Hengestä juopunut Heidi Baker ja Guillermo Maldonado Suomeen?

 

Julkisen ilmoittelun mukaan 19.-20. toukokuuta Espoon  Metro Areenassa järjestetään Nouse Suomi -tapahtuma. Puhujavieraina ovat Heidi Baker (Mosambik) ja Guillermo Maldonado (USA).
Tapahtuman sivut ja lipunmyynti: http://www.nousesuomi.fi

Mainittujen puhujien lisäksi ylistystä ylläpitävät Kingdom Sound ja New Wine (USA) molempina päivinä. Lisäksi lauantaina on lastentapahtuma Jylistys.

Lippujen hinnat porrastuvat ostoajankohdan mukaan ja ovat 40-25 euron välillä.

MM. näin puhujia hehkutetaan:
"HEIDI BAKER on tämän päivän ”Äiti Teresa”, joka vierailee toista kertaa Suomessa. Hän on äiti tuhansille orpolapsille Mosambikissa. Heidille on tärkeää läheinen suhde Jumalan kanssa ja Pyhän Hengen voimassa eläminen.
GUILLERMO MALDONADO on tunnettu pastori ja evankelista Miamista, joka on nähnyt Jumalan yliluonnollisen voiman ja kirkkauden ilmestyvän palvelutyössään ympäri maailmaa. Tämä on johtanut valtaviin herätyksiin ja kiistattomiin parantumisihmeisiin."

Pääjärjestäjänä näyttää olevan Missiomaailma, joka on uuskarismaattisen Nokian herätyksen jatkaja.

Lisäksi mukana yhteistyössä on pitkä lista epäkristillisiä kultahippuseurakuntia:
Espoon helluntaiseurakunta
Espoon vapaakirkko
Majakka seurakunta
Arken seurakunta
Helsingin Cityseurakunta
Helsingin Siion -seurakunta
Harvest church Finland
International Christian Fellowship
River Helsinki -seurakunta
Elävä Sana -seurakunta
Ilmestysmaja -seurakunta
Fireplace
Sila Peremen Church
Love Story
Nations Calling Church
Sanan sydän seurakunta
Helsinki Vineyard -seurakunta
Risteyspaikka kotikirkko
Salon Vapaaseurakunta
Lapin Kristillinen keskus
Kotkan kristillinen Soihtu
Forssan Ystäväkirkko
Keys of Kingdom ministry
Healing Rooms Finland
Ruach Finland ry
Global Power Evangelism ry

Molemmat vieraat edustavat lyhyesti sanottuna erittäin äärimmäistä uuskarismaattisuutta, jossa on kristinuskon aineksia enää jossain kohdissa siteeksi. Kannattaa katsoa hieman netin materiaaleja. He pitävät kotiseurakunnissaan tuntikausia kestäviä henkilökulttiin keskittyviä esityksiä, joissa ei ole mitään järkeä. Minä yleensä pystyn helposti referoimaan mielenkiintoisista esityksistä pääpointit, mutta näiden esiintymisistä en muista sanaakaan katsomisen jälkeen. Esitykset ovat äärimmäisen vastenmielistä tekopyhää hehkutusta. 
Molemmat julistavat ensi sijassa ihmeitä. Maldonadon kokouksissa ihmiset saavat puolikkaat sisäelimensä kokonaisiksi ja taivaasta tipahtelee uusia ruumiinjäseniä niitä kaipaaville. 

Rod Sithin emännöimässä kuvottavassa showssa on esiintynyt myös Guillermo Maldonado. Tämä yliluonnollisilla ihmeillä mässäilevä It's supernatural -ohjelma joutuu aika erikoiseen valoon kun katsoo (alempana) Rod Sithin opetusta kielilläpuhumisesta: miten henkilöllä, joka ei luota edes tässä asiassa Jumalaan, vaan katsoo, että ihmisen on itse pakotettava itsensä papattamaan, on otsaa puhua sanaakaan ihmeistä!?!?

Saman hienon opetusvideon varoittavana esimerkkinä kohdalla 3 min 30 s Guillermo Maldonado kehottaa hylkäämään järjen. Toisesta puhujasta tässä jo tarkemmin: http://esa-jussisalminen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/227413-papapapapapa-tr…

Meillä Suomessa on pilvin pimein paljon parempia puhujia, paljon kristillisempiä saarnaajia kuin nämä amerikoista hilattavat. Miksi omat eivät kelpaa? Joka sunnuntai jokaisessa kirkossa Suomessa puhutaan järkevämpää ja aidompaa kristinuskon sanomaa kuin mitä nämä äärikarismaatikot edustavat, puhumattakaan useista omista herätysliikkeistämme. Eikö kiinnosta? Sen sijaan kultahippusade kiehtoo? No hyvä , mutta se on lavashowta, eikä mitään muuta.

Mutta annas katsokaamme, nouseeko Suomi näiden kahden hihhulin avustuksella jonnekin ja, mitä taivaasta putoaa, jalokiviä ja kultaa on ainakin luvassa, ehkä jalkoja ja keuhkoja. Jos ei muuta, niin menkää vaikka niitä kahmimaan Espooseen toukokuussa.
Ainakin, jos haluaa nähdä kehnohkoa stand up komiikkaa huonon konsertin säestämänä, tämä on must!

https://

Hengestä juopumista pitkähkön kaavan mukaan, esittäjänä Heidi Baker:
https://.841167

Heidi Bakerin seurakunnassa palvotaan kultapölypilviä ja hoiputaan tulitunnelissa ja kolautellaan päitä tuoleihin, kohdalta 27 min. alkaen:
https://

Sid Rothin kohta 15 min 10 s. kielipapatusshow:
https://

Esa-Jussi Salminen
Multia

ORCID-tunniste: https://orcid.org/0000-0002-8694-9094

Toimittaja, sukukansa-asiantuntija, entinen suomentaja
Koska maailma ei ole kiinnostunut suomalais-ugrilaisesta kirjallisuudesta enkä voi saada työlleni rahoitusta, en suomenna tällä hetkellä.

ALKUKOTI-LEHDEN PÄÄTOIMITTAJA

Sukukansojen ystävät ry:n hallituksen jäsen.
http://sukukansojenystavat.fi/index.php/jaseneksi/

Kirjoittamani tietokirja ja matkaopas Sankarimatkailijan Marinmaa ja Udmurtia julkaistiin heinäkuussa 2023 Sankarimatkailijan matkakirjasarjassa.

FM suomalais-ugrilaisesta kielentutkimuksesta.

Olen työskennellyt opetustehtävissä Joshkar-Olassa, Kolozsvárissa ja Izhevskissä.

Popularisoin sukukansoja yleistajuisilla kirjoituksilla.

Vuodesta 2009 alkaen on ilmestynyt useita suomentamiani udmurttilaisen ja marilaisen kirjallisuuden teoksia, esim. Dorvyzhy, käännökset Volga-antologiassa ja Bjarmia-antologiassa.
Vuonna 2020 ilmestyi teos Murskautuneet tähdet, jossa 400 sivua suomentamiani udmurttilaisia novelleja.

Tulossa viimeisenä on vielä udmurttilaista rikoskirjallisuutta ja ensimmäinen udmurtinkielinen romaani Raskas ies vuodelta 1929.
Koska maailma ei ole kiinnostunut suomalais-ugrilaisesta kirjallisuudesta enkä voi saada työlleni rahoitusta, en suomenna tällä hetkellä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu