Ei velka pienene menoja lisäämällä

Suurin osa niistä kansanedustajista ja ministereistä, jotka ovat antaneet lausunnon valtiovarainministeriön ensi vuoden budjettiesityksestä, sanoo olevansa hyvin huolestuneita valtion kasvavasta velasta. Tästä huolesta huolimatta he ovat neuvotteluissa valtiovarainministerin kanssa poikkeuksetta vaatineet budjettiin lisää rahaa.  Hyvänä esimerkkinä tällaisesta toiminnasta löytyy tämän päivän lehdistä. Esimerkkinä mainittakoon Pohjalainen jossa on otsikko ”Velkojen vähentämisen on oltava ensisijainen tavoite”. Tekstissä kerrotaan sitten miten Rkp:n eduskuntaryhmä moittii budjettiesitystä ja vaatii lisärahaa erilaisiin kohteisiin. Yhtäkään menovähennystä tai lisätuloesitystä ryhmä ei esitä. Toisin sanoen he sanovat että valtio velkaantuu liikaa, mutta neuvotteluissa vaativat,  että sen tulisi velkaantua vielä enemmän. Eikä luottamuksen pitäisi tällaisen jälkeen romahtaa?

Kun ministerit ovat niin liikuttavan yksimielisiä valtion liiallisesta velkaantumisesta pitäisi valtiovarainministerin vaatia että jokainen ministeri leikkaisi hänen vastuussa olevasta budjettiosasta 50 miljoonaa euroa. Silloin valtion lainatarve laskisi 900 miljoonalla eurolla. Mikäli ministeri ei tällaiseen kykenisi tulisi hänen erota. Arvatkaa kuinka moni eroaisi?

0
ehdokas8blogituusisuomifi
Kokkola

Poliittiset kysymykset ovat kiinnostaneet minua nuoresta lähtien. Olen toiminut kaupunginvaltuutettuna vuodesta 1973 vuoteen 2013 saakka ja kansanedustajana v 1991 -2011. Edelleen tunnen suurta intoa vaikuttaa asioihin. Vähintään viikoittain olen henkilökohtaisesti yhteydessä henkilöihin, joilla on keskeinen asema sellaisten asioiden valmistelussa, joita pidän tärkeinä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu