Tahdon. Keskittyä olennaiseen.

Mittani tasa-arvoisen avioliittolain mediarummutukseen alkaa täyttyä. Kuten olen aiemmin kirjoittanut, koko asiasta on mielestäni turha keskustella. Onneksi viimein tänään lopetetaan jankkaus jolla ei muuteta kenenkään mielipidettä, mutta aiheutetaan harmaita hiuksia kaikille hyvän argumentaation ystäville ja häpäistään suomalainen parlamentarismi. Vihdoin ja viimein äänestetään. Ylipäänsä minussa on sen verran lipposlaista, että haluaisin nähdä muutenkin enemmän tehokasta lainvalmistelua ja äänestyksiä kuin loputonta lässytystä asioista, jotka pitäisi vain hoitaa.

Moni lain vastustaja on valittanut, miten tähän asiaan tuhrautuu turhaan aikaa, joka pitäisi käyttää isänmaan talousongelmien ratkaisuun. Moni on myös todennut, että kiireellisempi ihmisoikeuskysymys olisi omaishoitajien asema ja syystä tai toisesta laitoshoitoon joutuneiden kansalaisten oikeus saada hoitoa ja hoivaa eikä vain lääkitystä. En voi kuin olla lämpimästi samaa mieltä.

Rakkaat konservatiivit, itse olette jarrutuksellanne tämän aiheuttaneet. Ja, toisin kuin taloushaasteisiin tai julkisiin palveluihin, tähän ongelmaan olisi yksinkertainen ja selkeä ratkaisu, josta oikeisto ja vasemmisto ovat samaa mieltä. Olette maalailleet uhkakuvia siitä, kuinka homorummutus ei tähän lopu, vaan seuraavaksi kaivetaan jokin uusi vähemmistö tai sen kokema epäkohta ja jatketaan rummutusta. Jos meillä epäkohtia on ja ihmiset haluavat niitä korjata, niin sitten rummuttakoot.

Asiat tärkeysjärjestykseen

Minä toivoisin, että voisimme yhdessä tarttua niihin tekijöihin, jotka uhkaavat suomalaisia perheitä ja lapsen etua enemmän kuin se, että lapsella olisi kaksi rakastavaa ja huolehtivaa vanhempaa, jotka sattuvat nyt olemaan samaa sukupuolta. Bostonilainen avioliitto tunnettiin jo toissa vuosisadan lopulla, ja ajan yleisiin olosuhteisiin nähden niissä varmaan kasvatettiin keskimäärin terveempiä lapsia.

Suomalaisia perheitä uhkaa todellisuudessa yhteiskunnan jakautuminen niihin jotka tapetaan työllä ja niihin, jotka syrjäytetään työelämästä kokonaan. Ensimmäisiä uhkaa ahdistus, loppuun palaminen ja lapsistaan vieraantuminen. Työttömyyden pitkittyessä taas kuvaan astuvat masennus, merkityksettömyyden tunne ja päihteiden käyttö. Pahimmillaan tästä on seurauksena Kuopion perhesurman kaltaisia murhenäytelmiä. Yleisimmillään kuitenkin hajonneita avioliittoja, perheväkivaltaa ja kasvatusvelvollisuuden laiminlyöntiä.

Nyt tarvittaisiin keskustelua siitä, että miten vanhempien työtaakkaa saataisiin jaettua reilummin ja kaikille perheille sellaiset tulot joilla tulee toimeen. Sekä tietysti aikaa olla sen oman perheen kanssa ja pitää siitä huolta. Se, mitä sukupuolta vanhemmat ovat, ei ole mikään keskustelunaihe. Tätä mieltä on myös kansan enemmistö, mutta kaikille se ei tunnu menevän kaaliin.

Toivon, että ihmiset nyt muistavat, miten mikäkin puolue on tässä asiassa mennyt – mihin suuntaan ja yksillä vai kaksilla rattailla. Toivon, että tehdään kansan tahdon mukainen päätös ja sillä tavoin vahvistetaan ihmisten uskoa siihen, että jos me tahdomme, niin saamme asioitamme hoidettua. Toivon myös, että ne, jotka ovat tässä asiassa ensimmäistä kertaa aktivoituneet yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen jatkavat sitä. Liittyvät jonkin ehdokkaan tukiryhmään tulevissa eduskuntavaaleissa. Lahjoittavat rahaa kampanjoihin, vaikka pieniäkin summia, vaikka eri puolueidenkin ehdokkaille. Ja sitten tietysti käyvät äänestämässä.

Sanotaan yhdessä "Tahdon!" – ja keskitytään sitten olennaiseen!

EetuKinnunen1

Jyväskylän Työväenyhdistyksen poliittinen sihteeri, valtio-opin pääaineopiskelija. Pyrin täällä käsittelemään ajankohtaisia ja yleisiä poliittisia kysymyksiä analyyttisesti. Tervetuloa keskustelemaan!

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu