Harkitse SDP:n äänestämistä

Tänään on vaalipäivä. Puolueiden lupaukset ja linjaukset ovat jo tiedossa. Nämä voit käydä läpi vaikka juurta jaksaen puolueiden nettisivuilta.

Vetoan kuitenkin sinuun, että äänestäisit näissä vaaleissa SDP:tä. Tämän teen siksi, että SDP:llä on näissä vaaleissa uskottavin talouslinja. Näissä vaaleissa on kyse ennen kaikkea taloudesta, koska se on pohja kaikille muille uudistuksille. Nyt tarvitaan todellisia uudistuksia taloustilanteen korjaamiseksi, mutta sellaisia joita ei tehdä pienituloisten ja heikompiosaisten kustannuksella. Tämä ei edes todellisuudessa tulisi tuottamaan säästöä ainakaan pitkällä tähtäimellä.

SDP:n talouslinja on uskottavin, koska siinä yhdistyvät järkevästi suunnitellut sopeutukset, oikein mitoitettu elvytys ja rakenneuudistusten hakeminen konsensuksen kautta ja hallitusti. Nyt ei saa mennä paniikkiin ja lähteä suuriin hallitsemattomiin leikkauksiin ja huonosti suunniteltuihin uudistuksiin, jotka lopulta maksavat meille pitkällä tähtäimellä enemmän kuin niiden tuomat säästöt. Oikeisto pelottelee sillä, että Suomi olisi Kreikan tiellä. Näin ei kuitenkaan ole, vaan ongelma on juuri pitkällä aikavälillä, ja nyt pitää tehdä ratkaisuja, jotka toimivat pitkällä aikavälillä.

SDP:n jääminen kolmannelle tai neljännelle sijalle vaaleissa tarkoittaa käytännössä porvarihallituksen muodostumista. En haluaisi lähteä pelottelemaan porvarihallituksella, mutta fakta on, että puolueeni ei tule menemään porvarivetoiseen hallitukseen, jossa se ei ole päähallituskumppani.

Kaikki me tiedämme, mitä linjaa Kokoomus ja Keskusta tulisivat hallituksessa ajamaan apupuolueista riippumatta. Vihreiden osalta kannattaa muistaa mitä porvarihallituksessa 2007 – 2011 tapahtui. Vihreät eivät myöskään ole linjanneet, etteivät olisi valmiita menemään porvarihallitukseen. Perussuomalaisten osalta on todettava, että Soini on valmis mihin vain hallitukseen päästäkseen. Se, että Soini muutti yhtäkkiä Perussuomalaisten leikkausvaatimuksen 6-7 miljardiin, mikä on täydessä ristiriidassa Perussuomalaisten vaaliohjelman, talousohjelman ja kaikkien muiden linjojen kanssa, kertoo tästä tarpeeksi.

Suosittelen sinua tutustumaan SDP:n linjauksiin, ehdokkaisiin ja ohjelmiin SDP:n nettisivuilta. On niin helppoa löytää ehdokas!

EetuKinnunen1

Jyväskylän Työväenyhdistyksen poliittinen sihteeri, valtio-opin pääaineopiskelija. Pyrin täällä käsittelemään ajankohtaisia ja yleisiä poliittisia kysymyksiä analyyttisesti. Tervetuloa keskustelemaan!

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu