Porvarillisen ihmisvihan kylmät kasvot

Työväenpuolueeksikin julistautuneen Kokoomuksen oikeistosiipi runnoi puoluevaltuustossaan läpi linjauksen sairasloman karenssipäivän käyttöönotosta Suomessa. Ensimmäiseltä sairaslomapäivältä ei siis jatkossa ole liksaa tiedossa ja seuraavat kaksi viikkoakin saa ”nauttia” 20 % alennettua palkkaa.

Tietyllä tapaa tämä on ihan tervetulluttakin. Politiikka on mennyt viime vuosina liikaa hymistelyksi ja hallinnoinniksi, jossa kaikki puhuvat ”välttämättömyydestä”, ”vastuullisuudesta” ja ”tosiasioista”. Todellinen agenda ja sen takana väistämättä piilevä ideologia ja arvopohja on pyritty kätkemään. Arvolähtöistä politiikkaa tekemään pyrkineet puolueet on leimattu ”aatelarppaajiksi”, jotka heiluttelevat lippuja ja laulavat lauluja eivätkä tunnusta tosiseikkoja.

On vahva arvolinjaus sanoa, että suurin osa ”saikuttajista” on laiskoja lintsareita. Jopa niin pitkälle suurin osa, että se oikeuttaa kaikkien työntekijöiden sairastelusta rankaisemisen. Siis myös niiden reippaiden ja rehellisten. Armeijassa tätä kai sanottaisiin simputukseksi. Se kuitenkin heijastelee konservatiivien ikiaikaista arvomaailmaa ihmisten lähtökohtaisesta moraalittomuudesta.

Ideologista se on myös siksi, että tässä maassa jokaista perusteettomasti sairaslomaa ottanutta kohden on varmasti viisi ellei kymmenen sellaista, joka flunssan, selkäkivun tai muun syyn vuoksi voisi perustellusti jäädä kotiin. Silti he raahautuvat työpaikoille. Tunnollisuudessaan he hyvinkin saattavat tartuttaa työtoverinsa tai pahentaa omaa tilaansa.

Sosialidemokraattien mielestä sairaana töihin menemistä ei pidä ainakaan kannustaa enempää. Pinnaamiseen on löydettävä muita lääkkeitä. Kanssamme samaa mieltä ovat myös kaikki muutkin puolueet, vaikka Keskusta kantansa viime hetkellä ilmaisikin. Samaa mieltä kanssamme ovat myös ne sadat ja tuhannet Kokoomuksen kannattajat jotka kuuluvat ammattiliittoihin ja toimivat niissä aktiivisesti.

Porvarit ovat usein hämmästelleet miksi ay-liikkeen vaalirahoitus valuu lähinnä työväenpuolueille. Tämänkin kohun jälkeen voimme huomata miksi näin on: sitä tuetaan, joka itse tukee ja kuuntelee. Meidän arvomaailmamme perustuu uskolle ihmisten haluun tehdä yhdessä paremmin ja kehittyä eteenpäin. Me arvostamme ihmisiä. Etenkin niitä, jotka tekevät hyvää, suomalaista työtä ja luovat hyvinvointia Suomeen.

Lisää tästä aiheesta toisessa kirjoituksessani.

EetuKinnunen1

Jyväskylän Työväenyhdistyksen poliittinen sihteeri, valtio-opin pääaineopiskelija. Pyrin täällä käsittelemään ajankohtaisia ja yleisiä poliittisia kysymyksiä analyyttisesti. Tervetuloa keskustelemaan!

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu