Farmarimarssi paljastaa ekoaatteen kriisin
Patsas on kaatunut. Place Luxembourg 1.2.2024
Maanviljelijät protestoivat ympäri Eurooppaa. Vaikutti jonkin aikaa siltä, että johtava media on päättänyt vaieta ilmiöstä mutta se ei ole ollut mahdollista muutamaan viikkoon. Torstaina 1.2.24 Brysselin eurokortteleissa rytisi, kun 1300 traktoria miehitti europarlamenttirakennuksen vieressä olevan Place Luxembourgin. Vihaisia farmareita oli tullut Belgian Valloniasta ja Flandersista, Ranskasta, Hollannista ja Saksasta, nuoria ja vanhoja. Puita ja skuutteja paloi, patsaita kaatui, pommeja heiteltiin.
Ikävää on, että moni ei ymmärrä, mistä on kyse. Pohjimmiltaan on kyse vihreän siirtymän törmäämisestä realismiin.
Siteeraan karkeasti kääntäen aihetta käsittelevää kiinnostavaa haastattelua, joka julkaistiin viime tiistaina Atlantico-lehdessä. Sen mukaan politisoitunut ympäristöaate heikentää monia yhteiskunnan osa-alueita, maatalous mukaan lukien. Pidän artikkelia merkittävänä, koska yksi sen haastateltavista on pitkän linjan johtava EU-virkamies professori Samuele Furfari, joka on seurannut EU:n lainsäädännöllistä kehitystä vuosikymmeniä sisältäpäin. Hän oli vuosina 1982-2018 komissiossa DG Energyssä, ja vaikuttaa nykyään Brysselin vapaassa yliopistossa energiageopolitiikan professorina. Kaksi muuta asiantuntijaa ovat energiakysymyksistä ja aktivismista kirjoittaneet Alexandre Baumann ja Fabien Bouglé. Nämä kaikki haluavat tehdä eron todellisen ympäristönsuojelun ja politisoituneen ekoaatteen välillä, joista jälkimmäistä he pitävät ympäristölle ja yhteiskunnalle vahingollisena. Siteeraan haastattelua Furfarin osalta siksi, että sain häneltä luvan. Suosittelen kuitenkin koko ranskankielistä artikkelia, jos jaksaa nähdä vaivaa ja kääntää sen. Haastattelun viesti on niin rankka, että moni ei haluaisi sitä uskoa. Energia-asiantuntija Bouglé mm. väittää suoraan tulleensa energiapolitiikkaa seuraamalla havaitsemaan. että ekoaatteen tavoitteena on ollut Euroopan talouden ja sen maatalouden tuhoaminen. ”Monet Euroopassa toimivat ympäristöliikkeet palvelevat viime kädessä Yhdysvaltain taloutta tuhoamalla Euroopan maatalouden, teollisuuden ja energian kilpailukyvyn.”
Haastattelu alkaa Atlantico-lehden kysymyksellä, joka liittyy farmarien Euroopan-laajuiseen protestiin: olemmeko todistamassa maatalouden kriisin ja ympäristöaktivistien argumenttien valossa poliittisen ekoaatteen umpikujaa?
Furfari: Euroopan laajuinen vihreän kehityksen ohjelma, ns. Green Deal, oli virhe, vakava virhe. Olen pahoillani siitä, että tiedotusvälineet saavat ihmiset uskomaan, että maanviljelijöiden kriisi liittyisi muutaman sentin korkeampaan maidon hintaan tai dieselin verotukseen. Tosiasia on, että kaikki tämä tapahtuu Green Dealin takia.
Tämä rankaiseva ekoaate, jonka ennustimme, on tullut jäädäkseen. Jos haluamme pelastaa Euroopan unionin, meidän on kiireesti hylättävä politisoitunut ekologia eli ekoaate ja palattava ympäristönsuojeluun, jotka ovat kaksi eri asiaa. Ekoaate ei ole ympäristön suojelua, se on elämän hallintaa CO2-päästöjen kautta.
– Millaisia politiikkatoimia ja määräyksiä tehtiin Ranskassa ja Euroopassa ekoaatteen nimissä ja mitkä ovat sen aiheuttamat pääongelmat?
Furfari: Euroopan Green Dealiin vaikutti itse asiassa Greenpeacen ideologia. Euroopan komissiossa entisen ilmastotoimista vastaavan Euroopan komission jäsenen Frans Timmermansin kansliapäällikkö on Greenpeacen jäsen. Poliittinen ekoaate on siksi Euroopan ilmastopolitiikan ytimessä. Tämä Green Deal uhkaa tuhota kaiken, mikä tuo vaurautta Euroopassa: elintarvikevaurautta, taloudellista vaurautta teollisessa tuotannossa ja energiavaurautta. Ilman tätä vaurautta ei yksinkertaisesti ole enää yhteiskunnallista vaurautta.
Green Dealin täytäntöön panemiseksi on säädettävä ja asetettava normeja, esimerkkinä 14 määräystä säätelemässä pensasaitojen istutusta ja leikkaamista. Euroopan parlamentin jäsenet rakastavat säätelyä, koska ne antavat heille työtä. Kaikkea on voitava hallita ja kontrolloida. He määräävät viljelijöille kylvöpäivämäärät! He loivat Bryssel-Strasbourgin Euvostoliiton (l’Union soviétique de Bruxelles-Strasbourg).
-Eikö sama poliittinen ekologia ole vastuussa massiivisista CO₂-päästöistä, teollisuuden romahtamisesta epäonnistuneen siirtymän jälkeen, ydinvoiman vähenemisestä, merkittävästä osasta sähkön hinnannousua tai ympäristönormatiivisesta hulluudesta?
Furfari: Saksa ja monet ympäristöjärjestöt, mukaan lukien Greenpeace, ovat vaikuttaneet Euroopan unioniin. Alkuperäinen tavoite oli ydinvoiman alasajo. François Hollande tanssi Saksan pillin mukaan ja lupasi vähentää ydinvoimaa ympäristöaktivistien painostuksen alla hallituksessa. Emmanuel Macronilla, joka myös kääntyi ekoaatteeseen, ei tuolloin ollut rohkeutta vastustaa tätä hanketta, ja saksalaisia miellyttääkseen hän päätti sulkea Fessenheimin. Emmanuel Macron kuitenkin tajusi tuon virheeksi ja päätti käynnistää ydinvoimaohjelman uudelleen. Tuo virhe tapahtui Saksan vaikutuksen, Greenpeacen ja muiden Brysselissä ja Strasbourgissa toimivien ekoaktivistien vaikutuksen seurauksena. Ranskan presidentillä on nyt oltava rohkeutta tehdä se sama, mitä hän teki ydinvoiman hyväksi Green Dealin kanssa: heittää se roskakoriin.
Green Deal on johtanut energian hintojen nousuun. Sähkön hinnannousu alkoi Euroopassa vuonna 2008. Sähkönhinta määräytyi kalleimman energiantuotannon, uusiutuvan energian mukaan (ERK huom: haastateltava tarkoittaa energiamarkkinoiden kokonaisuutta, jossa uusiutuvien tuet ja päästökauppa alkoivat vaikuttaa sähkön hinnanmuodostukseen). Uusiutuvan energian tuotannon velvoitteiden seurauksena sähkön hinta on noussut Euroopassa. Tällä ei ole mitään tekemistä Ukrainan ja Venäjän kaasun kanssa. Kaikki Eurostatin luvut osoittavat selvästi, että sähkön hinta alkoi nousta vuonna 2008, kun uusiutuvan energian tuotantovelvoite alkoi Angela Merkelin pyynnöstä. Saksan liittokansleri pyysi vuonna 2006 Euroopan komission silloista puheenjohtajaa José Manuel Barrosoalaatimaan etenemissuunnitelman uusiutuvan energian tuotannon edistämiseksi hallituskumppaneidensa miellyttämiseksi. Tästä ajanjaksosta lähtien EU-maat ovat olleet Saksan sanelun kohteena, ja tämä rankaisee kaikkia paitsi niitä Keski- ja Itä-Euroopan maita, jotka eivät halua noudattaa normeja ja siirtyä uusiutuviin energialähteisiin.
EU ja ympäristöväki joutuivat nielemään aikamoisen käärmeen viime ilmastokokouksen aikana, kun Dubaissa syntyi päätös, että fossiilisilla polttoaineilla on yhä valoisa tulevaisuus ja että EU jää yksin sitoviin päästövähennyksiin, mikä merkitsee taloudellista itsemurhaa. Energian tulevaisuus ei edelleenkään ole uusiutuva energia, vaan perinteinen energia: fossiilinen, ydin- ja vesivoima. Green Dealin vastakohta!
– Voiko maanviljelijöiden liikekannallepanolla vähentää poliittisen ekologian ja sen ylilyöntien vaikutusta?
Furfari: Tätä täytyy toivoa. Mutta jotta tämä tapahtuisi, sanan on oltava vapaa ja totuuden täytyy voittaa. Media ja eri puolueiden ekoväki yrittivät saada meidät uskomaan, että saksalaiset traktorit hyökkäsivät Berliiniin maatalousdieselin hinnan takia, sitten maidon hinnan vuoksi ja että nyt vastustettaisiin Mercosur-neuvotteluja. Tämä kaikki on totta, mutta se on vain jäävuoren huippu. Kun BBB-puolue (The Farmer-Citizen Movement, Boer Burger Beweging) syntyi viime vuonna Hollannissa, se johtui siitä, että maanviljelijöiden piti teurastaa kolmasosa karjastaan ”planeetan pelastamisen” nimissä. Samoin Irlannissa hallitus vaati lampaiden teurastusta Green Dealin noudattamiseksi. Meidän on uskallettava sanoa ja tunnustaa, että syy viljelijöiden mobilisoinnille on Green Deal.
Tämä eurooppalainen vihreä kehitysohjelma tuhoaa lainsäädäntöpolullaan kaiken. Seuraukset ovat nähtävissä Saksassa. Maa on nyt taantumassa mentyään liian pitkälle vihreän politiikan soveltamisessa. Viljelijöillä on valtava paine tuottaa luomutuotteita, joista taas muu maailma ei ole kiinnostunut. Luomuruoan pakottaminen koulujen ruokaloihin vain lisää katastrofia.
Ympäristöaktivistit eri puolueissa ovat uskoneet, että ympäristötoimiemme seurauksena koko muu maailma seuraisi malliamme. Näin ei kuitenkaan ole ollut. Eurooppa pysyy eristettynä tämän tekaistun vihreän mallin ansiosta. Liialliset normatiiviset toimenpiteet eivät muuta planeetan kannalta mitään, mutta ne rankaisevat meitä ja tuhoavat elintarvikeomavaraisuutemme. Meidän täytyy kiittää maanviljelijöitä siitä, että he ovat paljastaneet meille vihreän suunnitelman synkän tulevaisuuden.
— Eivätkö poliittisen ekologian illuusiot, ristiriidat ja umpikujat aiheuta räjäytä tietoisuutta ja aiheuta suuttumusta? Alkaako suuri herääminen vihdoinkin poliittisen ekologian tuhojen edessä?
Jos maanviljelijät saavat osakseen valtavaa myötätuntoa tässä tilanteessa, se johtuu siitä, että väestö on ymmärtänyt Euroopan vihreän sopimuksen vaaran. Ensimmäisenä sen ymmärsivät hollantilaiset ja saksalaiset. Nyt on ranskalaisten ja belgialaisten vuoro. Vihreys on tuhoisaa ja kallista. – – Huolimatta siitä, että jokaisessa jäsenvaltiossa meitä oli paljon hälyttäjiä, yksikään poliitikko ei kiinnittänyt meihin huomiota – he olivat kaikki muuttuneet vihreiksi.
Kriisin todisteiden edessä poliitikot syyttävät toisiaan. Syylliset ovat ”kaikkien puolueiden ympäristösiipi”. He kaikki antautuivat vihreälle unelmalle, koska Euroopan komissio, jota käytännössä johti vihreä Saksa ja johon vihreät kansalaisjärjestöt olivat soluttautuneet, toi esiin vain vihreän aatteen myönteisiä puolia samalla kun piilotti ennustetun katastrofin todellisuuden. Strasbourgin naiivit ihmiset seurasivat yhtenä laumana. Atlanticon olisi hyvä julkaista vihreiden sopimusten puolesta äänestäneiden eurooppalaisten meppiemme nimet ja näkisimme, että kaikkien puolueiden vihreät ovat saaneet aikaan järjettömän ekologian. Väitän, ettei tällä ole enää mitään tekemistä laillisen ja toivotun ympäristönsuojelun kanssa.
Päästöjä rajoittava hiilipolitiikka asettaa standardeja ja , jotka ovat rajoittavia ja päätyvät kontrolloimaan ihmisten, erityisesti maanviljelijöiden, elämää. Ranskalaiset ymmärtävät, että he maksavat enemmän kaikesta, myös lämmityksestä, muka planeetan pelastamisen nimissä. Väestö reagoi, koska he ymmärtävät maanviljelijöiden olevan oikeassa.
Tämän hetken ja 9. kesäkuuta pidettävien eurovaalien välisenä aikana koko väestön on ymmärrettävä, että poliittinen ekologia ja Euroopan Green Deal on huijannut heitä. Sen jälkeen, kun EU julisti, että meidän on pelastettava planeetta, maailmanlaajuiset CO₂-päästöt ovat lisääntyneet 62 prosenttia.
Lisäksi maanviljelijöihin kohdistuva byrokratian ja valvonnan sietämätön paino on seurausta tukipolitiikasta. Kaikilla alueilla on huijareita, joten mitä enemmän on tukia ja subventioita, sitä enemmän on valvontaa. Se on vahingollinen kierre, noidankehä. Kallis politiikka pakottaa näihin tukiin. Tuista voidaan luopua, jos luovutaan politiikasta, joka nostaa hintoja. —Eurooppalaiset voisivat sitten valita laadukkaiden eurooppalaisten tuotteiden tai muualta peräisin olevien huonojen tuotteiden välillä. Astuisimme positiiviseen kierteeseen. Ne, jotka ymmärtävät, että laatu riippuu hinnasta, söisivät eurooppalaista ruokaa. Jos lopetamme rankaisevan ekologian, kestäisi vain hetken, että vauraus palaa EU:hun entiseen malliin ja kaikki söisivät eurooppalaista.
Todellisuus Euroopan unionin sisällä oli todellakin aiemmin hyvin erilainen. Ennen tavoitteena oli tuoda kasvua ja vaurautta vähimmäissäännöillä. Mutta Maastrichtin sopimus loi lainsäädännöllisen inflaation, joka mahdollisti – erityisesti – ympäristönsuojelun pakottamisen ihmisten elämän säätelijäksi. Päästäksemme tästä eroon meidän on lopetettava poliittinen ekologia ja Strasbourgin ekologien vaikutus, jotka pyrkivät hallitsemaan maailmaa. Maailma haluaa vaurautta, poliittinen ekoväki puolestaan haluaa hallita elämää. Lopetan muistuttamalla MIT:n maineikkaan ilmastotieteilijän Richard Lindzenin sanoista: ”Jos hallitset hiiltä, hallitset elämää.”
”Ympäristöaktivistit eri puolueissa ovat uskoneet, että ympäristötoimiemme seurauksena koko muu maailma seuraisi malliamme. Näin ei kuitenkaan ole ollut. Eurooppa pysyy eristettynä tämän tekaistun vihreän mallin ansiosta. Liialliset normatiiviset toimenpiteet eivät muuta planeetan kannalta mitään, mutta ne rankaisevat meitä ja tuhoavat elintarvikeomavaraisuutemme.”
Jos kokenut asiantuntija tohtii lausua noin koko Euroopan kannalta katsottuna, niin tuo koskee Suomea ainakin tuhatkertaisessa sfäärissä maailman mittapuussa.
Ilmoita asiaton viesti
No ei koske. Moraaliposeeraus on idiotismia pahimmasta päästä tässä asiassa.
Ilmoita asiaton viesti
Ilmeisesti et ymmärtänyt kommenttini sanomaa. Lue se ajatuksella uudelleen.
Ilmoita asiaton viesti
Samuele Furfari on mm. julkaissut kirjan ”Vive les énergies fossiles!” ja vähätellyt EU:n energiariippuvuutta Venäjästä. Jokaisen aikaansa seuraavan ihmisen luulisi ymmärtävän, että hän ei edusta ratkaisua vaan hän edustaa ongelmaa.
Ilmoita asiaton viesti
Mitä ongelmaa hän mahtaa edustaa?
Ilmoita asiaton viesti
Taisi olla liian vaikea kysymys mutta odotellaan jos vastaisi.
Ilmoita asiaton viesti
Kirjoitin ”aikaansa seuraavan ihmisen”. Enpä viitsi alkaa luennoimaan mitä ongelmia aiheutuu fossiilisista polttoaineista ja venäjäriippuvuudesta. Kuuluu yleissivistykseen.
Ilmoita asiaton viesti
Ei kannata, kun hermot petti näköjään jo muutenkin.
Ilmoita asiaton viesti
Mistä mahdoit moisen kysymyksen kehittää pienessä päässäsi?
Ilmoita asiaton viesti
On niitä lähes harmiottomia, mutta ehtyviä fossiilisia polttoaineita muuallakin kuin ryssillä.
Ilmoita asiaton viesti
Jaa että aina voimme ostaa polttoaineemme joltain toiselta diktaattorilta? Putin hyötyy kyllä siitäkin, markkinat ovat maailmanlaajuiset.
Ilmoita asiaton viesti
Älä viitsi. Päivittäin torppani ohi kulkee venäläisiä mm. fosfaatti- ja ammoniakkivaunuja lannoitetuotantoon. Ammoniakki tehdään maakaasusta, jota myös edelleen tuodaan Suomen satamiin. Kaksi vuotta Ukrainan sotaa ja homma maailmalla pyörii lähes ennallaan.
Ilmoita asiaton viesti
Niin, vihreää siirtymää tarvitaan siihenkin, että päästään lannotteiden tuotannon fossiilipäästöistä eroon.
Ilmoita asiaton viesti
Johtaako Norjaakin dicktaattori?
Ilmoita asiaton viesti
https://fi.wikipedia.org/wiki/Kivihiili
Kyllä kivihiiltä myy monikin ”kelvollinen” maa.
Ei ole mitään syytä asioida Venäjän kanssa.
Ilmoita asiaton viesti
Voitko sanoa missä hän on vähätellyt energiariippuvuuttamme? Sen kyllä tiedän että tuo ydinvoiman kannattaja tunnustaa fossiilisen energian tehon, eikä sen pitäisi yllättää, jos katsoo maailman energiantuotannon lukuja. Mutta hän on arvostellut Euroopan energiapolitiikkaa juuri siitä että olemme kasvattaneet riippuvuuttamme Venäjästä ja että Energiewende on käytännössä altistanut meitä Venäjän vaikutusvallalle.
Ilmoita asiaton viesti
Tuossa juttua, ”pax energetica” ym.
https://energypost.eu/professor-samuele-furfari-russia-cuts-gas-tap-can-forget-dream-selling-gas-china-one-day/
Ilmoita asiaton viesti
Onko patsaiden kaataminen, pommien heittely ja muiden omaisuuden tuhoaminen oikea tapa vaikuttaa yhteiskunnalliseen kehitykseen?
Ilmoita asiaton viesti
Minäkin erehdyin päivittelemään tuota – ja pitämään sitä huliganismina.
Se on kuitenkin ”vihreän siirtymän törmäämistä realismiin”.
Ilmoita asiaton viesti
Blogin kuvan mukaan Brysselissä on kaadettu patsaita. Minua puutarhurina harmittaa se, että ilmeisesti myös puiston puita on vaurioitettu. V… mielenosoittajat.
Ilmoita asiaton viesti
Ei se tietenkään ole. Keinot ovat surkeita. Viesti on tällä kertaa kuitenkin sellainen joka on syytä ottaa vakavasti, muuten tämä ei lopu. Tämä porukka ei elintapanaan harrasta protestointia.
Ilmoita asiaton viesti
Nuo tuhot ovat hyttysen pissiä verrattuna vihreän ideologian aiheuttamiin kustannuksiin.
Ilmoita asiaton viesti
Kiitos Eija-Riitta!
Lainaus haastattelusta: ”Vihreys on tuhoisaa ja kallista.”
Totta!
Vihreät ovat halunneet lopettaa hyödyllisen ydinvoiman ja rakennettavan haitallista sattumavoimaa tuulivoima. Ainakin Suomessa vihreät ovat vastustaneet hyödyllisen vesivoiman rakentamista.
”Vihreä siirtymä” täytyy tosiaankin heittää roskakoriin.
https://jput.fi/energiapolitiikka.htm
Ilmoita asiaton viesti
Ihmisten tottumuksiin on vaan hieman vaikea vaikuttaa pelkällä poliittisella idelogialla.
Ilmoita asiaton viesti
Tuli vihreästä siirtymästä ruskea siirtymä. Hitaammilla tajuaminen kestää hieman…
Ilmoita asiaton viesti
Saksa on varoittava ja kallis esimerkki siitä, mihin vihreä ideologia johtaa. Ja tämä saatiin täyteen vauhtiin Merkelin aikana ja ansiosta. Nyt sama vihreän ideologian ansa on viritetty koko EU:hun. Ja kuten tiedämme, jos EU haluaa muuttaa jotain, niin Suomen on oltava etukenossa. Kirjoituksessa tuli hyvin esiin, että joka puolueessa on oma vihreä siipi, joka luulee pelastavansa maailman.
Ilmoita asiaton viesti
Esim. molemmat jäljelle jääneet pressaehdokkaat ovat hiilihumppaajia.
Ilmoita asiaton viesti
Tämä on juuri se havainto, josta kerroin. Kukaan johtava poliitikko ei uskalla sanoutua irti vihreän aatteen perusopeista. Syynä on se, että jos niin teet, ilmoittaudut samalla ainoan oikean ja virallisen IPCC:n tieteen vastustajaksi. Kuka voi ilmoittautua tieteen vastustajaksi?
Tämä on se ajatteluketju, joka johtaa siihen, että kokoomuksen Kai Mykkänen on yhtä vihreä kuin Vihreiden Heidi Hautala, kun katsotaan käytännön puheita ja tekoja. Näyttää siltä, että kilpaillaan siitä, kuka on lopulta kaikkein vihrein eli on eniten pelastamassa ilmastokriisistä ja maailman tuholta.
Kaiken takana on nainen….eiku IPCC.
Ilmoita asiaton viesti
Tiede on nykyajan paavinkirkko, vaikka ilmastotiede olisikin aika erehtyväistä. Itse näen, että tasapuolisuuden korostaminen ilmastopolitiikassa on jäljelle jäänyt keino. Tasapuolisuuteen kuuluu huomioida mm. se, että Suomi on hiilinielu luonnonsoineen ja täällä tarvitaan lämmitysenergiaa.
Ilmoita asiaton viesti
Katsos Kari me emme Suomessa vaikuta millään mitattavalla tavalla ilmastonmuutokseen. Eloapinat joutavat rettelöimään aivan muualle, jos pappa maksaa lennot ja hotellit.
Ilmoita asiaton viesti
Vihreän siirtymän tuhoisa vaikutus luonnossa tiedetään mutta ei tiedosteta. Parast’aikaa rakennetaan kovalla kiireellä tuulivoimapuistoja jotka kaavoitettiin vihreässä hurmahengessä ennen kuin edes laki tuulisähkön valtion takuuhinnasta meni eduskunnassa läpi. Esim. Eurajoella, Luvian Oosinselällä työn alla on 28 kpl Vestas V-162, 6,2 MW:n tuulivoimalaa, n. 7 hehtaaria hävitettyä metsää jokaisen tuulivoimalan takia, huoltotiet, sähkönsiirtolinja, ym.
Sitkeällä valitusrumballa hanke pitkittyi yli kymmenen vuotta. Nyt kerrotaan, että hanke olisi lakien ja säädösten mukaan rakennettu.. – Ei ympäristölupaa, ei tarkastettua melumallia, joku piti hyvänä asiana, että susireviiri siirtyi pois alueelta. Susi on vaan rauhoitettu, alueen ympäristön ihmisistä ei niin väliä olekkaan.
Lähimmät asuintalot jäi jopa alle kilometrin päähän, vähäisillä muutoksilla voimalat ovat nyt lähes puolta tehokkaampia ja vähän korkeampia, siiven pituus on yli 80 metriä. Lähimmät voimalat ovat 300 metrin päässä 8-tiestä, jäänheittovaaraksi Vestas varoittaa 400 metriä.
Kaikki siis on tehty valheellisen ideologian sumentaman järjen päätöksillä.
Ilmoita asiaton viesti
Ja lisää on luvassa, mikäli näitä linkin asiantuntijoita on uskominen. Suomessa kuulemma fossiilisen polttoaineen korvaamiseksi tuulivoimalla tarvitaan 5 kertainen asennettu teho nykyiseen verrattuna. Oikea kerroin lienee kuitenkin yli 10 eli yli 70 GW tuulivispilöitä. Muu uusiutuva energia onkin melkein jo täydessä käytössä siten, ettei se ole pois muusta toiminnasta. Aurinkoon on alettu satsata, mutta sitä koskee sama ongelma kuin tuulta, asennettua tehoa pitää pystyä varastoimaan jossain muodossa talvikaudelle ja öiksi.
https://yle.fi/a/74-20070876?origin=rss
Ilmoita asiaton viesti
Mitäköhän mahdat tarkoittaa?
Ilmoita asiaton viesti
Muuten pitkälti samaa mieltä mutta minun mielestäni tämä EUn vihreä siirtymä pelaa ennen kaikkea Kiinan pussiin, ei USAn. En ihmettelisi vaikka myös Kiina, venäjän lisäksi, rahoittaisi Eurooppalaisia ympäristöliikkeitä.
Ilmoita asiaton viesti
Korholasta on tullut denialistien äänitorvi. Sen blogit ovat sekavia ja typeriä mutta se ei näytä haittaavan kunhan kaikki vihreä saa huutia.
Ilmoita asiaton viesti
Kaiken maailman hörhölät keräävät täällä tykkäyksiä kuin kärpäspaperi.
Ilmoita asiaton viesti
Toivon niin, että tykkäyksiä riittäisi Lamminpäillekin.
Ilmoita asiaton viesti
Toiveesi on toteutunut. Viimeistäkin kirjoitustani suosittelivat kaikki palstan fiksuimmat. Niitä on vain kymmenkunta, mutta laatu korvaa määrän.
Ilmoita asiaton viesti
E-R Korhola on ollut oikeassa johdonmukaisesti ihan vihreän ideologian Suomeen rantautumisesta lähtien, olisi ollut viisasta vähän funtsia enste, viisaat ihmisetkin menivät hurmoksessa olevan massan mukana halpaan. Ja nyt virhe maksaa meille enemmän kuin kukaan koskaan olisi voinut uskoa, joku kuitenkin kääri miljoonia euroja poliitikkojen sokeasta vihreästä uskosta. – Historiasta vähän:
Syöttötariffi laki runnottiin eduskunnassa läpi ministeri Mauri Pekkarisen johdolla, vaikka oli tiedossa ministerin esteellisyys joka jätettiin tutkimatta. – ”Ne on ihan härskejä”
http://www.is.fi/vaalit2015/art-2000000898114.html
”IS: Asiakirjat paljastavat Mauri Pekkarisen perheen tuulivoimakytkökset”
Ilmoita asiaton viesti
Ei tätä junaa mikään saa pysähtyyn kun katselee mediaa ja urbanisoitumista.Tapellaan arvatkaa mistä.
Ilmoita asiaton viesti
Ekoaateintolijoilla on tunnetusti päät pilvissä ja jalat irti maasta
Ilmoita asiaton viesti
Ilmeisesti vain ”denialistit” kykenevät avoimesti arvioimaan mitä eu-kansalaisilta ilmaston vastaisen taistelun nimissä kerätyillä tuhansilla miljardeilla on saatu aikaan. Onko EUn kilpailukyky parantunut? Ei. Ovatko globaalit päästöt (ilmasto on globaali) vähentyneet? Ei. Onko EUn huoltovarmuus parempi? Ei. Onko Kiina hyötynyt? Kyllä. Onko hommassa mitään järkeä? Ei. Onko sääntely, yhteisvastuut ja hallinto lisääntyneet (sosialismi) lisääntyneet? Kyllä. Ovatko yrittyämisen ja yksilönvapaudet kaventuneet? Kyllä.
Ilmoita asiaton viesti
Aika sairasta että kukaan ei pysty pistämään lukuja pöytään, miten ilmasto on lakannut muuttumasta sen muuttumisen ”estämiseen” tuhlatuilla tuhansilla miljardeilla.
Kuitenkin kaikkien valtioiden hallinnot on täynnä juuri näitä laskelmia tekeviä byrokraatteja.
Ilmoita asiaton viesti
Kari Heistamon tulee tietää, että keskusliikkeet vetävät ruuan hinnasta valtaosan taskuunsa, ja tuottajat ansaitsevat vain ropoja.
Ilmoita asiaton viesti
”Ikävää on, että moni ei ymmärrä, mistä on kyse. Pohjimmiltaan on kyse vihreän siirtymän törmäämisestä realismiin.”
Mitä olen valeuutisista lukenut, kuten Ylen ja Hesarin artikkeleista, niin maanviljelijät vastustavat Ukrainan halpoja maanviljelystuotteita sekä sitä kautta Ukrainan EU jäsenyyttä, jonka pelätään laskevan hintoja etenkin pitkällä aikavälillä.
Olisi toivottavaa, että tässäkin asiassa pysyttäisiin kontekstissa eikä nypittäisi esiin asioita, jotka sopivat omaan ajatteluun.
Tarkoitus ei pyhitä keinoja.
Korholan kirjoituksessa on paljon hyvää, mutta mielenosoitusten koko kuvaa se ei avaa ymmärrettävästi.
Koen maanviljelijöiden mielenositukset uhkana Ukrainan tulevaisuudelle. Tänään on vihollinen idässä, huomenna lännessä?
Mitä mieltä Korhola on Ukraina ulottuvuudesta?
Ilmoita asiaton viesti
On jännää, miten viherhuuhaa on saanut päättäjämme niin valtoihinsa, ettei Suomen sähköhuoltovarmuuden edistäminen tule heille ollenkaan mieleen.
Suomeen on valitettavasti rakennettu haitallista sattumavoimaa tuulivoima kapasiteetiltaan jo 6932 MW – ja lisää on tulossa. Kuitenkin Suomen kaikkien tuulivoimaloiden tuotanto heiluu hulluna noin 6 MW ja 6000 MW välillä – ihan siitä riippumatta minkä verran Suomessa tarvitaan (kulutettaisiin normaalihintaista) sähköä. Sitäkään ei olla huomaavinaan, että tuulivoiman tuotanto on kääntäen verrannollinen sähkön kulutukseen nähden.
Kun on kovat pakkaset koko Suomessa, niin sähkön kulutus luonnollisesti on huipussaan – jopa ylikin tehona 15 000 MW. Samalla tuulivoiman tuottama teho on aivan olemattoman alhainen verrattuna kapasiteettiin. Meiltä puuttuu karkeasti 4000 MW omaa tuotantoa, jotta olisimme niillä pakkasilla omavaraisia. Ei kiinnosta päättäjiämme. Se, että sähkön hinta kohoaa taivaisiin kovalla pakkasella kiinnostaa joitakin päättäjistämme – mutta ne älyvapaat tarjoavat lääkkeeksi sähkön hintakattoa, eikä säävarman tuotannon lisäämistä
Sitten kun on lauhaa, niin sähkön kulutus on alhaista, tuulivoima tuottaa sähköä yli tarpeen ja sähkön hinta menee alle tuotantokustannusten – jopa miinuksen puolelle, kuten tänäänkin on käynyt. Sähkön hinnan hirmuinen vaihtelu karkottaa Suomesta yrityksiä muualle, heikentäen kilpailukykyämme ja vähentäen verotulojamme.
Katsokaa kotisivullani olevasta artikkelista pitkä kuvasarja siitä millaista tuulivoiman tuottama sähköteho (MW) on ajan funktiona eri kuukausina. Kuvat ovat peräisin luotettavasta lähteestä Fingrid. Viimeisin kuva on tammikuulta 2024.
https://jput.fi/Verovaroin_tuetaan_tuulivoimahui.htm
Sähköhuoltovarmuusongelman ratkaisuksi tarjoan kolmea uutta ydinvoimalaa: Loviisa 3, Olkiluoto 4 ja Vaasa 1. Kaikkiin kolmeen 1340 MW ydinvoimala APR1400 Etelä-Koreasta. Katsokaa kotisivullani oleva noin viikko sitten päivitetty artikkelini Etelä-Korean ydinvoimasta.
https://jput.fi/Ydinvoima_Etela_Korea.htm
Suomen ydinvoimalat tuottavat sähköä täydellä nimellistehollaan, erittäin suurella toimitusvarmuudella juuri silloin kun Suomessa kulutetaan sähköä eniten – päinvastoin kuin haitallinen sattumavoima tuulivoima.
Tässä vielä linkki Barakahin ydinvoimaloiden tuotannosta. Kolme APR1400 ydinvoimalaa kehrää iloisesti sähköä, neljänteen on jo ladattu polttoaine ja se on yhdistetty sähköverkkoon
https://www.enec.gov.ae/
Ilmoita asiaton viesti
Tämä Samuele Furfari, johon blogisti viittaa on täysin fossiilisten energialähteiden bisneksen mies.
In addition to being an advisor to the Director-General of the European Commission, Directorate-General for Energy he’s the European Society for Engineers and Industrialists (SEII) Chairman.
Furfari has close connections to several hard class climate change skeptics, and deniers including:
Henri Masson
coordinator at SEII (European Society of Engineers and Industrialists).
S. Fred Singer (deceased)
Founder of the Science & Environmental Policy Project (SEPP).
Anne Debeil — on BP’s payroll with connections to think tanks such as SEPP and the Heartland Institute.
Claes Göran Johnson
One of the signators of petition organized by the Cato Institute’s Richard Lindzen calling on President Donald Trump to withdraw the United States from the United Nations Framework Convention on Climate Change (UNFCCC).
Michael Limburg, Vice President of EIKE, a climate change denial movement within the German Jesus Democracy.
Ilmoita asiaton viesti
Ei kai se mikään yllätys ole että polttoaineiden ja energian hinta nousee kun infraa rakennetaan uusiksi.
Ja kysymys kuuluu, että mitä sitten? Valittamisesta ei ole hyötyä ellei ole esittää kelvollisia ratkaisuja.
Ilmoita asiaton viesti