Zelenskyi näkee kauas mutta ei osaa sanoittaa suuren historiallisen käänteen mahdollisuutta

Zelenskyi näkee kauas mutta ei osaa sanoittaa suuren historiallisen käänteen mahdollisuutta

Yle

” – Monessa länsimaisessa mediassa on esitetty ajatuksia, että Ukrainan pitäisi ilmeisesti hyväksyä niin sanottu vaikea kompromissi ja luovuttaa maa-alueitaan rauhaa vastaan, Zelenskyi sanoi.

Hän lisäsi, että alueluovutuksia ehdottavat tahot eivät onnistu näkemään tavallista kansaa, joka varsinaisesti asuu luovutettavaksi ehdotetuilla maa-alueilla.

Zelenskyin mukaan ”menneille vuosisadoille jumiutuneet painostajat elävät ajassa, jolloin kansakuntien intressejä yritettiin kaupata diktaattorien halujen lepyttämiseksi”. ”

Nimittäin juuri sillä – että suostutaan rauhaan alueluovutuksia vastaan – vahvistetaan sitä menneiden vuosisatojen keinoa – että sodilla ja aseilla saavutetaan tavoitteita joita ei muuten saavutettaisi.

Eli vahvistetaan ja annetaan hyökkäyssodalle keinovoimaa ja välineellistä hyväksyntää – annetaan sodalle diplomatian status.

Kun – juuri nyt – on olemassa keino – siirtää sota pois ihmiskunnan keinovalikoimista.

Pakotteilla.

Niin että näivetetään Venäjän mahdollisuus sotaan – kaikilla mahdollisilla pakotteilla laiva- , pankki- ja tietoliikennettä myöten.

Ja sitä keinoa pitää käyttää myös täydessä mitassa jokaista maata vastaan joka hyökkää sotavoimin toista maata vastaan. Tai mitenkään tukee sitä.

Asettamalla sille niin iso rauhanomainen vastavoima – täyspakotteet autoritaarisena komentona koko talouselämälle – että sodilta loppuu kaikki kannattavuus.

Se on suuri historiallinen käänne joka juuri nyt voidaan tehdä.

+1

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu