Työmiehen tuumaustunti oli arvoton näytelmä

Seurailin Olli Immosen kiemurtelua ja Matti Putkosen höpöttelyä tiedotustilaisuudessa verkkolähetyksen kautta. Heräsi pieni hämmästys, että näinkö maan toiseksi suurimman eduskuntapuolueen johto kuvittelee selvittävänsä kohun: Immonen "eroaa itse" ja eduskuntaryhmän puheenjohtaja kieltäytyy kommentoimasta, koska "Olli ei enää kuulu meihin". Puolueeseen ilmeisesti kuuluu, mutta puoluesihteeriä tai puheenjohtajaa ei ole saatu paikalle asiaa kommentoimaan. Kyseessä oli sen sortin venkulointi, että " vanhojen puolueiden" spinnaukset kalpenevat.

Tilaisuudessa julkaistiin myös nimilista Perussuomalaisia vastaan kiihottaneista, ja kysyttiin mikä on näiden henkilöiden sanomisten vaikutus yhteiskuntarauhalle. En ole huomannut kenenkään väkivaltaisesti kiihottuneen. Kysynkin, mikä vaikutus mahtaa olla perussuomalaisten mullahien fatwa-listoilla muita puolueita vastaan?

Maahanmuuttokin nousi asialistalle. Suomeen kuulemma tulee "laittomia turvapaikanhakijoita", mikä on mielenkiintoinen termi, koska turvapaikan hakeminen ei voi olla laitonta, eikä siitä tule laitonta, vaikka hakemus olisi perusteeton. Perussuomalaisten rikollisilla maahanmuuttajilla ratsastelu muuttuu koko ajan falskimmaksi, kun puoluetoimiston henkilöstöllä on useampia raiskaustuomioita kuin vastaavalla joukolla turvapaikanhakijoita. Eikä tämä ole edes solvaus, vaan kylmä fakta.

EetuKinnunen1

Jyväskylän Työväenyhdistyksen poliittinen sihteeri, valtio-opin pääaineopiskelija. Pyrin täällä käsittelemään ajankohtaisia ja yleisiä poliittisia kysymyksiä analyyttisesti. Tervetuloa keskustelemaan!

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu