Trumpilla olisi tekemistä Suomessa

Kun seuraa hidasta härmäläistä ja eripuraista eurooppalaista päätöksentekoa, tulee väistämättä mieleen USA ja sen ex-presidentti vanha kunnon Mr.Trump. Kaveri teki dealin kuin dealin yhdellä kunnon möläytyksellä. Ja homma hoitui!

Toisin on meillä ja monessa muussa Euroopan maassa. Kun hätä tulee ja nopeaa apua tarvittaisiin, ryhtyy komitea komitean perään ensin keskustelemaan asiasta. Vatvotaan ja vatvotaan ongelmaa eri kanteilta, käännellään ja väännellään ja vahditaan otsa hiessä, ettei vain kukaan loukkaantuisi ja ottaisi itseensä. Pykäliä ja vanhoja käytäntöjä kaivetaan esiin joka kiven alta sen sijaan, että etsittäisiin uusia luovia ratkaisuja. Aikaa kuluu ja hätä sen kun kasvaa. Koska sellaista ratkaisua, joka jokaista miellyttäisi, on mahdoton löytää, ei ratkaisua synny. Huonokin olisi parempi kuin ei mitään. Ja senkin voi pyörtää, jos tarve tulee.

Nyt korona ja varsinkin omikron variantti on tuonut meille hädän ja rokotusten vastustajista on tullut meille ongelma. Euroopan komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen on ehdottanut viimeisenä keinona koronatilanteeseen pakkorokottamista. Mielestäni ehdotus on hyvä. Onhan meillä yhteiskunnassa monta muutakin pakkoa kuten verojen maksu. Itse asiassa kansamme on muihin maihin verrattuna poikkeuksellisen lainkuuliaista väkeä ja on ennenkin toiminut yhdessä vaikeuksien kohdatessa.

En vastusta siirtolaisten ja turvapaikan hakijoiden maahanmuuttoa (ole itsekin Amerikan siirtolainen) ja pidän sitä hyvänä asiana. Sitä paitsi kansainvälisyys tervehdyttää myös geenejämme. Mutta koskeeko tämä yksilön vapaus ja vapaus olla ottamatta rokotetta nyt nimenomaan  maahanmuuttajaväestöämme? Jos näin on, heidät on saatava sitoutumaan yhteiskuntaan keinolla millä hyvänsä. Jokaiselle, jolla ei ole lääketieteellistä estettä, piikki käsivarteen ja työlupa käteen.

Hädän hetkellä on keksittävä uusia ennenkuulumattomia ratkaisuja. Niin talon palaessa kuin sodan uhatessa hidastelu on turmiollista. Silloin ei enää lakipykälien käänteleminen auta. Vanha sananlaskummekin sanoo: Hätä lue lakia!

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu