Paavo Arhinmäki ja ARA-tuen väärinkäyttö

Ilta-Sanomat uutisoi tänään Vasemmistoliiton puheenjohtajan, kansanedustaja Paavo Arhinmäen asuvan pieni- ja keskituloisille tarkoitetussa ARA-tuetussa kerrostaloasunnossa Herttoniemenrannassa eläinlääkärivaimonsa kanssa. Arhinmäki on asunut samassa asunto-osakeyhtiössä vuodesta 2004 ja nykyisessä asunnossaan vuodesta 2010. Hänen kuukausitulonsa ovat tuolloin vaihdelleet 6500 € kansanedustajan palkkiosta 12 900 € ministerinpalkkioon. Eläinlääkäritkään eivät tiettävästi ole erityisen pienituloisia kansalaisia.

Tällainen sosiaalisen asuntotuotannon hyväksikäyttö on yksiselitteisesti perusteetonta ja tuomittavaa. Entistä vakavampaa siitä tekee se, että näin toimii näkyvästi sosiaalisen oikeudenmukaisuuden ja taloudellisen saalistuksen torjunnan puolesta puhunut vasemmistopoliitikko ja puoluejohtaja. Huolimatta siitä, että Arhinmäki on ollut populistinen ulostuloissaan, olen pitänyt häntä rehellisenä ihmisenä joka elää arvojensa mukaan. Tällainen toiminta on suomalaisen vasemmiston selkärankana esiintyneeltä mieheltä isku vasten kasvoja.

Pahinta on, ettei vahinko tästä asiasta rajoitu Arhinmäkeen itseensä, vaan uhkaa koko puolueen uskottavuutta. Tunnen monia rehellisiä ja ahkeria vasemmistoliittolaisia eduskuntavaaliehdokkaita, jotka ovat tehneet lujasti työtä hyvän vaalituloksen eteen. Lyhytnäköisellä omaneduntavoittelulla Arhinmäki on vaarantanut kaikkien omiensa menestymisen mahdollisuudet. Olen syvästi pettynyt ja pahoillani vasemmistoliittolaisten ystävieni puolesta.

Skandaali heijastuu väistämättä myös vasemmiston yleiseen uskottavuuteen. Äänestäjät tulevat kysymään sosialidemokraateiltakin, että puhummeko mekin vain kauniisti ja samalla salaa hyväksikäytämme järjestelmää omaksi eduksemme. Haluan siksi irtisanoutua Paavo Arhinmäen moraalittomasta toiminnasta ja vaadin, että ARA-järjestelmän puitteissa on tehtävä tarkempaa valvontaa väärinkäytösten ehkäisemiseksi. Väärinkäytöksiin syyllistyneet muuttakoot vapaarahoitteisiin asuntoihin. Puoluekirjasta riippumatta.

Paavo tekisi miehekkäästi, jos myöntäisi virheensä ja eroaisi.

EetuKinnunen1

Jyväskylän Työväenyhdistyksen poliittinen sihteeri, valtio-opin pääaineopiskelija. Pyrin täällä käsittelemään ajankohtaisia ja yleisiä poliittisia kysymyksiä analyyttisesti. Tervetuloa keskustelemaan!

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu