Rasistit lähettävät törkyviestejä naispoliitikoille

Kaksi nuorta puoluetoveriani ja ystävääni ovat viime päivinä tehneet työtään ja ottaneet kantaa ajankohtaisiin asioihin. Ensin Anette Karlsson, Sosialidemokraattisten Opiskelijoiden puheenjohtaja emerita kirjoitti tänne Puheenvuoroon siitä, miten maahanmuuton vastustajat ovat ottaneet raiskauksilla retostelun keppihevosekseen.

Huomautus siitä että nämä suomalaisten naisten "puolustajat" ovat olleet täysin hiljaa kantasuomalaisten miesten suorittamista raiskauksista ja seksuaalisesta häirinnästä oli ilmeisesti liikaa, sillä se synnytti valtavan ryöpyn osin seksuaaliviritteistä törkyä Aneten blogiin, sähköpostiin ja muihin viestikanaviin. "Suvakkihuoralle" toivottiin raiskatuksi tulemista ja kuolemaa.

Myös pahamainenen "Mitä Vittua?!" -valhesivusto, joka nyttemmin kulkee nimellä "MV-lehti" teki Anetesta huijaus"uutisen", jossa väitettiin hänen puolustaneen maahantulijoiden oikeutta raiskata naisia. Alkuperäisen blogin viesti oli täysin päinvastainen: kenelläkään ei ole oikeutta raiskata ja niin suomalaisen kuin muunmaalaisenkin tekemä raiskaus on yhtälailla tuomittava ja raskas rikos.

SONK vs. MV-lehti 

Ilmeisesti osittain tämän loka-aallon seurauksena demariopiskelijoiden nykyinen puheenjohtaja Hanna Huumonen mobilisoi kampanjan MV-lehteä vastaan. Pyrkimyksenä on kertoa sivustolla mainostaville yrityksille, millaiseen asiaan heidän liiketoimintansa yhdistyy ja mihin tarkoitukseen heidän antamiaan rahoja käytetään. MV-lehden liiketoimintalogiikka kun on se, että suolletaan internetiin mahdollisimman paljon klikkejä tuottavia otsikoita faktoja tarkastamatta tai tietoisesti vääristäen, sepittäen tai varastaen. Jokainen klikkaus tuottaa rahaa.

Myös tämä operaatio sai rasistit liikkeelle. "Suvakkihuoraa" toivottiin taas tapettavaksi ja raiskattavaksi massiivisella määrällä erilaisia viestejä. Hölmöimmät lähettivät niitä omista sähköposteistaan ja puhelinnumeroistaan, kuten eräs porilainen herrasmies. Toivon vain, ettei hän joudu kärsimään tempauksestaan sellaisia seurauksia kuin mitä itse Hannalle toivotteli. Onneksi "mokuttajademarit" turvautuvat poliisiin eivätkä terrorismiin joutuessaan laittomuuksien kohteeksi, toisin kuin nämä "isäm maam puollustajat".

Mistä tämä kumpuaa?

Törkyposti politiikassa toimiville naisille ei toki ole mikään uusi asia, tällaisen hilpeän viestittelyn kohteeksi ovat joutuneet aiemmin niin Vihreiden, RKP:n kuin Vasemmistoliitonkin naiset, sekä toki suurten puolueiden väki. Ensimmäistä kertaa kuitenkin tämä vihakampanjointi ja raiskauksilla hekumoitseminen iskee näin lähelle. Se järkyttää. 

Tuntuu myös, että aggression taso on noussut, sillä tasavallan presidentin uudenvuoden puhekin aiheutti ryöpyn julkisia raiskaus- ja tappouhkauksia Jenni Haukiolle, vaikka Sauli Niinistö oli puheen pitäjä ja vielä puheessaan kannatti maahanmuuton rajoittamista, tulijoiden taustojen tutkintaa ja avointa maahanmuuttokeskustelua -tuomiten ainoastaan vastaanottokeskusten heittelyn polttopulloilla raskaaksi rikokseksi.

Minäkin olen aikani kirjoitellut tänne Uuteen Suomeen ja muuallekin poliittisia mielipiteitäni, koskien myös törkyviestittelijöille arkoja aiheita. Saamani asiattomat viestit voi laskea yhden käden sormin, eikä minua kertaakaan ole uhattu tappamisella tai raiskaamisella. Mikä ihme saa suomalaiset miehet uhkailemaan väkivallalla niitä ihmisiä, joita he suureen ääneen väittävät puolustavansa?

Onko tässä kyse siitä, että miehiä ei uskalleta omassa alemmuuskompleksissa haastaa mutapainiin, vai siitä että mielipiteitään esittävät naiset pitää vaientaa? Sanon nyt suoraan, että tuollainen käytös on surkeaa, säälittävää ja herättää kohteissaankin lähinnä myötähäpeää ja halveksuntaa. Rasistiset sonnanheittäjät eivät saa "suvakkeja" vaikenemaan, mutta sen sijaan estävät kyllä tehokkaasti asiallisen maahanmuuttopoliittisen keskustelun, jota maahanmuuttokriitikot ovat ainakin puheiden tasolla sanoneet haluavansa.

Nyt tuntuu, että keskustelua pitää käydä demokratian tilasta ja perusoikeuksien toteutumisesta Suomessa tänään ja nyt. Eikä tähän ole osaa eikä arpaa millään islamisaatiolla.

EetuKinnunen1

Jyväskylän Työväenyhdistyksen poliittinen sihteeri, valtio-opin pääaineopiskelija. Pyrin täällä käsittelemään ajankohtaisia ja yleisiä poliittisia kysymyksiä analyyttisesti. Tervetuloa keskustelemaan!

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu