Ikuinen kapinoija saa rauhan

Mikä on kapinan luonne?

Se on Isän kieltämistä, sen ettei ole isää.

Mistä tällainen tilanne voi johtua? Isän väkivaltaisuudesta, isän heikkoudesta? Isän poissaolosta, isän riittämättömyydestä?

Luterilaisuus oli pohjimmiltaan isänkapinaa. Ei haluttu tunnustaa, että kirkolla on ylin johto, joka juontaa kirkon korkeimpaan hierarkiaan, paaviin. Tai pikemmin luterilaisuus oli isän syrjäyttämistä, isän, joka oli ottanut Jumalan Pojan sijaisuuden.

 

En uskalla kirjoittaa tästä enempää, koska ymmärrykseni on rajallinen. Mietin vain kapinan luonnetta. Milloin se on Koorahin kapinaa, jolloin maa nielee kapinoitsijat, ja milloin se on väärämielisen hallitsijan, Faaraon vastustamista.

 

Virkavallan jumalattomuus, jumalaton hallitsija, väärämielinen tuomari, maahan poljettu oikeus, mikä on paikkansa näillä Jumalan maailmassa.

 

Milloin tulee osoittaa kuuliaisuutta esivallalle ja milloin tulee vastustaa jumalattomia esivallan määräyksiä?

 

Mietin usein kolmea viisasta miestä ja Danielia leijonan luolassa. He nousivat jumalattoman maailma hallinnon hierarkiassa ylimmille rappusille, mutta kun hallitsija vaati palvomaan itseään jumalana, he kuoleman uhalla tunnustivat vielä suuremman Herruuden.

 

Sen ansiosta heidät heitettiin uuniin. Ensimmäinen holokausti. Uunissa palavat viisaat miehet. Silti hiuskarvakaan ei palanut, koska mukana oli neljä, Jumalan Poika Jeesus Kristus.

 

Tänä aikana on viisasta erottaa se, mikä viranomaisten määräys on ihmisen suojelemiseksi, ja mikä taas on sellainen määräys, että viranhaltija vaatii Jumalalle kuuluvaa palvontaa, säätää jumalattomia lakeja ja polkee maahan oikeuden.

 

Miten olla sellainen viisas, kuin nuorukaiset muinoin babyloniassa? Miten olla tulessa palamatta, mihin asti totella, milloin kieltäytyä.

 

Herra, anna siihen viisautta, Jeesuksen nimessä Amen.

 

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu