Perussuomalaisten vihanlietsonta on pysäytettävä

Perussuomalaiset Nuoret jakoivat tänään Daesh-terrorijärjestön propagandanaan julkaiseman teloituskuvan seinällään. Yhteyteen oli lisätty sitaatti KD-nuorten kannanotosta, jossa nämä ilmaisevat etteivät kannata PS-nuorten puheenjohtajan Sebastian Tynkkysen esittämiä muslimien massapoistoja Euroopasta, vedoten muun muassa uskonnonvapauteen.

PS-nuoret väittävät, että Pew-tutkimuslaitoksen mukaan Eurooppa islamisoituu ja Perussuomalaiset on ainoa puolue, joka tätä vastustaa. Väite on vale. Alkeellisin googletus osoittaa, että muslimien osuus Euroopan väestöstä on vuonna 2050 10 % luokkaa, juurikin mainitun Pew Researchin julkaisemassa artikkelissa.

PS-nuorten mielestä ainoa keino lopettaa terrori-iskut Euroopassa on ajaa kaikki muslimit täältä pois "laillisin keinoin". Mitenköhän tällainen liike vaikuttaisi niihin muslimeihin, joita ei voitaisi laillisesti karkottaa? Esimerkiksi siksi, että nämä ovat Euroopan valtioiden kansalaisia, usein syntyperäisiä sellaisia? Äärisaarnaajien opetukset kaksinaismoralistisesta lännestä, jonka ihmisoikeudet ja vapaudet koskevat vain valkoisia kristittyjä saisvat vain vahvistusta ja jopa kävisivät toteen.

Entä sitten sellaiset enemmistöltään islaminuskoisista maista tulleet, jotka eivät harjoita uskontoa? Karkotetaanko heidätkin? Entäpä muun uskontokunnan edustajan kanssa naimisiin menneet muslimit ja heidän lapsensa, ovatko puolisot ja lapsetkin ei-toivottuja "puhtaassa" Euroopassa?

Vihapropagandalla lietsotaan terroria

Suurin osa islamistisen terrorismin uhreista on toisia muslimeita, ei kristittyjä, uskonnottomia tai jonkin kolmannen uskonnon edustajia. Kaikkien muslimien syyttäminen terrorismista on vähän sama kuin kaikkien pohjoisirlantilaisten katolisten syyttäminen IRA:n terrorismista tai kaikkien venäläisten syyttäminen Putinin tekemistä ihmisoikeusloukkauksista. Euroopan historiassa on tosin tällaisia jaksoja, kun kokonaisia kansanryhmiä on alettu syyttää sen osien tekemistä todellisista tai kuvitelluista rikoksista.

Vuosina 1992-1995 käytiin Bosnian sota, jossa kristityt serbit murhasivat kymmeniätuhansia muslimibosniakkeja, koska "nämä eivät kuuluneet samaan yhteiskuntaan". Se teurastus alkoi juuri tällaisilla puheilla. Pelkästään tämän kansanmurhan uhriluku ylittää kaikkien Euroopassa kuolleiden islamistisen terrorin uhrien määrän.

Aiemmin mm. Saksa halusi hankkiutua "kaikin laillisin keinoin" eroon juutalaisvähemmistöstään, koska he olivat "vihollisia" jotka aikoivat muka vallata Saksan. Se tie päättyi kaasukammioihin. Auschwitzin ja Buchenwaldin raunioilla vannottiin, ettei koskaan enää. Natsikorttia nyt heiluttelevat eivät tiedä sitä, ettei tämä kansanmurha alkanut keskitysleireistä ja kuoleman junista, vaan kiihotuksesta sanomalehdissä ja radioaalloilla, joka johti roskaväen katurasismiin, rasistisiin lakeihin, viranomaisterroriin ja pakotettuun maastamuuttoon.

Faktat eivät tepsi populisteihin: Valepropaganda on vaiennettava

Ottaen huomioon, kuinka alkeellisella googlen käytöllä PS-nuorten islamisaatioväite oli osoitettavissa valeeksi, käyttäen lähteenä samaa tahoa johon alkuperäinen väite oli tuettu, voidaan todeta etteivät näitä valeita laukovat oleta kuulijoidensa edes välittävän faktoista. Samoin kuin Donald Trumpin kannatusluvut ovat vain nousseet miehen esitettyä poskettomia ja moneen kertaan vääräksi osoitettuja väitteitä esimerkiksi siitä, kuinka muslimit New Jerseyssä juhlivat syyskuun 11. päivän terrori-iskuja 2001, valheet uppoavat muuallakin. Uskotaan siihen, mitä halutaan uskoa, faktoista riippumatta.

Valepropagandan kanssa ei voi keskustella, sen kannattajia ei voi vakuuttaa tosiasioista ja kenelläkään ei riitä aika todistaa jokaista mahdollista valheellista väitettä erikseen vääräksi. Siksi onkin vaihdettava strategiaa. Vihapropaganda, jolla Recep Tayyip Erdoganin, Viktor Orbanin, ja Trumpin kaltaiset autoritääriset populistijohtajat ovat siivittäneet uraansa on yksinkertaisesti tukahdutettava. Valheellisten väitteiden esittäminen julkisuudessa on kiellettävä ja mikäli niitä ei asianmukaisesti oikaista, niistä on rangaistava.

Samoin on entistä tiukemmin tuomittava kansanryhmää vastaan kiihottaminen, terroritekoihin yllyttäminen ja muut jo nykyisin sinällään rikolliset teot. Poliisi on jo vaatinut MV-lehden sulkemista. Tämä suunta on oikea. Jatkossa vale- ja propagandamediat on saatava suljettua nopeammin, eli tutkinnallisia resursseja on lisättävä. Tämän lisäksi rangaistuksia on merkittävästi kovennettava.

Ei tehdä samoja virheitä, jotka Euroopassa tehtiin 1930-luvulla ja Bosniassa 1990-luvulla: sanotaan ei terrorin lietsonnalle. Ajoissa, ennen ruumiskasoja.

EetuKinnunen1

Jyväskylän Työväenyhdistyksen poliittinen sihteeri, valtio-opin pääaineopiskelija. Pyrin täällä käsittelemään ajankohtaisia ja yleisiä poliittisia kysymyksiä analyyttisesti. Tervetuloa keskustelemaan!

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu