyvyn – pitää siis järjestää niin että asiapohjaisuus nousee Ylessä pintaan eikä muu vie siltä tilaa.

Siksi pitää viihde-, kulttuuri- ja urheilu-uutisista karsia toissijaiset oheisuutiset pois ja raivata niiltä tilaa todellisten yhteiskunnallisten uutisten valistaville sisällöille.

Alalta kuin alalta löytyy mielenkiintoista valistavaa kerrottavaa. Annetaan Ylen leimallisesti tehdä se.

Näin ollen on kyettävä määrittelemään – mikä viihteessä, kulttuurissa ja urheilussa on yhteiskunnallisesti merkittävää uutista ja siten paikkansa Ylen tuoreimpien uutisten sivuilla ansaitsevaa.

Viihteellisiä medioita joilla ei ole kunnollisia resursseja edes merkittävien uutisten asialliseen taustoittamiseen ja asiauutisoheistamiseen on vaikka kuinka. Mutta niillä löytyy puhtia ja kykyä ja tahtoa esitellä julkkisten milloin minkäkinlaisia puuhasteluja – annetaan niiden tehdä se – ja poistetaan kaikki uutisten tilaa ja aikaa ja ihmisten vastaanottokykyä vievä oheisuutisointi Ylestä.

Näin ollen Ylelle pitää tietysti siis luoda myös yhteiskunnallisesti valistava strategia – suunnitelma mitä halutaan kertoa yhteiskunnallisesti merkittävistä aloista niin että ihmisten ymmärrys niistä laajentuu ja syventyy ja niinmuodoin myös asioiden prosessointikyky paranee.

Tästä seuraa tietysti myös se – että kaikilla yhteiskunnallisesti merkittävillä aloilla on velvollisuus luoda ja ajankohtaisesti päivittää valistava kaikkien saatavilla oleva valistava asiakokonaisuus – jossa tulee olla myös valistavia alaotsikoita ja arvoketjukuvauksia sen mukaan myös mikä on juuri nyt ajankohtausesti esillä.

Nyt jo hyvin uutisiin lisätyt linkit muihin uutisiin voisi olla kohta johon myös valistavia linkkejä voi lisätä. Kuten myös uutisten sekaan käsiteselvennyksiä jne.

Isona asiana täytyy ymmärtää että mitä valistuneempi kansa sitä vaikeampi siihen on vaikuttaa valeuutisilla ja ulkovaltojen manipulaatioyrityksillä.

Tämän kansan valistamistavoitteen voisi lisätä seuraavan hallitusohjelman ytimiin.

eerojuhani vaarala

Oman eettis-realistinen aatteeni enkä minkään puolueen kannattaja enkä jäsen. Jotka haluaa kannattaa eettis-realistista aatettani niin ilmoittakoon minulle. Voimmehan tehdä siitä vaikka puolueen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu