Ne tekevät sen itse

Oikeistopopulistiset puolueet läpi Euroopan ovat julistaneet, kuinka maahanmuutosta seuraa islamisaatio ja "hyväuskoiset liberaalit hölmöt" sallivat naisen ja seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen sorron levitä Eurooppaan. Ihmisiltä viedään yksilönvapaudet ja media pakotetaan toistamaan eliitin salaliiton mukaista puppua.

No, vaikuttaa siltä ettemme tarvitse tuontituotteena apua näissä asioissa, sillä Unkari ja Puola näyttävät varoittavaa esimerkkiä siitä, miten kotoinen konservatiivioikeisto puolustaa naisia, vähemmistöjä ja demokraattisia vapauksia valtaan päästessään. Unkarissa oikeistopopulistinen hallitus on muuttanut virkakoneiston ja oikeuslaitoksen oman valtansa sementoimisen työkaluiksi. Tällaisia poliittisia virkanimityksiä maassa ei ole nähty sitten kommunistisen ajan. Valtiollinen mediakin on pakotettu toistamaan hallituksen virallisia mielipiteitä kuin Putinin Venäjällä.

Puolassa äärioikeisto on ollut vallassa lyhemmän aikaa, mutta sen vallankäyttö menee vielä syvemmälle. Uskonnollisiin perusarvoihin vedoten maa aikoo käytännössä kieltää abortin kokonaan, jopa raiskatuilta ja insestin kohteeksi joutuneilta naisilta ja tytöiltä. 1989 syntyneelle ihmiselle on käsittämätön ajatus, että Euroopassa lisättäisiin rajoituksia ihmisten yksilönvapauksille vedoten johonkin ideologiaan. Juuri silloinhan tapahtui murros, jossa yhden ideologian pakkosyöttöön kaikille ihmisille perustunut järjestelmä mureni.

Näitä puolueita eivät ole äänestäneet valtaan maahanmuuttajat. Vaikka kaikki Euroopan muslimit alkaisivat toimia yhtenäisesti kalifaatin luomiseksi, kuten salaliittoteoreetikot väittävät, he eivät kykenisi murskaamaan oikeusvaltiota, demokratiaa tai ihmisten sekulaareja vapauksia.

Sen sijaan pelottelulla ratsastavat puolueet, jotka väittävät puolustavansa "meidän" arvojamme, vapauttamme ja oikeuksiamme todellisuudessa ovat pienemmällä äänenpainolla vastustaneet näitä samoja oikeuksia. Suomen oikeistopopulistit ovat yhteen ääneen vastustaneet kaikkia seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksien laajennuksia, Timo Soini on julkisesti ilmaissut vastustavansa aborttia eikä ole puolueessaan yksin. Kyseisestä puolueesta on myös tullut toistuvasti lausuntoja, joiden mukaan median heistä esittämät kriittiset kommentit ovat ajojahtia, joka pitäisi kieltää.

Ne tekevät sen itse.

EetuKinnunen1

Jyväskylän Työväenyhdistyksen poliittinen sihteeri, valtio-opin pääaineopiskelija. Pyrin täällä käsittelemään ajankohtaisia ja yleisiä poliittisia kysymyksiä analyyttisesti. Tervetuloa keskustelemaan!

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu