Hyvä vanhuus kulminoituu rotvallin reunaan

Kotona pärjääminen ei ole aina kiinni pelkästään siitä onko sitä kotipalvelua tai turvaranneketta saatavilla, tehdäänkö asunnon muutostyöt ja pääseekö päiväkeskukseen.

Joskus se on kiinni katuvaloista, rotvallin reunoista, röpelöisen liukkaista lenkkipoluista, lumikasasta bussipysäkillä ja tienristeyksessä. Ja penkit häipyy katukuvasta talven tullen kuin muuttolinnut konsanaan.

Talvi on pitkä, mutta joillekin se on erityisen pitkä. Nimittäin sille ikäihmiselle, joka ei edellä mainittujen  rakenteellisten seikkojen  vuoksi pääse liikkumaan. Liikkumattomuus ja elinpiirin kaventuminen lisää toimintakyvyn heikkenemistä  ja palvelutarpeen kasvua.

Ikäystävällinen Etelä-Pohjanmaa on mahdollinen, kun tunnistamme ja poistamme rakenteellisia esteitä toimivan ikääntymisen tieltä. Ikääntyviä on kuunneltava herkällä korvalla ja tartuttava heidän  osoittamiin epäkohtiin.

Toivon mukaan mahdollisimman moni saa elää vanhaksi. Ikäystävävällisyydestä huolehtiminen on myös omaan tulevaisuuteen panostamista.

0
Eija Korpikoski
Sosialidemokraatit Seinäjoki
Ehdolla aluevaaleissa

Hei,

nimeni on Eija. Olen Koulutukseltani mielenterveys- ja päihdetyöhön suuntautunut lähihoitaja ja geronomi.

Politiikka on lähellä sydäntäni, koska haluan tuoda vähemmistöjen ja heikoimmassa asemassa olevien ääntä kuuluviin. Eikä vain avuntarvitsijoina, vaan tasavertaisina yhteiskunnan jäseninä. Yhteiskunnan rakenteisiin vaikuttamalla voimme poistaa esteitä osallistua ja vähennämme eriarvoisuutta.

Olen ehdolla aluevaaleissa Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueella sdp:n ehdokkaana.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu